ne dati ori nu ne dati? - haloween

ne dati ori nu ne dati? - haloween | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

sunt pentru prima oara intr-o tara straina si astept cu nerabdare sa vad pe viu Haloween-ul, atat de discutat in romania.
nu prea stiu ce inseamna... vin copii din casa in casa si cer bomboane si atat? aveti idee?

s-auzim numai de bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

hehehe, pai noi tocmai asta facem acum. de fapt, halloween-ul e luni, dar noi locuim intr-o baza militara si au hotarat sa se tina azi. pai umbla copii mascati care mai de care mai frumosi si mai caraghiosi si tu trebuie sa le dai bomboane sau alte dulciuri.
puiutul meu a fost tigrisor, dar noi nu am fost cu trick or treat ca suntem prea mici (numai 15 luni), dar recunosc ca s-a infipt pt prima data intr-o bomboana de ciocolata.
happy halloween!

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Asta e primul an cand ne-am hotarat sa primim si noi copii. Ce am aflat si eu intreband pe cei mai cu experienta: ca sa vina cineva sa-ti bata la usa si sa ceara: "Treat or trick", trebuie sa ai intrarea la casa luminata. Noi ne-am cumparat un dovleac din plastic cu un bec in interior. Ne-am aprovizionat cu multe mini treat-uri (mini M&M, mini Mars, mini Twix, etc). Cand vor veni copiii, am inteles ca la cei mai mici e mai bine sa le dai mai multe dulciuri (3, 4 sau pe acolo) pentru ca ei nu vor "colinda" prea mult. Cand terminam dulciurile, stingem lumina din dovleac si cea de la intrare.
I-am luat cu ocazia asta si Dianei primul ei costumel ( "vrajitoare-sclipitoare"); speram sa se distreze bine si numai oferind altor copii "cioco" si "bubane".

Dac vrei sa citesti cate ceva despre traditia Halloween-ului, eu am gasit mai multe pe net, printre care si asta: http://www.halloweenproject.com/history.html

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

credeam ca daca deschid usa ma vor speria... sper sa nu patesc vreuna dintr-astea...ca arunc cu bomboane dupa ei..

am inteles , ceea ce am vazut la televizor, le dau bombonele si atat. insa de cand incep ei sa "colinde" , caci pe mine m-au sunat unii de sambata seara. ar fi trebuit numai luni sau"... sunt toate zilele pana pe 31 inclusiv?

s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

pardon, am uitat sa mai intreb ceva: cei care stau acasa sarbatoresc in vreun fel? mananca ceva special , dau petrecere... sau pur si simplu stau in asteptarea copiilor cu ne dati or nu ne dati?

stie cineva in franceza cum se zice?

o saptamana frumoasa va doresc!

s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

normal ar fi sa vina numai pe 31 seara, dar copiii sunt copii. in franceza, habar n-am, ei si-asa nu-i prea iubesc pe americani si traditiile lor...

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

nu se maninca nimic special. se sta acasa cu usa intredesachisa si se dau bomboane copiilor care vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Aici nu vin copiii nu merg din usa in usa. Cel putin eu nu vad copii mascati. In schimb, magazinele sunt pline de produse tipice acestei sarbatori. Sunt angajate ale magazinelor care sunt imbracate in vrajitoare si merg prin magazine si dau bobonele la toti: mari mici, nu conteaza. Si nu stiu daca in scoli sa face vreo serbare ceva.......dar ca sa vad ca vin la usa cu ne dati sau nu ne dati......n-am vazut.
Si mi-ar fi placut.

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

[quote]Originally posted by disperata

stie cineva in franceza cum se zice?

Se zice doar "Joyeuse Halloween".

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Au fost si pe la noi:))
De la ai mai mici care abia se tineau pe picioruse dusi de manuta de parinti pana la pustani de 14-15 ani cu masti care mai de care mai fioroase. Toti, simpatici foc.
Am iesit pe strada la un moment dat si era o atmosfera super, aproape toate casele de pe strada erau impodibite cu tot felul de accesorii, cruci pe iarba cu maini care ies din pamant, panze de paianjen pe la ferestre si la usi, dovleci cu lumina inauntru, la un vecin canta muzica din filmele horror:))), cea mai tare era o vrajitoare cu matura rupta in doua cu fata lipita de un copac (adica vrajitoarea fusese in zbor si din rateu s-a lovit de copac). Am terminat bomboanele cam repede, apoi am scos o cutie cu bani marunti si pana la urma a inceput ploaia si i-a gonit pe toti:))))

Oana_B

Mergi la inceput

eu am participat la un mars de haloween. multe vrajitoare - adulti, copii mascati cu o fanfara mergeau pe strazi si cantau si se maimutareau... patronii de magazine ieseau si le dadeau bomboane, erau tare dulci.

ce mi-a placut cel mai mult a fost intr-un parc de distractii in care existau ateliere de lucru pt copii:
- fiecare copilas isi "decupa" dovleacul, bineinteles erau supravegheati si le aratau cum sa faca
- faceau fantome din ipson
- maturi de vrajitiare
- pictau dovleci , fantomite, cranii etc.. din ipsos.

atat copiii cat si parintii erau fascinati.
e super sarbatoarea asta. am vazut ca se sarbatoreste asa , putin , si in romania , dar nu toti sunt de acord sa se imprumutre sarbatorile strainilor

va pup

s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput