sarbatori de iarna romanesti
Raspunsuri - Pagina 2
adrienne12 spune:
Fata draga daca te duci pe linga Gura Humorului in Bucovina sau Suceava sau pe Valea Izei my God ce sarbatori o sa petreci numai stomac sa ai sa poti bea palinca si aparat foto pt. colindatori. Mi se umezesc ochii de amitiri numai scriindu-ti tie aici.
ellaalba spune:
Nordul Moldovei este un loc de vis! Acolo se pastreaza traditiile. Am fost uimita sa vad si acum oameni care duminica se duc in costume nationale la Biserica. Ce frumosi sunt!
Si in Ardeal sunt convinsa ca e frumos de Sarbatori. Dar Moldova pastreaza traditiile mai de demult.
Bun venit acasa de sarbatori!
Sanca spune:
Multumesc de raspunsuri.
Sarbatorile le vom face in Ardeal, si deabea astept. V-a fii prima oara cand vin cu sotul in tara, iarna.
Sper la un Craciun cu zapada multa, Cozonaci si vin fiert . . ..
Laura Takacs spune:
La noi (zona din Ardeal de unde sunt eu) se merge cu colindatul in Ajun de Craciun si tine pana dimineata. "Colindatii" nu se supara daca sunt treziti in mijlocul noptii. De obicei colindatorii sunt serviti cu cozonac, vin si mancare, depinde cat de apropiati sunt de cei pe care ii colinda. La copii se dau dulciuri sau bani. In ziua de Craciun se merge la biserica, apoi la masa in familie. La tzara se imbraca lumea in costume populare, dar la oras n-am vazut.
Sanca spune:
Laura, la Nicula vom merge.
Bomboane avem 2 saci plini de la Halloween , o sa fie ceva a la "Nighmare Before Christmas" (the movie) .. .. O sa avem si bani marunti la noi sa dam in loc de bomboane. O sa-i las pe baieti sa mearga si ei cu colindul.
Pe mine ma batea gandul sa mergem in Maramures sa vedem Sarbatori Traditionale Romanesti, dar daca se tin ca in Ardeal, stam cu plan A.
Laura Takacs spune:
Anca, e frumos in Maramures, din cate am auzit, ca de fost n-am fost. Dar si la Nicula e frumos, numai daca vrei sa mergi la manastire am auzit ca nu e accesibil cu masina tot drumul. Ma gandesc ca iarna o fii si mai si.
Da, neaparat sa-i lasi pe baieti la colindat, imi pare rau ca nu mergem si noi acasa de sarbatori, ar fii fost ceva inedit si pt cel mare al meu. Pt al' mic e destul de exciting doar Halloween-ul (pe care anul asta l-a "scapat" din nefericire).
alona spune:
Sanca, nu stiu cum e la Nicula, dar in Maramures e superb, se pastreaza intr-adevar traditiile.
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "