Asociatia Parintilor Adoptatori
Raspunsuri - Pagina 3
galinarodica spune:
Am auzit ca a fost o emisiune care le-a cam redus la tacere pe fete. Parerea mea e ca reprezentantii oficiali au mers pe cartea intimidarii. Ei oricand vor dori sa puna pumnul in gura fiindca sunt incapabili si umili....(a se citi obedienti...) stiu ca
romanul daca tipi oleaca la el si-i zici ca asa vrea UE gata cade-n
fund. Trebuie sa se tina seama de realitatea romaneasca; de ce-si lasa femeile
copii in maternitate, de ce ajung sa-i faca daca nu vor, integrarea cu
forta uneori inseamna condamnarea la moarte a micutilor si tocmai asta
trebuie sa faca fiecare membru, printe altele sa adune dovezi ca nu
intotdeauna integrarea e solutia optima (la policlinica mamicile vorbesc
si uite asa de la vecini de la prieteni putem afla despre astfel de cazuri
si apoi trecem la recea dar elocventa statistica cati din cei integrati a
avut o soarta mai rea, cati au fost tratati cum trebuie etc).
Deasemenea trebuie sa adune fiecare semnaturi pro, dupa ce vom
identifica pasajele care trebuie schimbate si vom propune modificarea care sa fie
nu in favoarea parintilor adoptatori ci a copiilor, asta e foarte
important.
Eu am facut scoala de jurnalism a BBC asa ca stiu sa ma bat cu ei cu alte
arme; nu-mi baga ei pumnul in gura asa usor...Colegii mei de la curs
sunt ziaristi buni si sunt pe la radiouri de top si la unele tv (pro, antena
etc).In plus revista la care lucru ne sprijina si cred ca si revista
viata medicala si confederatia nationala a femeilor din romania. Eu nu va
promit fonduri ca nu am de unde dar mediatizare stiu si pot sa fac. Si la o
adica cred ca si OTV-il e bun fiindca are audienta la anume emisiuni si din
spirit de competitie or sa ne invite si alte televiziuni. Am lucrat si
cu UNICEf-ul asa ca cred ca pot sa-i conving de ceea ce e just si bun
pentru copii din ceea ce vrem sa facem noi. Asta pot eu face mi pot promite ca
voi reusi, dar pot promite ca o sa fac tot ce e omeneste si legal posibil ca
sa schimbam ceva. Nu am orgolii, nu vreau sa fiu sef. Eu o sa ma ocup de PR fiindca asta
stiu sa fac.
Si m-am mai gandit la ceva. Ar trebui sa facem o asociatie nu numai a parintilor adoptatori ci una care sa includa si aspiranti la adiptie si parinti naturali iar scopul sa fie sustinerea drepturilor copiilor abandonati si doar colateral ca rezultal usurarea procesului de adoptie.
galinarodica spune:
Si o ultima idee pe care as vrea sa o sustinem; cred ca o mama care isi abandoneaza copilul fie si pentru o zi (desi nu e numai atat...) sau o familie ar trebui pentru incredintarea propriului copil sa treac prin aceleasi etape ca si familia adoptatoare. Dacxa pe noi care nu am facut nimic reprobabil ne cauta sin c.... (scuzati expresia) pe ea care l-a abandonat odata de ce sa nu o consulte un psiholog, de ce sa nu fie analizata si sa se constate daca este apta sau nu sa cresca si sa educe acel copil. Faptul ca i-a dat nastere nu cred ca ii confera drept de viatza si de mnoarte asupra micutului.
Hai ca azi v-am facut capul cat banitza. Astept de la voi opinii si idei.
Pupici multi si o zi buna.
Ina
Silvia_Pui spune:
Rodica , vezi bine cum ne ajuta televiziunile . Stimabilul Andrei de la 9595 a facut-o iar de oaie ieri , si cred ca este deja a treia oara intr-o luna , prezentand familii care si-au abndonat copiii si acum ii cauta , iar super Andrei ii sfatuieste sa isi caute copilul . Mai mult , acum vreo 3 sapt sfatuia familia adoptiva care avea copilul de mai mult de 5 ani parca sa incerce sa se impace cu ideea si sa adopte altul . Cu asa ajutor , ce mai conteaza o lege proasta .
Concluzia lui Andrei a fost ca e mai puternica legatura de sange , ce conteaza legatura afectiva !!!!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
galinarodica spune:
Silvia ala nu e medic e un idiot. Complet idiot daca era medic bun nu se tinea de prostii din astea ci profesa fain frumos.
mimsi spune:
Daca se face asociatia contati si pe mine
Mimsi si Alexia(10.09.2005) http://community.webshots.com/user/AlexiaMaria2005
galinarodica spune:
Mim merci mult.
Fetelor am vazut ca unul din mesajele mele nu a aparut, cred ca ikncarcam sa-l trimit exact cand a cazut netul. Deci o sa o contactez si pe Adriana; cred ca o cunosc, nu sunt sigura dar cred ca ea m-a ajutat cand cu niste batrani din cartoer excrocati de niste tigani si ramasi sa doarma prin parculetul de langa mine. (pot sa spun ca s-a descurcat admirabil si s-a rezolvat situatia).
Si eu cred ca trebuie sa mediatizam cat mai multe cazuri negative dar si sa le contabilizam sa vedem unde se inclina balanta. Dincolo de asta si niste mici schimbari pe la lege trebuiesc facute....De ce trbuiesc 6 luni pentru a se declara din oficiu abandonul? de ce trebuie un copil sa astepte 6 luni ca mamei sa-i vie mintea la cap sau autoritatile sa se autosesizeze? Cred ca aici musai sa se schimbe ceva.
Noemi multam de ajutor e binevenit.
Daca ati citit purcoiul de mesaje ele mele de ieri va rog frumos analizati si spuneti-mi si parerea voastra.
Vreau sa dezbatem si sa hotaram impreuna ce si cum.
Astept raspunsul.
patri spune:
Draga Ina, te admir cat suflet pui, sper sa ramai tot asa de hotarata si sa nu te intoarca nimic din drum! Eu cred ca cel mai bine ar fi daca am incepe cu mediatizarea problemelor, si pt asta Adriana, presa, TV sunt foarte bune.Asa poate vom gasi si mai multi adepti in asociatie, care nu cred ca ar trebui sa fie denumita a parintilor adoptatori, ci cumva in sprijinul copiilor abandonati, asa am putea avea sprijin de la toti care simt ca se pot implica, fara a fi neaparat parinti adoptator! Problema nu este numai a noastra, ci a tuturor care simt ceva pt aceste suflete ale nimanui!Si daca stai putin si te gandesti ca in lumea asta mare, acesti copii nu au chiar pe nimeni, atunci cred ca simti ca trebuie sa te implici, sa faci ceva pt ei, chiar daca nu adopti...Dar in lumea din afara nu se stie, eu zic ca asta e problema, daca cineva nu-ti deschide ochii, e mai usor sa treci pe linga si sa nu te implici...e ca o masura de protectie, poate involuntara, dar daca vezi , daca cunosti, daca personalizezi cazuri, credeti-ma, daca ai suflet, nu poti ramane indiferent!!!
patri
galinarodica spune:
Pao tocmai asta spuneam intr-un mesaj anterior ca ar trebui sa punem problemele parintilor adoptatori pe plan secund doar ca rezultat si ca ar trebuisa aparam drpturile copiilor abandonati si sa invitam sa ni se alature si persoane care au proprii lor copii, si oameni care nu au adoptat si nici nu intentioneaza in acest moment etc. Citeste tu din urma si vezi ce am scris. Luni vorbesc cu editoarea revistei si poate reusesc ori sa scriu un articol ori sa pun un anunt in locul reclamei mele (eu am mica mea firma de media si am o inetelegere cu editoarea fiindca nici ea nu are asa multi bani in locul platii pentru articolele pe care le scriu imi pune reclama firmei asa ca macar in acel spatiu restrans poate reusesc sa pun un anunt. O sa incerc sa o contactez si pe Adriana si pe D-ma mincu care este pres. Confederatiei nationale a femelilor din Romania.
Silvia_Pui spune:
Ina , din cate stiu eu situatia cu abandonul e mult mai grava . Legea abandonului care prevedea declararea abandonului dupa 6 luni a fost abogata anul trecut si nu s-a inlocuit cu nimic .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Silvia_Pui spune:
Abrogata am vrut sa spun . Imi cer scuze ca te-am botezat , nu am vazut semnatura , citesc foarte repede ca sa pot parcurge mai mult .