Asociatia Parintilor Adoptatori
Raspunsuri - Pagina 11
Roxiana spune:
Chiar daca sunt din provincie vreau sa va ajut.Vreau sa fac parte din asociatie.Contati si pe mine!
Ce ati zice daca pentru inceput ne-am da din cind in cimd intilniri pe forum? sa discutam toate si sa punem lucrurile in ordine?
Noi cele din provincie de exemplu putem aduna la rindul nostru semnaturi -le adunam pe toate,le centralizam cumva si apoi actionam.
-hai sa desemnam un lider cu care sa putem lua legatura oricand.
galinarodica spune:
Roxiana daca va puteti mobiliza ar fi super. Eu nu vreau sa fiu lider, dar se pare ca pana acum eu is cea mai bataioasa si mai incapatanata. Daca reusesti sa strangi semnaturi poti sa le trimiti pe adresa mea de e-mail sau pe YM id-ul e acelasi ca si aici pe forum.
ma misc destul de greu ca de trebuie sa ma agit si cu adoptia lui Serbanica si cu treburile casei, dar important e sa ne miscam cat mai multi.
patri spune:
Ce ma gandesc eu presupune bani multi, si eu inca nu ii am. Vreau efectiv sa ma ocup de copii, cum cred ca fac fundatiile din Oradea, adica au un spatiu unde sunt copii, au asistenti maternali pe care-i platesc, au persoane pe care le platesc sa mearga in spital sa ingrijeasca copiii abandonati. Si as vrea sa pot sa ma ocup de dosarele celor care ar putea deveni adoptabili, si sa le gasesc familie! Italienii pe care-i cunosc eu au afaceri aici, si nu stiu cata disponibilitate sufleteasca si baneasca au pt asa ceva!Ce am vazut eu la Oradea, toate fundatiile aveau substrat religios si erau sprijinite de americani cu suflet, erau chiar niste americance dragute, tinere si necasatorite, fiecare avea cate o fetita tigancuse pe care vroiau s-o adopte, li se puneau bata-n roate cu legea noastra! Ma miscat cata dragoste aveau pt acesti copii abandonati, in timp ce pe mine personalul spitalului ma intreba cat primesc c-a s-o duc acasa pe Patricia!
kla78 spune:
buna fetelor !vreau sa stiti ca va admir mult pt tot ceea ce faceti si incercati sa faceti!
nu stiu daca isi are locul subiectul aici ....poate unele dintre voi ati vazut cazul acela de la VALCEA cu fetita adoptata care acum vrea sa o ia inapoi mama biologica....mama adoptiva e disperata....este un caz destul de dificil care din cate am inteles eu se judeca de 3 ani de zile....nu stiu de ce dar simt ca mama naturala este o sarlatana si nu mi se pare corect ca acum la 4 anisori pe care ii are fetita sa fie smulsa din bratele celei care a schimbat-o la fundulet...care a spalat-o...a hranit-o etc...ma pun si eu in locul femeii adoptive si ma gandesc ca daca as fii patit asa ceva cred ca inainte sa fiu obligata sa-mi dau fetita mai bine i-as scoate ochii celei care a abandonat-o desi ea acum zice ca era prea tanara ...ca asistenta a facut adoptia fara sa-i dea sa semneze nici un act...etc....credeti ca noi cele care intr-un viitor apropiat ne gandim sa adoptam sau cele care au adoptat deja-....am putea face ceva pt aceasta mama adoptiva care risca sa ramana fara puiutul ei iubit?dar sufletul fetitei oare ce va simti cand va trebui(in cazul nefericit>)sa-si abandoneze familia langa care a ras si a plans cand a fost bolnavioara?cand ia crescut dintisorii?etc...sunt bulversata!!!!!
va pup pe toate si pe toti puisorii vostri care sunt convinsa ca va facut cele mai fericite mamici din lume!
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
galinarodica spune:
Femeii aceleia ii trebuie un avocat strong Kla fiindca cei de la DPC au incalcat legea. Din momentul adoptiei familia naturala nici pe legea noua nici pe cea veche nu are voie sa divulge sub nici un motiv adresa parintilor adoptivi, naturala isi pierde pierde orice drept asupra copilului. In plus se pot preleva de "interesul major al copilului" ii trebuie declaratia unui psiholog de copii autorizat care sa certifice ca la aceasta varsta copilul ar fi total bulversat si stresat degeaba, ba chiar socat.
Naturala daca era mama adevarata nu-l dadea din brate nici daca o kilareau basca sa mai astepte atata timp. Probabil ca are cine stie ce interese ascunse la care nici nu vreau sa ma gandesc.
Am un bun prieten care are un baietel adoptat de 6 ani. Anul trecut s-a trezit muma-sa (noroc ca baiatul era la bunici la tara in vacanta)care lucra prin Spania ca-l vrea inapoi da sa-l lase la bunic ca acum are conditii si alea alea si asta a intrat tare si in ea si in DPC si le-a zis " E caz penal, de unde are aia adresa mea? Daca o singura data mai vine la usa faceti puscarie toti!" A trecut un an si nu l-a mai deranjat nimeni. Oricum el lucra in provincie si in curand se va muta la bucuresti si atunci chiar nu o sa mai aiba adresa lui.
Kla sper sa nu te simti nu stiu cum ca am zis ca lucra in Spania, doar ca exact asta era realitatea, dar spre deosebire de tine aia cred ca are alta treaba acolo... Tu ce faci esti bine? De miha ce mai stii? Am vorbit si cu Picaflor si cred ca in curand o sa o avem si pe ea aici...
kla78 spune:
rodica-iubita nu am de ce sa ma supar ..DOAMNE FERESTE!!!!!!!!!eu am venit aici cu gandul de a-mi termina scoala nu sa muncesc...dar daca soarta asta mi-a fost sa raman aici asta fac...
am vazut si in seara asta la povestiri adevarate acest caz.....mama naturala a luat fetita din gradinita si a vrut sa fuga cu eadaca eram acolo ii scoateam ochii la prapadita(cu pardon)fatza ei spune ca nu femeie la locul ei!cand am auzit cum striga fetita sa nu mai mearga la ea acasa ca ia bata la ea si o bate ...si cum plangea ca nu vrea sa mearga cu ea...doamneeeeee...nu-mi revin...
vreau sa va intreb ceva:aici se obisnuieste ca avocatul poporului, daca cineva are o problema si ceilalti cetateni gasesc 500 de persoane care sa fie de acord cu el se aduna 500 de semnaturi si se da avocatului....nu stiu exact cum sa va explic ..offffff...eu ma gandesc ca daca am gasi noi 500 de persoane care sa nu fie de acord cu incredintarea fetitei mamei naturale oare ajuta cu ceva acea mama adoptiva dar cel mai important acea fetita?mi s-a rupt sufletul cum striga sa nu o ia de langa mamica ei(adoptiva)...acel copil cunoaste o singura familie...cea care a crescut-o.....as vrea mult sa pot face ceva pt acel copil...of....
despre mine nu am vesti bune...am facut primul FIV si m-am ales cu o extrauterina ...
miha este in tara...trebuie sa inceapa si ea FIV-ul...astept si eu vesti de la ea ca nu am mai vb de cateva zile...
te pup si sa dea d-zeu copilasul tau sa te faca cea mai fericita mamica din lume....multa sanatate si sa creasca mare ,frumos,cuminte si destept!
"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho
galinarodica spune:
Buna Kla daca vorbesti cu Miha zi-i ca o astept cu un telefon. Tu nu te-ai gandit la solutia noastra daca FIV-ul nu mere (evident eu iti doresc sa mearga)? Noi uite ne zbatem cu asociatia, cu birocratia cu oamenii delasatori si tot tacamul
kla78 spune:
buna Rodica......MIHAEL s-a intors in Spania dupa o mare dezamagire din partea dr din RO la care vroia sa faca fiv-ul!nu credeam ca si la ora actuala exista atatia dr fara pic de frica de d-zeu .....o sa-ti povesteasca ea mai multe cand va intra pe DC ....
evident ca ma gandesc si eu la adoptie doar ca situatia mea e putin mai delicata....sotul meu are un copil dintr-o relatie anterioara si nu i se pare normal sa adopte ......o prostie din partea lui sa gandeasca asa dar in fine....eu sper ca macar de dragul meu sa se razgandeasca si sa vrea sa adoptam...m-am cam saturat de toate tratamentele astea care le fac de 6 ani si ceva fara rezultat...iar acum dupa mult asteptatul fiv pe care l-am inceput cu mare incredere ca va veni bb m-am ales cu o extrauterina...sunt la pamant cu moralul...
tu ce faci?cum esti???ma bucur pt tine si copilasul tau....sunt sigura ca il vei face cel mai fericit copil din lume si va fi mandru de mamica lui!
galinarodica spune:
Kla noi suntem bine sanatosi facem din ce in ce mai multe traznai si ne luptam sa facem odata adoptia; da traim in romania si nu trebui8e sa spun prea multe. Ni s-a acordat plasamentul simplu prin sentinta data in 09.02 si iaca acus acus e 09.03 si inca nu ne-a venit comunicarea...Si apoi dupa ce se trimite comunicare inclusiv la naturala trebuie sa asteptam 10 zile in care ea poate face recurs si apoi sentinta devine definitiva si irevocabila. Practic conform legii aceasta comunicare ar trebui sa vina in termen de max 30 de zile...NO COMMENT
In rest ce sa-ti zic sunt fericita ca bebe e sanatos si voios ca merge singurel sau tinut de o manuta, gata suntem baiet mare
Cat il priveste pe sotul tau ce sa-ti zic cred ca trebuie sa stai serios de vorba cu el. Intreaba-l mai intai daca te iubeste si vrea sa te faca fericita si apoi explica-i ca deja ti-ai pus viata in pericol pentru a-i darui si lui si tie un bebe(cred ca stii ca de la extreauterina poti muri...) si ca crezi ca amandoi meritati sa va bucurati de viata alaturi unul de celalalt dar si de un bebe si a adopta un copil nu e un lucru rau. Ca va putea sa-l iubeasca pe copilul din prima casnicie la fel de mult. Fii diplomata, dar staruitoare pana la urma o sa vezi ca o sa-l indupleci.
iliuta spune:
Buna Rodica...Vad ca ti-a zis Kla cam ce am patit....daca vrei sa vezi mai multe, intra la Fiv 63, pag 3.Eu sunt bine acum, am ajuns in Spania, cu sufletul sfasiat de durere pot sa zic. Nu ti-am dat niciun telefon.....adevarul este ca am fugit de Romania si de tot ce mi s-a intamplat.
Am intrat cu greu la subiectul asta...nu stiu daca sotul meu ar fi de acord cu adoptia unui copil, nu stiu daca noi, locuind in alta tara am putea adopta un copil din Romania. Si de aici din Spania, ar fi la fel, ff greu, si ar dura ff mult.
Tu ce mai faci?? Cu bebele tau..O sa citesc sa vadce ai mai facut, daca ai reusit sa-l iei acasa.
Te pup si pe tine si pe el.Bafta
Mihaela