Mamici de martie-aprilie 2006 (22)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Corinag, eu am facut translucenta nucala, mi-a iesit 1,9 mm, rezultat foarte bun. Riscul statistic pt virsta mea era (teoretic) de 1:150, ziceau ei, dar cumulat cu rez de la trans nucala si cu testele de singe, a iesit mult mai bun, 1:600. Dar, au zis ei, ca avind in vedere virsta, sa fac amnio totusi, ca e mai sigur. Numai avind in vedere virsta – cred ca a fost un pic exagerat ca numai pe baza virstei sa fac asta, dar… ce sa zic, am facut-o.

Adar, cea mai mindra mama dintre toate!!! Sa-ti traiasca frumustetea de bebelus!!

Catrinel & bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Tina, iubita, incearca sa te relaxezi si sa nu intri in panica atunci cand patesti asa. Cum a zis si Tcelen poate fi lipsa de calciu sau magneziu, dar poate fi si din cauza ca uterul marit te apasa in cosul pieptului. Eu asa am patit cand am facut una din injectii (sapt trecuta) ptc am stat pe burta si mi-a presat uterul in sus. Cu mancatul de ficat ai mare grija ptc este interzis in sarcina: contine multa vit A, care in cantitati nush de care da malformatii. Acu' ca ai mancat o data nu are nimic, dar sa ai grija pe viitor!

Ama Kaly eu iau fier (maltofer) ptc eram si sunt cam galbena la fata si sa stii ca nu constipa, ci poate avea ca efect secundar tocmai opusul Eco 3D nu este interzis inainte de 20 de sapt; nasa mea a fost la eco 3D la 14 sapt si a aflat ca are baietel. Si mai sunt fete care au fost deja la eco 3D.

Andreea Geoargiana a fost tare de tot faza cu politzaiul Nici nu vreau sa ma gandesc cum te-ai simtit

Adar si eu am vazut pozicile: e foarte frumos copilasul tau, sa fie mare si sanatos

Laura 19+
Puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielaneda spune:

buna burtici!

Draga Adar bebeul tau este un frumos. Sa iti traiasca!
Asa mi s-a facut un dor de bebelusa mea cand am vazut pozele tale...Au trecut peste 3 saptamani de cand nu am vazut-o si mie tare dor sa o vad. Trebe' sa fii foarte mandra de asa odor.

Tweety sa ai grija de tine sa te odihnesti mult si sa dea Domnul ca la cartiologie sa ai un rezultat bun!

Tcelen mai bine eviti sa te uiti la asemenea tragedii, mai ales ca in perioada asta esti foarte sensibila...Intra-adevar este groaznic ceea ce se intampla, dar trebuie sa avem grija de bebeii nostrii si sa nu plangem prea mult

Tina draga de ieri seara si pana acum am mancat o gramada de ficatzei panee. Buna idee ai avut!

Andreea Georgiana esti dragutza ca intotdeauna... multumesc pentru incurajarile referitoare la infectia urinara!

Am vazut pozele cu burticile voastre si..recunosc, sunt putin invidioasa; la mine abia ca se cunoaste. Daca ma vede cineva strain ar spune ca am mancat mai mult si am o tentativa de burtica. Chiar azi m-au intrebat colegele in cate luni sunt!!! Cand le-am spus ca face 4 luni saptamana viitoare m-au intrebat unde tin eu bebelusa ca aproape nici nu se vede!!!

Saptamana viitoare voi fii in concediu asa ca va pup pe toate de pe acum si SEE YOU SOON.

P.S. sper ca la intoarecerea din concediu sa pot citi tot ce ati scris voi, fie-va mila si nu exagerati cu scrisul!

Daniela 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danielaneda/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Laura Ioana iti multumesc ca m-ai lamurit si pe mine cu privire la eco 3d..cum s-a deschis un nou capitol ma gandeam ca n-o sa-mi mai rasp nimeni privitor la asta..Eu ma gandeam sa merg sapt viitoare adik la 14+ exact ca si nasa ta si auzisem ca ar fi indikta dupa 20sapt.dar acum m-am linistit si o sa merg sigur daca tot spui ca a aflat si ca are baietel asa repede!poate imi spune si mie daca e fetita sau baietel..e adevarat ca se vede mai repede sexul la 3d deci..
cat despre fier astept sa ma duc la dr sa vad ce-mi da el..pana atunci incerc sa mananc cat mai multe fructe.te poza bebe eco 11+ sapt:
http://community.webshots.com/photo/481016601/481019371OfAfPeio13+ si din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielaneda spune:

Ama eu am fost la eco 3D la 14 saptamani si o zi, iar primul lucru pe care l-am aflat a fost sexul bebeului, si abia apoi s-au facut masuratorile!

Daniela 17+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danielaneda/my_photos

Mergi la inceput

danielada sper din tot sufletul ca asta sa aflu si eu ca mor de nerabdare..dar cine imi face programare la 3d doar cu o sapt inainte?la kt de aglomerate sunt..la asta nu m-am gandit..am inteles ca trebuie sa-ti faci cu vreo luna inainte.. daca te duci fara programare presupun ca n-ai nici o sansa..nu?uff..
poza bebe eco 11+ sapt:
http://community.webshots.com/photo/481016601/481019371OfAfPeio13+ si din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

salutare fetelor...ma terminati cu scrisul vostru.....

Nu am reusit sa citesc prea mult din urma, asa ca o sa revin mai incolo si cu alte remarci.
Pt moment, serj daca imi mai scade tensiunea mai mult de atat singur intru in coma. Si asa zici ca sunt zombi si doua guri de cafea spalacita pe zi n-au efect nici cat o cana de apa chioara. Dar noi sa fim sanatosi.

Noe puiule se pare ca si tu ai avut acelasi soc primordial la intrarea in curtea spitalului...si cum sunt toma necredinciosul, o sa vorbesc cu doctoritza sa ma duca sa vad cum e in saloane, ca sa imi mai treaca din griji...daca reusesc sa intru o sa va impartasesc si voua....sper sa am ce. Asta-i si pt pispirica.

Tinutza sigur esti in Anglia sau esti in Romania...ca dupa descrierile "apocaliptice" despre serviciile medicale, zau, am senzatia ca esti in Roamania.

SI ACUM...........DESPRE MAREA EXPERIENTA - ECOGRAFIA MORFOLOGICA
Cum va spuneam pe la inceputul saptamanii, ieri, la orele 10.15 trecute (ca am intrat abia dupa vreo juma de ora)ne-a luat domnul doctor Iosup in primire la un 2D, asa ca intre amici. Lasand la o parte faptul ca si eu si sotul meu cred ca aveam niste fete de speriati de bombe nucleare...ca se gasesc destui destepti prin jurul tau ca sa iti povesteasca in momente dintr-astea cele mai sumbre povesti.... eram si cu emotia in gat. Desi nu vroiam sa stim ce este bebitza al nostru (eu ca sotul meu avea curiozitatea in gat, da' de ca un sot bun si iubitor nu a "indraznit" sa ma contrazica), ne gasisem pe hol sa facem pariuri : eu ca e baiat, el nu ca e...baiat... ca am reusit sa il conving ca nu e fata..deh, nu te pui cu instinctele materne..... Si cand am intrat in sfarsit in cabinet, ne-am luat cu uitati ca am adus si o caseta video, ca vrem sa il facem vedeta inca din burtica bl-bla-bla.Asa ca am uitat sa ii mai zicem lu' nenea doctoru' ca nu reprezinta interes national sexul copilului. Si ma pune el cu burta in sus...si prima intrebare: cum o cheama???? zic eu cu un ras total tamp si idiot si cretin (pt ca visul meu era o fetitza): haaaaaaaaa, Maria...da stiti ca noi nu vroiam sa stim ce e....pai atunci faceti abstractie de ce v-am zis... si a inceput omul nostru sa tot se uite sa masoare, sa ma mai intrebe una alta....cam scump la vorba si nici nu prea aude bine, asa ca nu prea am aflat multe si marunte de la el in timpul ecografiei. Si printre zambatele tampe de incantare ca e fata, am zis ca daca tot a facut-o lata , macar sa ne zica de-a dreptul: a confirmat ca e o Marie...avem si poza cu "maria" ei , din care nu inteleg o iota. Si l-am mai intrebat eu una alta (ca sotul meu care este o melitza stricata, acum parca isi inghitise limba de tot...), si cica ecografia 2D e aia eficienta... ca la 3D de fapt iti arata copilul asa cum e pe dinafara, nu iti arata daca e ok pe dinauntru. Dar, in rest ce m-ai deduceam eu din ce spunea el asistentei dupa ce o alerga pe biata copila prin toata burta mea....
Dar, rezumand, totul este ok..ne-a felicitat pt Maria noastra de 15,3 cm si 406 grame, dar care, din spusele ecografului este mai "batrana" cu o saptamana fata de cum stiam noi...si nu e greseala de calcul, ci se pare ca e mai babanica... mai ales ca ma intrebat de vreo doua ori cam cat am luat in greutate de la inceputul sarcinii.
Ne-am luat caseta, cele doua poze la care oricum ma uit ca matza in calendar ca nu inteleg nimic si am coborat, probabil cu aceeasi fata de idioti ca ne-au luat in primire de la receptie ... "aaaaaaaaaaa, se pare ca este ce v-ati dorit" si radeau si ei la noi...cate fetze tampe n-or mai fi vazut ei pana la noi.....

Singura problema este ca , ajungand acasa am constat ca video-ul socrilor intrase in greva pe termen nelimitat, asa ca am ramas cu salivarea pe langa caseta , fara sa pot vedea si eu comoara ce o continea.

Oricum, de abia astept sa ma duc la medica mea sa se uite pe toate hartiile pe care mi le-a dat medicul ecografist si poate imi povesteste ea mai multe.

Asa ca fetelor cam asta e pe scurt experienta noastra cu ecografia morfologica....oricum stiu ca bucuria e mai mare ca stiu ca este un copil sanatos decat daca e baiat sau fata.... asa ca fetelor, va urez si voua bebici frumosi si sanatosi.

revin mai incolo ...sper...dupa ce reusesc sa citesc ce ati scris in doar doua zile...

va pup mult de tot.
21+ cateva ore

catrinutza gravidutza

Mergi la inceput

danielaneda mii de scuze ca ti-am scurtat numele!!!!!uff..sunt asa zapacita uneori!scuuze!! poza bebe eco 11+ sapt:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Catrinutza draga mea, felicitari pentru ! Acum sincera sa fiu eu stiu ca sunt in Scotia nici pe departe in anglia dar tot aceeasi mancare de peste e.Greu de crezut dar serviciul medical de aici este mult mai slab decat in RO. Da, intr-adevar sunt mereu zambitori si amabili dar la un moment dat numai dai 2 bani pe amabilitate si zambete.Preferi sa fie cineva cu fundul in sus dar sa se uite nene la tine.Asta e.Hai sa iti spun cum stau nasterile aici. Ai ajuns in ziua cu pricina.Esti acasa si constati ca ti s-a rupt apa.Bun.Te duc la spital.EI se uita sa vada la cat timp ai contractiile,dupa care te trimit frumusel acasa.Ti se spune "Cand ai contractii din 10 in 10 minute te asteptam la spital"!Acum daca nasti pe drum bafta ta!Ajungi acolo te lasa intr-o camera cu sotul tau si o moasa vine din juma in juma de ora sa te verifice.Si-atat!Voila!Ca ai nascut!APai io va zic o sa dau ortu popii aici!Anyway!Asta e..ce sa mai zic?Tac si rabd!

Tina and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Cri,cri,cri,toamna gri/Nu credeam c-on sa mai vii...
Asta in loc de buna ziua.

Iarasi mi-ati dat de citit!!!!!!
Fetelor,dragelor voi stiati ca nu avem voie sa ne intindem(adica asa,sa ne trosneasca toate cele dimineata...)in timpul sarcinii si nici sa stam cu mainile in sus???Am aflat asta astazi,dupa ce am constatat ca daca ma intind un pic sa ma dezmortesc(atunci cand ma trezesc)simt o tensiune in abdomen.Cica se poate desprinde placenta asa ca,atentie!!!

Delia ,tot ce poti face sete sa speri ca minunea din burtica ta isi va aduce tatal cu picioarele pe pamant,cu ochii pe familia lui si cu gandurile tot acolo.Sa stii ca barbatii mai au astfel de ,,rataciri,, dar se pot vindeca.Mai ai putintica rabdare si nu-ti pierde speranta!

Adar ce bebel dragutel!!!!Si parca are ochii tai...

Serj,cat timp am stat in Toscana(4 zile,inainte de a vedea restul Italiei),am stat intr-o localitate numita Barberino di Mugello(sper sa fi scris corect),situata la 30 km de Florenta.Si nu pot sa spun ca mi-a placut,dar daca prietenii nostri acolo au gasit castelul ideal pt. nunta ce sa facem(ei fiind romani ce locuiesc in Romania)?A propos,tu nu mori de foame in Italia?Eu nu stiam cum sa-mi induplec sotul sa ne intoarcem mai repede acasa,la ciorbe si la mancaruri normale,fara rucola,carne cruda,paste chioare(adica fierte si fara nimic).Eram si insarcinata si flamanda,asa ca-mi poti intelege vehementa.

danielaneda,concediu placut si sa te intorci cu bine si,mai ales odihnita!Mi-e mila de ochisorii tai la intoarcerea din concediu.Iti dai seama ce efort vor trebui sa faca,sa citeaasca tot ce vomn scrie pana atunci?

Tinaaaaaaaaaa, calmeaza-te pt. ca bebelul tau n-are nevoie de o mamica nervoasa!

Catrinutza sa-ti traiasca bebita-fetita!Sa traim si noi,mamicile de fetite cu...codite si fundite!

Fugim sa-i gatim lui tati ceva bun-bun si poate maine ne descarca si noua pozele cu burtica pe calculator(de pe aparatul foto) sa vi le aratam si voua.Daca mai pot,mai intru sa vb. cu voi.Daca nu,pupiiiiiiiici!

ANDREEA GEORGIANA +17 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput