sunteti notar sau avocat?

sunteti notar sau avocat? | Autor: iilavinia

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, daca vreuna dintre voi este notar sau avocat va rog sa-mi raspundeti daca va pot adresa o intrebare. Vreau sa inchei un act notarial pentru o suma avans in vederea cumpararii unei bucati de pamant dintr-o bucata mai mare si-mi e sa nu iau teapa.
Va dau detalii ulterior.
Multumesc anticipat!
Lavinia Iacob

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Eu sunt in breasla, daca te pot ajuta, cu mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iilavinia spune:

Multumesc cu anticipatie pentru ajutor!
Uite cum sta treaba: vreau sa iau 500mp dintr-o bucata de 5000mp. Terenul (si altele pe langa el)asta a fost dedclarat ca apartinand Craiovei insa are titlu de p. eliberat de primaria comunei de care a apartinut pana la un moment dat. in acest moment se pare ca cele doua primarii sunt in litigiu de ani buni pt ca la momentul la care acea primarie de comuna eliber titlurile de proprietate, terenul era deja declarat de craiova. Acum: proprietarul a scos cadastru pe tot terenul si pentru a putea vinde el o bucata trebuie sa scoata Plan urbanistic de detaliu, certificat de urbanism si un alt cadastru pe bucata "mea". Pot eu incheia cu el la notariat un act BETON din care sa rezulte ca ii dau 2.000 euro (de ex) din 10.000, ca avans cu conditia ca el sa mi-i returneze dk nu ies actele de la Primaria Craiova? Se va specifica ( e legal? in sensul daca va lua vreo instanta in calcul...Doamne fereste!) acolo ca asta e avansul de bani pentru cumpararea unei bucAti in suprafata de ..., situata la asfalt... cf schitei cadastrale? Sa nu ma trezesc ca ala imi zice : mi-ai dat avans pentru cumparare teren agricol. Ia de-aici...!
Ce zici?
Ti-oi fi dat toate amanuntele (importante)?
Astept intrebari dk e cazul.
Multumesc!
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Lavinia, poti face un antecontract de vanzare-cumparare, autentic, (la notar) prin care ii dai proprietarului suma de bani pe care o stabiliti de comun acord pentru parcela respectiva de 500 mp, identificata cu datele din documentatia cadastrala.
De obicei, in cadrul antecontractului se precizeaza un termen limita pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare. In cazul tau, daca nu te grabesti sa cumperi terenul respectiv, puteti pune termen data solutionarii litigiului, sau 1luna dupa data solutionarii litigiului.
Daca iti este teama ca incheierea contractului de vanzare-cumparare poate dura mai mult decat ai fi dispusa sa astepti, atunci poti pune conditia sa incheiati contractul in termen de "n" luni, timp in care, vanzatorul sa se ocupe de solutionarea litigiului si de toate celelalte formalitati necesare vanzarii.
Daca in ambele cazuri conditiile nu sunt respectate (se solutioneaza litigiul si nu mai vrea sa iti vanda sau nu se solutioneaza in termenul stabili in antecontract), antecontractul vostru devine titlu executoriu si iti poti recupera banii.
De obicei, daca nu se face vanzarea din vina cumparatorului, vanzatorul poate pastra avansul, iar daca nu se face din vina vanzatorului, cumparatorul e indreptatit sa primeasca dublul avansului. acestea clauze pot fi "inasprite" daca ambele partyi sunt de acord.
Sper ca informatiile mele iti vor fi de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iilavinia spune:

Foarte de folos!
Multumiri nelimitate!
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teolina spune:

Andreutac, poti sa ma ajuti si pe mine te rog?
Daca vreau sa donez un autoturism, ce trebuie sa faca persoana careia ii donez? Ce obligatii are? Trebuie sa isi schimbe numarul sau ce trebuie sa faca? Cam cat ar costa donatia in sine?
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns demonika spune:

Teo, oricum nr trebuie sa si-l schimbe, pentru ca se schimba proprietarul, ca la un contract de vz-cumparare, dar asta se achita de catre cel care obtine autoturismul, cumparatorul cum ar fi. Dar nu am pricep, e cam ceea ce stiu in materie de vanzari, banuiesc ca regulile astea se pastreaza si la donatie.

quote:
Originally posted by Teolina

Andreutac, poti sa ma ajuti si pe mine te rog?
Daca vreau sa donez un autoturism, ce trebuie sa faca persoana careia ii donez? Ce obligatii are? Trebuie sa isi schimbe numarul sau ce trebuie sa faca? Cam cat ar costa donatia in sine?
Multumesc mult!

Mergi la inceput