Programul scolar in Ro

Programul scolar in Ro | Autor: descintec

Link direct la acest mesaj

As vrea sa pot face ceva, sa infiintez un comitet de plingere , dar cred ca pana la urma o sa ma vaiet in vant. Ce program au copiii vostri de clasa a saptea? Si nu numai, in gimnaziu, in general. Maria are 18 materii, 39 de ore pe saptamana. Doua zile are scoala de la 8 la 3, o zi pana la 2, si doua zile are dupa amiaza, de la 12 la 19, respectiv la 18. Nu stiu ce e in capul astora care alcatuiesc programa, dar e inuman ce li se cere copiiilor. In plus, nu doar ca sunt orele multe, dar sunt si prost alese. Doua ore de fizica, doua de chimie, doua de bilogie, mie mi se pare prea mult la varsta asta, in detrimentul limbilor straine de exemplu. Ziceti si voi, please

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

deoki, io-s in faza in care imi cer scuze de la mamele de fete din grupa de la fii-miu ca nu i-a scapat niciuna nepupata , da` pot sa-ti spun ca am auzit mai multi parinti plingindu-se de programul(a) copiiilor si de suprasolicitarea acestora. iti doresc bafta, sa realizezi ce ti-ai propus si sa nu te lupti cu morile de vint.

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

de ce sa-ti cer scuze pt asa ceva?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

OOOOOOOFFFFFF......
Si eu sunt disperata din cauza asta.Fata mea e tot clasa a7a si au un program aiurea,de la 11 la 18.Am incercat sa caut o scoala cu program de dimineata dar nu am fost multumita de profesori asa ca a ramas tot la sc. asta.
Nu avem ce sa facem,daca vrem scoala buna acceptam acest program.
Ia partea buna a lucrurilor....mai au 2 ani si trec la liceu.Voi la ce scoala sunteti?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Ma alatur din tot sufletul. Si al meu tot a 7-a este si are ore de la 12.30 la 18.30 in fiecare zi. Mie mi se pare cumplit programul asta. Plus ca zilnic are foarte multe teme si foarte grele si dimineata mai face si handbal de performanta ca, de..."minte sanatoasa intr-un corp sanatos". Saracul de el nu mai are timp de nimic. Si cand am ridicat problema asta la sedinta cu parintii mi s-a sugerat sa se lase de handbal si sa-si vada de carte, sa mai lase mingea. Adica in loc sa fie incurajate activitatile sportive, sunt chiar blamate. Adica copii astia chiar sunt condamnati sa nu-si mai scoata capul din carti si caiete toata ziua ? Copilaria lor doar la asta sa se reduca: scoala-casa-teme si retur ?
Si in alte tari tot asa o fi ?

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Aici toate orele se fac dimineata, indiferent de clasa.


Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

tina, sa ne mutam in Germania, deci


Alina, mie nu mi se pare deloc ca un program incarcat are vreo legatura cu "scoala buna". De fapt tocmai ca nu cred ca scoala, invatamantul institutionalizat poate sa acopere tot ce inseamna educatie, tocmai pentru asta as dori timp liber pentru copii. Sau daca tot ii tin atat la scoala, baza sa fie cultura generala, esentiala in anii astia. Oricum, cei care merg spre real reiau toate notiunile de fizica, chimie, biologioe pe care le invata in generala. Si la facultate tot de la zero o iau :) Termina opt clase si studiaza literatura romana intr-un stil conformist (ca sa nu zic idiot) de te doare capul. Ce sa mai vorbim de literatura universala, mitologie etc. de care nici nu aud. Istoria se preda la fel de neatractiv, desi acum sunt enciclopedii si alte materiale care o pot face foarte placuta. Eu as incerca sa o fac pe Mariuca sa iubeasca istoria, dar cand? Au aparut la humnitas niste carticele, traduse de la americani, de filozofie pentru copii. Mortale. Ii invata pe copii sa isi puna primele intrebari despre ei insisi, despre univers, despre timp. Ii invata sa aiba un dialog reflexiv. Eu as propune in scoala Mariucai un dialog cu parintii, dar profesorii se poarta ca niste dumnezei, de zici ca lumea incepe si se sfarseste cu scoala lor si cu capacitatea :) Creanga e foarte actual pentru programa scolara din Ro: "curat mestesug de tampanie".

Kuki, si Maria mea face inot, asa ca pleaca la sapte jumate dimineata de acasa si se intoarce pe la 18, 19, cand se apuca de teme. Dar eu nici nu ridic problema asta la scoala, e optiunea ei, trebuie sa se descurce cu ea. Oricum, din cauza programului pe care il au, de la ea din clasa doar ea si un baiat fac sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Cred ca nu m-am facut bine inteleasa.Am vrut sa spun ca sc. noastra e buna dar nu-mi convine programul.E destul de aglomerata din cauza faptului ca sunt profesori f. buni.
Am fost f. multumita si de invatatoare si de profesori.Chiar isi dau silinta sa-i mai invete si altceva decat strict programa,chiar au facut eforturi sa-i implice pe copii in diverse programe oferite de UE.
Cea mai tare a fost cand s-au luptat impreuna cu copii sa obtina aprobare pt. constructia unei piscine acoperite si pt. o cantina.
Culmea e ca au reusit.
Ma uit la profesorii din scoala asta si parca nu-mi vine sa cred,sunt tot in sistemul de stat,au aceleasi salarii mici si totusi se lupta sa schimbe ceva.
Numai programul nu au reusit sa-l schimbe,e singura noastra nemultumire.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Alina, inseamna ca esti o norocoasa si nu te inscri in clubul nemultumitilor :)

Ma gandeam ieri la sitemul de invatamant romanesc, acest domn cu o matura infipta in dos, rigid, care se ia mult prea in serios. Sa ai umor, sa fii destins si relaxat nu imputineaza faptul de a fi serios. Am avut la un moment dat un prof de mate in particular. Pe langa ceva matematica, am deprins de la el placerea de a invata. Imi spunea sa o fac fara sa ma gandesc ca trebuie sa termin nu stiu ce tema, ca invat pentru un exemen, sa ma simt presata de obiectiv. Faceam mate just for fun, din curiozitate, lejer, fara presiune. Asta e unul din lucrurile care lipsesc: copiii nu invata cu placere. Cum ar fi posibil cand au 18 materii pe saptamana? Cand nu exista alternativa de a alege materii pe care le-ar face placere sa le studieze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

quote:
Originally posted by descintec


Kuki, si Maria mea face inot, asa ca pleaca la sapte jumate dimineata de acasa si se intoarce pe la 18, 19, cand se apuca de teme. Dar eu nici nu ridic problema asta la scoala, e optiunea ei, trebuie sa se descurce cu ea. Oricum, din cauza programului pe care il au, de la ea din clasa doar ea si un baiat fac sport.

_
Sapte dintr-o lovitura!

Sunt de acord ca a face si altceva pe langa scoala, fie ca e vorba de un sport, sau un cerc de pictura sau orice altceva este optiunea fiecaruia si ca trebuie sa munceasca in plus pentru asta. Eu am ridicat la sedinta problema temelor pentru acasa, mult prea stufoase si complexe pentru a fi facute asa cum trebuie de la o zi la alta. A exagerarii cu cerintele si temele la materiile traditional considerate "importante", adica matematica si romana. Eu sunt de parere ca cel putin la fel de importanta e si istoria si geografia sau limbile straine. Toate materiile sunt importante in egala masura pentru un copil. Si nu sunt de acord in ruptul capului sa faca tot matematica si in timpul orelor de sport si in loc de ora de dirigentie. Fiecare are rostul ei, ca de-aia sunt prevazute in programa scolara, nu ? Si la dirigentie sunt atatea de discutat cu niste adolescenti ! Dar e mai simplu pentru diriginta sa faca tot ce stie sa cel mai bine, si anume matematica, decat sa se complice cu cine stie ce subiecte "sensibile" pentru ora de dirigentie. E mai comod asa. Fac 3-4 probleme de geometrie, dar problemele sufletesti ale acestor copii aflati la varsta critica a adolescentei, raman in continuare neclare.



Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Iulia, corect!

Mergi la inceput