La France (44)
Continuarea discutiilor de www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59626&whichpage=10" target="_blank">aici
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
oana_noemi spune:
Dia-ar mai fi o solutie, nu stiu cat e de convenabila, dar citeste ghidul stagiarului roman in franta de pe site-ul omfm.ro. daca vei decretul respectiv si in franceza, scrie-mi adresa ta si ti-l trimit.
dia_codat spune:
Merci oana-noemi pentru adresa. Am citit ghidul. Ce nu imi place e ca te obliga sa te intorci in Romania dupa expirarea contractului.
In orice caz este o solutie.
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)
http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos
pisik 4ever spune:
Dia codat, mie mi s-a spus ca dosarul de naturalizare va avea un raspuns intr-un an. Dar, cum am zis si mai devreme, aveam dreptul la carte de rezident la 1 an dupa casatorie, si am avut-o la doi ani jumate dupa, prin interventii si presiuni. Deci partea cu "mult mai repede" e teoretica.
Eu am avut colegi doi tineri casatoriti, au facut amandoi doctorat aici dar, ca voi, nu au terminat in acelasi timp, el a terminat cu un an inaintea ei si a ramas aici cu ea pana a terminat si ea. Cred ca pe baza punctului 3. stiu ca el a lucrat in invatamant anul ala, dar din pacate nu stiu mai multe detalii.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
Mik spune:
Dia, tre' sa fii atenta ca atunci cind ceri calificarea pentru Maitre de Conf tre' sa ai acte in regula (nu neaparat viza de lucru). In plus, daca sustii in iunie, vei avea postul peste mai bine de 1 an.
Sfatul meu e sa-ti cauti un ATER sau post-doc imediat dupa si daca nu gasesti nimic si preferi sa stai acasa, incearca sa nu-ti opresti activitatea de cercetare.
Mik.
anka-maria spune:
Saru'mana fetele si io tot la doctorat, doar ca noi terminam in acelasi timp prin 2007. Am si io o intrebare pt. cele care sunteti in invatamant. Ca sa primesti post ater cand este mai bine sa sustii lucrarea? Adica in ce luna.
Si este adevarat ca dupa 2 ani in care ai fost salariat(de exemplu in timpul unui post doc esti salariat si nu student) ai dreptul sa ceri carte de sejour pe 10 ani?
just me
Mik spune:
Anka-Maria, pentru ATER se examineaza dosarele, in general. Nu e o regula cu teza sustinuta sau nu. Insa, daca teza nu e sustinuta inca, trebuie o hirtie de la directorul de teza in care sa ateste sa esti pe drumul cel bun si vei sustine intr-un an.
Atentie, ai voie doar la 2 contracte de ATER.
Cit despre luna in care sustii : ar fi bine sa fie in functie de calendarul de recrutare. In orica caz cu cit o sustii mai repede cu atit mai bine.
Cu cartea de sejour nu stiu cum sta treaba.
Mik.
dia_codat spune:
Ok, o sa imi caut post de ATER in primul rind ca ala o sa fie pentru septembrie 2006.
Deocamdata nu pot gasi nici o informatie sa vad cind se scot posturile de ATER 2006 si cind se depun dosarele; Deocamdata doar scriu ca sesiunea de ATER 2005 s-a incheiat.
Mi-am propus sa ma duc si la un rdv la "Institut des Etrangers Maison des avocats" iti dau sfaturi gratuit. Sa vad daca mi-ar da ei o solutie in varianta in care nu o sa mai am viza de student.
Desi cred ca pina la urma ca sa fiu sigura o sa ma inscriu la acel DSS pe care l-am ochit si intre timp imi depun diverse dosare . Cine stie de unde o sari iepurele.
Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)
dia_codat spune:
Am gasit ceva.
Pentru cele care mai sunt interesate: posturile de ATER se scot in principiu in aprilie-mai.
lu.more spune:
Sunt in pauza. Voi? Ce-i cu linistea asta?
Promisesem un raspuns Otiliei (si pentru cine mai e interesat).
La mine a fost asa: am adresat o scrisoare Tribunalului de Grande Instance in care imi exprimam dorinta de a deveni traducator autorizat.
Cateva luni mai tarziu am primit o convocare la comisariat, pentru inceperea demersurilor. Acolo mi s-a comunicat ca trebuie sa urmez cursurile de experti. Aici sunt organizate de UCEJAM (Union des Compagnies des Experts Judiciaires des Alpes Maritimes). M-am inscris si am inceput cursul in toamna asta, urmand sa-l termin in octombrie anul viitor, in ritmul de o sedinta pe luna pana prin aprilie, apoi un modul specific "traducator interpret" in septembrie 2006.
Intre timp voi putea reface cererea mea catre TGI, cu o hartie in plus la dosar: recomandarea din partea organizatorului de curs.
Noi tinem de Curtea de Apel din Aix en Provence, acolo sunt trimise si studiate dosarele.
Nu am gasit finantator - nici nu am incercat sa caut - fiindca nu mi s-a parut scump: 150 €, cu posibilitatea de a plati in fiecare luna cate 30 €.
Pentru alte domenii am vazut ca se ajungea la peste 400. Eu am avut noroc de mai putin.
Cam atat.
Vreau sa-i rspund lui Chatonel, care-mi sugerase mai de mult sa trimit CV uri la comisariate si la jandarmerii.
Am facut asta de mult, i-am luat pe toti la rand in departament, am primit cateva telefoane care ma informau de calea care trebuie urmata (sa devin expert mai intai si tot bla-blaul pe care-l cunosteam deja).
Am certitudinea ca nu mi-au aruncat la gunoi coordonatele, fiindca in seara dinaintea plecarii in Romania (asta-vara, in vacanta) am fost sunata de catre unul din comisariatele de politie, aveau nevoie de serviciile mele (probabil persoana care colaboreaza cu ei de obicei era si ea in vacanta), iar eu i-am tratat cu refuz, fiindca peste cateva ore ne pleca avionul!!! Sa mor, nu alta, dar mi-a trecut de atunci...
O zi buna!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
Lasa ca te mai cauta ei la nevoie, Lu.
Ce faceti fetelor, sinteti la plaja?
Toulouse, la ville rose