Uitati aici o reteta de tarta:
Aluatul:
Se face un aluat de chec din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar, 2 linguri ulei si un praf de copt:
- se bat spuma galbenusurile cu zaharul si uleiul
- se bat albusurile
Se adauga faina si praful de copt peste galbenus, se adauga o lingura apa si apoi se pun usor albusurile.
Se coace in forma speciala de tarta(cam 30 minute).
Crema:
Se topeste pe bain-marie 200g ciocolata amaruie. Cand inca este calda (cat mai calda) se amesteca cu 2 galbenusuri. Se bat 2 albusuri spuma si se adauga la ciocolata cu galbenusuri.
Blatul copt si racit se insiropeaza un pic (eu pun 150-200ml apa cu zahar)Pe blat se aranjeaza frumos 2 banane taiate felii rotunde si se toarna ciocolata peste. Se lasa la frigider 2 ore.
Foarte simplu, rapid, delicios si .... plin de calorii
am facut si am papt
foarte bunutza.
am copt blatul in forma de tort. am fost un picutz prea zgarcita cu siropul, asa ca mi-a iesit un pic cam uscatica.
Dar se mai poate... improviza: daca se taie blatul in 2 felii si se pune intre un strat de crema de ciocolata sau un strat de gem de fructe, va tace capul la cumparat torturi saua lte delicatesuri din comert :D
cinta