asthenozoospermie

fetelor poate cineva sa ma lamureasca ce inseamna"asthenozoospermie"la un barbat?nu stiu cum se traduce,dar sper ca voi sa puteti sa ma lamuriti.sotul meu este diagnosticat cu Asthenozoospermie,am facut doua inseminari si un fiv,dar din pacate fara rezultat pozitiv.este asa de grava o spermogrma diagosticata cu Asthenozoospermie?aici doctorii nu iti explica mai pe intelesul nostru,iar noi nu stim ce sa mai credem.vrem sa incepem la doilea FIv in ianuarie.sunt sanse sa reuseasca FIV+ICSI cu o astfel de spermograma?astept raspunsurile voastre,va rog mult de tot.PUPICI!
Raspunsuri

tumpi spune:
imi pare rau pt diagnosticul sotului.importante sunt valorile care i-au iesit.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Tia spune:
pe la subiectul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60241" target="_blank">asta ai trecut? vezi ca are multe capitole in urma
Alexandru (14 iulie 2005)

lucia1 spune:
Tia,am trecut pe la toate subiectele dar nu am gasit nimic asemanator cu ce are sotul meu.el are santosi 40%.

tumpi spune:
lucia, nu calcula A+B+C, ca nu asa se calculeaza.
Acum depinde si de labporatoarele la care au fost facute,fiinca valorile si modul de calcul poate fi diferit de la lab, la lab.Mai poate diferi si din alte motive si anume oboseala,stresul.......
oricum bafta multa si intra la subiectul dat de Tia, acolo cu siguranta vegi gasi multe pers care sa te ajute.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

lucia1 spune:
pai atunci cum pot sa-mi dau seama dupa o spermograma ce sanse am sa raman .ce e important la o spermograma?eu nu inteleg nimic de la o spermograma.PUPICI!

Kariris spune:
IMI PARE RAU CA TREBUIE SA-TI SPUN ASTA, lUCIA, DAR DACA ARE ASTENOZOOSPERMIE, NU VEI RAMANE NATURAL. SINGURA SANSA ESTE FIV+ICSI. PUPICI.

anemona spune:
Lucia, astenospermia consta intr-o mobilitatea redusa a spermatozoizilor care fac ca acestia sa nu poata ajunge acolo unde trebuie (la ovul) sau sa nu poata penetra membrana ovuilului pentru a fecunda.
Mobilitatea la sotul tau nu mi se pare chiar foarte mica. In mod cert cu ICSI sunt sanse mari.
In general, daca nu apare o sarcina intr-un anumit timp si daca nici un tratament nu da rezultate la sot, atunci se trece la proceduri de reproducere asistata (cel mai adesea FIV cu ICSI).
Noi am fost in aceeasi situatie (o mobilitate chiar mai mica decat la voi) si am reusit FIV cu ICSI din prima.
Nu e mai putin adevarat ca totusi sunt cupluri la care s-a intamplat natural chiar si cu astenospermie, dar asta inseamna sa astepti o minune sa se intample, deci nu poti fi sigura ca se va intampla (repet, nu e imposibil !). Daca trece un timp si nu apare minunea, sigur ca solutia este FIV ICSI.
Multa bafta si sa fie cu noroc urmatorul FIV, sau poate se intampla minunea pana atunci.
Anemona

piccaflor spune:
LUCIA si sotul meu are astenozoospermie...
Din cite am inteles eu,sint lenti si nu ajung la destinatie...insa mie ginecologul mi-a zis ca s-ar putea rezolva cu un tratament adecvat...astazi sotul meu a avut programare la urolog...nu stiu ce i-a zis pt ca nu s-a intors inca de la serviciu...o sa intru mai tirziu sa-ti spun daca i-a prescris vreun medicament...
LACHIONE tu asa stii,ca singura sansa e FIV cu ICSI?...
Pupici

M Oana spune:
Hai sa va spun si eu ce stiu.
In ceea ce priveste 'zoo' parerile sunt impartite: unii considera ca e vorba despre probleme ale formei normale a (mai multe capete, mai multe cozi; deci forme tipice in procentaj mic), altii (DEX) considera ca "zoospermie" inseamna prezenta spematozoizilor in sperma.
In ceea ce priveste motilitatea, in momentul in care dr androlog pregateste sperma pentru inseminare sau pentru FIV se iau in calcul spermatozoizii cu motilitate A (rapizi si progresivi) si B (lenti si progresivi), de aceea este importanta aceasta motilitate si nu C ( care stau pe loc) si D (
imobili).
Daca astenospermia ar fi atat de grava, atunci oligospermia (numar mic de spermatozoizi; dintr-un numar mic sa obtii un procentaj mare de cu motilitate A+B e mai greu) sau azoospermia (lipsa spermatozoizilor in spermograma, fapt pentru care se face punctie testiculara) sunt fara nici o sansa!!!!??????
La capitolul 'oligospermie' avem cazul lui Titelu, care a reusit cu 6.000.000 in mod natural.....
Iar noua, cu astenoteratospermie, nu ne-a spus nimeni ca n-am putea avea copii decat prin FIV. Nici Tutunaru, nici Matei, nici Moisa, nici Corina Neamtu si alti 4 endocrinologi, nici andrologul Soare..... nu ne-au spus nimic de imposibilitatea de a reusi natural sau cu ISA.....
De fapt, ISA se face tocmai in situatia in care spermatozoizii sunt astenici si nu pot strabate singuri traseul si trebuie spalati, curatati, centrifugati pentru a devenii mai 'fortosi'...
La ISA diferenta dintre un 'normospermic' si un 'astenospermic' este ca in primul caz se va obtine un numar mai mare de spermatozoizi apti pentru inseminare (cu motilitate A+B). De la un normospermic se vor obtine 40.000.000 sau 100.000.000
cu care se va face inseminarea, iar de la un 'asteno', ca al meu, vor rezulta 10-20.000.000
, deci sansele de a reusi UNUL sunt mai mari cand e vorba de normospermie.
In timpul unui act sexual normal, un barbat 'normospermic' va trimite o doza de 1-5.000.000 spre destinatie, iar unul 'oligo' sau 'asteno' va trimite cateva sute de mii - adica atatia au sanse sa ajunga cel mai aproape de destinatia finala, caci restul se pierd pe drum.....
In statistici se spune ca inseminare se va face cu minim 1.000.000 cu motilitate A+B. Sansele de reusita sunt insa de la un numar de 5-10.000.000
cu aceeasi motilitate, iar excelent este ca numarul sa fie peste 20.000.000

lucia1 spune:
atunci eu de ce dracu nu raman gravida?de 3 ani si jumatete nu s-a gasit nici un
mai milos sa ma faca si pe mine fericita?Nu mai inteleg nimic,
astia chiar vor sa se joace cu rabdarea mea.pana la urma am eu ac de cojocul lor.
nu ii mai suport pe
astia,am ajuns sa ma obsedeze de moarte.PUPICI!