Plans la gradinitza..cat dureaza?
Raspunsuri - Pagina 2
Roxana_G spune:
Este adevarat ca educatoarea este foarte importanta. Alexandra mea a luat-o de manuta din prima zi si inca eu nu stiam ca e educatoarea ei. Este foarte important.
In plus, chiar daca pitica mea are doar 1 an si 9 luni, ii explic in fiecare dimineata ca mergem la gradi la copii si mami la serviciu. Si dupa ce se joaca acolo cu copiii o aduce nenea soferul acasa la ea si vine mami dupa ce doarme ea sa se joace impreuna.
Daca nu au probleme cu copiii sau cu educatoarele, probabil ca se potolesc atunci cand se asigura ca sunt luati acasa. Daca au alte probleme, nu stiu ce e de facut.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
Lolilo spune:
quote:
Originally posted by crystina
Ma bucur sa aud ca puiutzii s-au obishnuit in cele din urma.
Cred ca suntem in faza cea mai suparatoare acum..azi-dimineatza a plans rau de tot,abia am putut s-o desprind de mine..ba chiar a inceput sa planga de aseara de cand o puneam la nani..m-a strans in bratze shi mi-a zis "Lilly no la kids" (adica sa nu o duc la copii).
Trecem noi shi peste asta!
cristina, uneori nu se obishnuiesc deloc si in general parintii aleg sa-i mute la alta gradinita, foarte des intalnita situatia ta; ai incercat sa vezi cum se desfasoara o zi de gradinita? daca este facuta sa participe la activitati etc adica daca nu este lasata aside? am vazut ff multe educatoare care efectiv isi vad de treaba (the cup of tea de ex) si pe copii ii lasa sa se joace singuri, daca se joaca bine daca nu tot bine. Acorda-i mazim 3 luni pt acomodare si daca fetita devine letargica ... schimba-i mediul, alege o gradinita unde sunt copii mai putini poate?
eu inca nu am reusit sa-mi dau copii la gradinite aici pt ca am tot avut rudele la mine insa vor trebui sa mearga odata si-o data; nu cred ca am probleme cu fata care acum are 3 ani jumate pt ca timp de 1 an jumate m-a tot batut la cap ca ea merge la gradinita si apoi ca nu mai vrea la grad ci direct la scoala.
unde anume o duci, la ce gradinita?
ps: apropo stie cineva o gradinita buna/particulare sau nu in Ploiesti?
Cristina si Lilly Elisa (27.10.2003)
tinatache spune:
tiza mea draga, chiar daca iti este groaza de momentul despartirii, iti spun din proprie experienta ca o sa treaca si ai sa plangi cand o sa-ti tranteasca usa in nas. Pe un alt subiect ma plangeam si eu de urletele astea, am trecut prin asta cu fetita, anul trecut, iar acum mai trec o data cu baiatul. Si mi se rupe inima, parca-l mai fac o data! si cum ramane saracutul mormaind "mmmaaammmaaaa....mmmaaammmaaaaaaaa". Ce sa facem, nu mai putem da inapoi. Asta e, o sa treaca. Poti sa te alini cu gandul ca ii e mai usor decat daca ar merge zilnic, asa am inceput si noi si anul asta la gradi plange cand o iau acasa!
Rabdare, rabdare, rabdare... si nervi tari!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
crystina spune:
Cristina, cred ca tocmai strigaturile alea dupa mine" mamii...mamiii"..alea ma "ucid" pe mine! Sper sa treaca! Succes shi tzie!
Lolio, Lilly merge la una din gradinitzele de aici din orash..e o gradinitza foarte buna, copii nu sunt foarte multzi, numarul persoanelor care au grja de copii este destul de mare..doi-trei copiii la o educatoare. Am intzeles ca se joaca in timpul zilei ca shi cum nimic nu s-a intmplat..chestia de dimineatza e grea!
Multzumesc de raspunsuri!
mirela1313 spune:
La mine a durat cam 2 luni.
Dupa asta a avut sotul meu concediu si l-am trimis pe el cu copilul la gradi. Din prima zi a fost un succes total. Nu a plans deloc si nici nu l-a intors de 10 ori din drum sa-l pupe
Lolilo spune:
[Lolio, Lilly merge la una din gradinitzele de aici din orash..e o gradinitza foarte buna, copii nu sunt foarte multzi, numarul persoanelor care au grja de copii este destul de mare..doi-trei copiii la o educatoare. Am intzeles ca se joaca in timpul zilei ca shi cum nimic nu s-a intmplat..chestia de dimineatza e grea!
Multzumesc de raspunsuri!
[/quote]
unde anume in UK esti? nu vorbesti de montessori, da?
crystina spune:
Lolio,eu locuiesc in Sandy -Bedfordshire iar gradinitza se numeshte Toybox.
Tu unde eshti?
Mirela, sunt convinsa ca daca ar duce-o sotzul la gradi ar reacztiona mai putzin dramatic, insa din nefericire sotzulnu-shi poate lua concediu asha ushor. Asha ca..
tinatache spune:
hm... a mea a reactionat la fel si cu mine si cu tati...
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Roxana_G spune:
Si la noi in perioada in care plangea, facea mult mai rau cand era cu mine sau cu maia decat cu tati. Incercati si asa.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
alinkav spune:
Alex a plans cam 3 saptamani(prima saptamana se inrosea totul, urla propriu-zis, a doua saptamana plangea normal, si a treia doar bocea) si pe urma cum a mai scris cineva mai sus, nu reuseam sa plecam de la cresa. Acum cand il duc , de la poarta fuge singur in grupa lui.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)