Foloseste cineva diafragma?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Ovulele astea sunt frantuzesti din cate am vazut, asa ca s-ar putea sa gasesti mai multe despre ele acolo...
Eu le folosesc pentru ca nu am reusit sa ma inteleg deloc cu pastilele anticonceptionale, nu s-a acomodat deloc organismul. Aveam sangerari foarte neregulate, culmea, desi pastilele ar trebui sa iti regleze ciclul. Am fost la 2 doctori ginecologi la controale, pt ca am crezut ca este ceva in neregula cu mine si mi-au zis ca sa am rabdare sa se obisnuiasca organismul. Nu s-a obisnuit asa ca am renuntat la ele. Am citit in topicuri mai vechi ca fetele nu au fost prea incantate de ele ca se cam topesc si curg, ca au un gust/miros neplacut si ca nu poti sa te speli cu sapun vreo ora... Asa o fi. Al meu nu s-a plans deloc de gust/miros dar chiar o sa il intreb cu prima ocazie, daca il deranjeaza aspectul. Cred ca nu prea o sa se planga, pt ca stie ca alternativa cealalta este prezervativul si nu e deloc incantat de perspectiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

"Quelle qu'en soit la marque, UTILISES SEULS, ils (spermicidele) donnent BEAUCOUP D'ECHECS. Au moment de l'ovulation, le col de l'utérus se trouvant en face du pénis, les mouvements lors d'un rapport peuvent repousser latéralement le tampon. L'éjaculation expulse sous une forte pression 200 à 300 millions de spermatozoïdes devant un col qui secrète une glaire protégeant et faisant survivre les spermatozoïdes, dont une certaine quantité échappent à la destruction.
Ils sont efficaces à 93 %; c'est la forme tampon qui est la plus efficace.
"
Si totusi 93% e destul de bine. Problema la spermicide este ca nu stii cand ceva n-a fost bine ca sa iei pilula de dupa. La prezervativ observi daca s-a intamplat ceva cu el si iei masuri.

just me

Mergi la inceput

scuzati exprimarea foarte libertina... dar n-am stiut cum sa spun mai pe ocolite. Puteti sa dati cu rosii, le primesc!
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelito spune:

Tusferi, ma intereseaza si pe mine aceste ovule spermicide Pharmatex.. Am un partener stabil de 6 ani, am luat o vreme pastile contraceptive dar am avut probleme cu ele, de prezervativ ne-am saturat, si m-am gandit sa incerc aceasta metoda. Din ce am citit pe net (si am tot citit..), se pare ca este o metoda destul de eficienta (93/95%) daca este folosita corect.

Vroiam sa te intreb cum se folosesc - am inteles ca trebuie introduse in vagin cu 10-15 minute inainte de , ca apoi nu ai voie sa te speli cateva ore (?!), si ca nu trebuie sa te speli cu sapun inainte si dupa folosirea lor, caci le anuleaza efectul?! Si spui ca nu ati observat nimic de genul scurgeri, mirosuri sau gusturi ciudate ?! Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, dar sunt oarecum speriata caci nu stiu ce alternativa sa aleg, avand in vedere ca deocamdata o sarcina iese din discutie!

BTW, am vazut ca exista si crema spermicida Pharmatex, pe-asta a folosit-o cineva? Sau foitele spermicide cu nonoxynol (se pare ca sunt foarte folosite in afara produsele pe baza de nonoxynol)?

Si inca o intrebare, fetelor (si cu asta gata, promit !), are vreo eficienta metoda calendarului in cazul unui ciclu neregulat?! Are sens sa calculez acele zile daca ciclul meu este dereglat?

Va multumesc anticipat, pupici si o seara buna tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by cait

de diafragma nu am auzit pe nimeni dar asteptam idei.

Ba da, diafragma foloseste Elaine, tipa aia haioasa (si care danseaza biiiine ) din Seinfeld. Nu tineti minte ca din cind in cind o mai scapa din geanta in vazul lumii?...
Din cite imi amintesc ea era multumita...

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

aici se foloseste un inel Nuva Ring. e tot pe baza de hormoni, dar se insera inauntru, se poarta tot timpul. avantajele ar fi ca hormonii se absorb prin mucoasa si sunt eficienti in doza fff mica si in caz ca te deranjeaza inelul il poti scoate pt 4 ore zilnic, fara a fi influentata eficienta lui.
mai exista varianta de implante subcutanate-Jadelle sau Implanon.

si bineinteles abstinenta- mie nu imi prieste, de exemplu.

M

Mergi la inceput

Otilia, bestial raspunsul. M-am prapadit de ras! parca o si vad pe Elaine...

angelito, pe prospectul de la ovule scrie ca se introduc in vagin cu 5 minute inainte si ca sunt eficiente 4 ore. Nu ai voie sa te speli cu sapun dupa, dar te poti spala cu apa curata. Ar fi char neplacut sa nu te poti spala deloc cateva ore. Nu mai tin minte exact cat scrie ca nu ai voie sa te speli cu sapun, cred ca o ora, doua, ceva de genul asta. Cat despre spalatul inainte, nu stiu ce sa-ti spun. Eu ma spal inainte cu sapun intim... Nu cred ca scrie pe prospect sa nu te speli inainte. Cred ca daca te clatesti bine si nu mai raman urme de sapun, nu prea are de cum sa interactioneze sapunul cu spermicidul. Am auzit si despre crema spermicida Pharmatex dar nu am incercat-o. Mi-a zis farmacista ca exista si asa ceva. Cred ca o sa o incerc si pe aia...
Cat despre restul aspectelor, legate de scurgere, miros, etc... Ce sa-ti zic... Eu una nu am simtit absolut nimic. Chiar o sa fiu mai atenta pe viitor la aspectul asta. De curs nu curge, dar se lubrifiaza locul mai mult. Pe mine aspectul asta nu ma deranjeaza, ba dimpotriva.
Eu ma gandesc ca o solutie mai sigura ar fi folosirea prezervativului in zilele in care suntem foarte fertile, iar in restul perioadei spermicide. Cu Pharmatexul mai este o problema. Este cam scump. Eu am dat cam 320.000 lei pe o cutie de 10 ovule. Un ovul se poate folosi numai pentru un singur raport. Inaintea altui raport, chiar in aceeasi zi, chiar in intervalul ala de 4 ore, trebuie introdus alt ovul! Pentru persoanele foarte "active" nu cred ca este prea convenabil.

Aseara am auzit la televizor ca exista si vaccinuri anticonceptionale, cu efect 3 luni si eficienta foarte ridicata. Nu cred ca in Romania se fac deocamdata vaccinuri din astea, dar pentru fetele de afara cred ca poate fi o solutie. Si poate ne spuneti si noua care este treaba, cam cat costa si alte detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

ana la urma nimeni nu stie nimic de diafragma??? ca aia e tema subiectului! eu de diafragma vreau sa aud

elaine folosea ceva buretei (sponges). tin minte clar un episod in care dadea interviuri barbatilor, ca sa-i dovedeasca faptul ca sunt sponge-worthy

cat despre povestea cu diafragma mie mi s-a explicat la secs parca, sau la planning ca functioneaza asa: se baga cu 5 minute inainte de contact, dar diafragma se unge cu spermicid. nu se scoate 4 (sau 6?) ore, timp in care nu e voie sapun, nici macar un firicel sa nu ajunga, pt ca sapunul anuleaza spermicidul. apoi se scoate, se spala, se verifica de gauri, etc...
eu vreau sa stiu daca cineva are, foloseste, cum a obtinut si ce parere are. stiu sigur ca exista in ro, ca acu cativa ani cineva mi-a zis ca pretena-sa are

si in incheiere, auzisem eu prin studentie, ca femeile de la tara isi baga o jumatate de lamaie a l'interieur, in loc de diafragma ... nu stiu daca nu e o urban legend sau nu, sunt curioasa cat e de adevarat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Deci, dupa cum bine spuneam, diafragma nu ti-o mai recomanda nici un ginecolog, cel putin in Franta. De ce? pentru ca presupune sa te invete sa o utilizezi ceea ce inseamna mai multe drumuri la cabinet sa vaza daca ai montat-o bine plus dimensionarea ei, etc. Asa ca baietii nu se mai obosesc si iti recomanda pilula ca doar nu e ficatul lor in discutie.
Exista o firma care face diafragme pe baza de comanda si are o lista de medici ginecologi cu care lucreaza. Solutia este sa suni la firma asta care iti recomanda un ginecolog ce prescrie asa ceva si apoi ei se ocupa de comanda. Io m-am pierdut pe drum in tot demersul asta deoarece aia agreati sunt departe rau de mine.
Da' cu prima ocazie ma duc la ginecolog sa intreb de Pharmatex.

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelito spune:

Merci frumos pentru raspunsul detaliat, Tusferi, esti o scumpa !

Cred c-o sa incerc si eu aceste ovule, sau crema (din cate am vazut crema e mult mai usor de gasit, nu stiu de ce - m-am uita pe site-ul Sensiblu si am vazut acolo), din ce am citit par destul de sigure daca sunt folosite corect... Cat despre spalat, cred ca e in regula daca se foloseste un produs fara sapun si se clateste foarte bine...

Si ai dreptate, asa ma gandeam si eu, prezervativ in perioada fertila si ovule/crema in rest (desi nu sunt convinsa ca functioneaza departajarea acestor perioade in cazul unui ciclu neregulat, ca al meu).

Offf, nesuferita si complicata treaba sa fii femeie ...

Pupici, fetelor, si o seara buna!!

Mergi la inceput