Transportul oferit de gradinite
Gradinitele particulare au posibilitatea in general de a oferi transportul copiilor la si de la gradinita acasa.
Eu stau in cumpana la a-l lasa pe Sasha sa mearga in masina fara mine. Si va spun si de ce :
Pentru prima oara astazi a venit masina gradinitei sa il ia de acasa intrucat trebuiau sa ajunga mai devreme - plecau la teatru - s-a urcat in masina in care mai era doar o fetita si nu i-a legat in centura ... a zis ca merge incet spre gradinita. E adevarat ca e destul de aproape gradinita, dar totusi ..
Si a doua faza s-a intamplat tot azi : dimineata am uitat sa ii dau punga cu schimburi si pe 11.30 am dat o fuga sa i-o las. Am nimerit exact in momentul in care se intorceau de la teatru. Din masina, un microbuz, au coborat vreo 3 educatoare si vreo 15 copii, erau claie peste gramada.
Si acum intrebarea : cum se petrec lucrurile la alte gradinite fata de ce v-am povestit ? Este la fel sau in masina fiecare are locul lui, se foloseste centura de siguranta, etc ?
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos
Raspunsuri
Marina spune:
fara centura nu ar tb sa permiti sa mearga...mi se pare esential...asta cu merg incet e o scuza naiva din pct meu de vedere. Vine un nebun si da peste tine mergand cu 5km/h si sa vezi ce sar pasagerii...nu mai vorbesc ca sunt copii. Ar tb sa-ti impui pct de vedere la gradi daca il lasi cu busul scolii
slippers76 spune:
Poate sa fie si mama transportului, eu tot n-o las! Mai ales in Bucuresti, unde se circula atat de haotic. Si in plus, centura de la microbus nici nu-i potrivita pentru copii. Eu folosesc scaunul special de masina, bine "ancorat" in trei puncte, cu centura pusa, etc. Ori in microbusele alea au asa ceva?!?
Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/
Roxana_G spune:
Eu am lasat-o pentru ca nu are cine sa o ia. In principiu nu e aglomerat, pe ea o lasa a-3a pe lista si e mereu o insotitoare. Fiecare copil are locul lui si stau cu centura numai daca vor. Din pacate nu prea vor sa stea asa si uite asa am capatat si eu probleme cu Alexandra. Pentru ea am dat scaunul meu de masina si insist sa il foloseasca pe acela. Insa din pricina altor copii care se foiesc nu vrea nici ea sa stea. ceea ce nu imi place deloc.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
Sasha.p spune:
Uite ca am avut nevoie iar de masina lor ....
Am avut un deces in familie si efectiv nu am avut cum sa il iau la 18.00 acasa si i-am rugat sa il duca la o verisoara acasa. de doua ori. Mi-a cam tremurat sufletul dar chiar nu aveam ce face !!!!
Oricum o sa incerc sa folosesc masina lor doar in caz de nevoie. E adevarat ca a inceput si el cu fitele cand merge cu mine sau cu taica-su! La mine in masina are scaun de copil ca cu mine circula cel mai mult si a inceput sa se foiasca si sa vrea pe scaunul masinii. Nu mai zic ca avem aceeasi "discutie" de fiecare data cand ajungem acasa cu masina : titiul mie. mie !!!! Adica vrea cupilul sa se aseze la volan, sa butoneze, sa claxonexe, ce mai !
Anca si BB Sasha
simonasirbu spune:
Eu nu beneficiez de transport de la gradinita, ca e de stat; oricum stam la 2 blocuri de gradi; dar si daca ar fi sa-mi mut copilul la alta gradinita nu l-as lasa sa mearga cu aceste "school bus"; de ce? simplu: sint soferita si ce vad in trafic imi ajunge; sint o gramada de microbuze ale gradinitelor particulare pe care le vad in trafic incalcind cele mai elementare reguli de circulatie; chiar vorbeam cu sotul zilele trecute despre asta; soferii nu tin cont ca au copii de transportat, intra in intersectie pe galben, chiar pe rosu am vazut....cind e aglomerat (urcind dealul la Academie) o iau chiar pe trotuar, ca sa ajunga mai repede la semafor....MI SE PARE INACCEPTABIL; chiar ma gindeam cind vedeam asa ceva: oare parintii copilasilor din microbuz stiu?? asta a fost motivul pt care m-am bagat in discutie.
Va doresc numai bine!
Simona, mamica de Andrei Mihai (www.andreimihai.3x.ro)
Sasha.p spune:
Simonasarbu - ma bucur ca ai intrat in discutie. Nu ar fi rau ca cei care vad asemenea nereguli la cei ce transporta copii sa scrie macar aici ce au vazut si de la ce gradinita erau, ca pe orice school bus scrie numele gradinitei. Macar asa sa aflam si noi, parintii, ce se intampla, ca de la gradi sigur nu o spuna asa ceva !
Anca si BB Sasha
Anny spune:
Intru si eu in discutie pentru a confirma ceea ce a spus Simonasirbu. Am vazut bus-ul gradinitei (daca imi amintesc bine era Ada Kindergarten, nu ma feresc sa spun) urcand dealul academiei pe trotuar!!!!!! ptr ca soferul nu avea rabdare sa stea la coada. In Damas erau copii!!!!!!
INADMISIBIL! Ca sa nu mai zic ca am mai vazut si in alt ocazii masinile cu copii facand tot felul de depasiri si mergand cu viteza!
LYADA spune:
Interesant,
azi studiam la un stop minibusul gradinitei Olga Gudynn. Soferul deschisese geamul si il lasase deschis. Acum asta nu e mare nenorocire mi-am spus insa eu cand am copilul in masina si afara sint cate grade sint nu procedez niciodata asa. Chiar reflectam ca m-as fi suparat daca era copilul meu in masina aia. Pe de alta parte gradinita stiu ca e ok. Dar daca aveam o prietena cu copilul la ei i-as fi povestit.
Insa sa treaca cu masina pe trotuar, este inadmisibil.
cl spune:
Acum, nu ca as vrea sa scuz soferul gradinitei (care nu are absolut nici o scuza!), dar acolo asa se circula oameni buni, pe trotuar! Mi s-a intamplat acum vreo luna, intr-o dupa-amiaza, sa cobor dealul de la Academie, linistita, cu prichindelul de mana si un nebun sa urce cu masina pe trotuar, in plina viteza. Nici macar nu a schitat vreun gest de incetinire, ceva, intra in plin, daca nu ne feream noi, pe trotuar! Dupa nebunul ala au mai urmat si altii. Nu-mi venea sa cred!Apoi am mai auzit si de la alte mamici ca asa se practica pe acolo!!!! Oare ce face Politia?????
Claudia
ankalaura spune:
Nu o data am vazut si eu microbuze de gradinite circuland de parca aveau cartofi inauntru! Nu am retinut numele, dar de acum voi fi mai atenta. Un lucru e cert: eu nu imi voi lasa copilul, mai ales atat de mic, cu microbuzul de la gradinita! La noi la gradinita se introduce transport abia de luna asta, dar tot nu ma ajuta, ca acasa nu e nimeni ca sa primeasca fata, deci tot noi va trebui sa o ducem si sa o aducem.
Insa, in primul meu an de facultate, am fost "teacher" la o gradinita privata (englezeasca), una din primele din tara la vremea aia. Si pe copii ii lua cu autobuzul. Era insa un autobuz mare. Nu de-asta de reatebe', dar un autobuz, care avea incalzire. Iarna insa, nu credeti ca statea careva sa indese caciulile in cap... Erau scaune, nu banchete, loc berechet, numa' bun de alergat de colo colo.. S-au imbolnaviut multi, pentru ca de atata agitatie coborau transpirati....
Cat despre nereguli, faptul ca se circula haotic in Bucuresti nu este deloc o scuza, si nici macar o justificare! Se circula haotic pentru ca suntem o tara de tembeli care nu respecta legile! (zic eu asta, care de altfel apar romanii Pai unde e politia?? Pai va spun eu, cu radaru pe la Dimitrov, de' oprise unu cu Matizu care va dati seama ca circula cu viteza luminii! Da la Obor mai sus nu sta nici un politiot sa vada ca se circula pe linia de tramvai, ca de' altii e mai prosti ca sta la coada, si se baga ei in fata! Prosti sunt aia care ii lasa! La fel si cu microbuzele de gradinita! I-am vazut si eu, pe trotuar, pe linia de tramvai, apoi vrea pe bada I, ca tre' sa mai ia un copil, croseteaza si franeaza, accelereaza si se infige... o tara de tembeli!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare