Sezatoarea canadiana (35)
Raspunsuri - Pagina 9
Simona73 spune:
Fetelor,am si eu o rugaminte:are cineva un model de invitatie sa-mi trimita si mie(prin e-mail)?Am reusit sa-mi conving parintii sa vina sa ma ajute cu copilulsi vreau sa le trimit actele cat mai repede pana nu se razgandesc!
Apoi,stiti cam din ce data se scumpesc biletele de avion?Dar despre durata vizei,stiti pe cineva care a primit viza doar pe o perioada de 3 luni?
Va pup,
SIMONA
clau07 spune:
Salutari fetelor,
S-a cam stricat timpul pe la noi. Astazi ploua in Montreal si se simte iarna aproape.
Ira, Spor la invatat si bafta la examene. Nu e usor deloc, dar o sa reusesti. Eu am luat numai un curs acum si cred ca puteam sa iau mai multe. Seful meu mi-a dat liber de vreo luna. Si am cam mult timp liber acum.
Simona, ce bine e ca o sa ai ajutor.Am sa-ti trimit pe e-mail model de invitatie. Noi am folosit de doua ori pana acum si au fost bune.
Mama mea a avut viza pe 3 luni , dar ea asa a cerut. Era prima data cand venea. Pentru biletele de avion dupa 15 decembrie am inteles ca se considera "sezon". In functie de compania de zbor, data poate sa varieze.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/claudiafilipescu/my_photos
Cricor spune:
Buna Simona,
Noi intotdeauna am luat invitatie de la o agentie de turism, in ultima vreme am luat de la Airtour Canada.
Din cate stiu eu biletele incep sa se scumpeasca dupa 10 decembrie si scad iarasi in ianuarie
Viza de intrare pe 3 luni inseamna doar ca trebuie sa intre in Canada in trei luni de la data cand au primit-o. Durata sederii in Canada e data de stampila care le-o pune pe pasaport la intrarea in Canada, sau 6 luni in cazul in care aceasta stampila lipseste. Daca vrei sa stea mai mult de 6 luni, trebuie sa faci cerere de prelungire.
Sper ca te-am lamurit cat de cat
Corina
Simona73 spune:
Multumesc mult Claudia!
Corina-Deci,nu se calculeaza din ziua in care le pune viza pe pasaport?Nu de alta dar eu am calculat timpul la limita!
Stiti situatii in care parintii nu au primit viza?Daca da,care au fost motivele?
Am niste emotii,acum ma gandesc la ce este mai rau!
SIMONA
clau07 spune:
Fetelor,
Mama mea si soacra mea au fost la Bucuresti dupa viza si au primit-o, dar valabilitatea era de la data la care au fost la Bucuresti cand li s-a pus viza in pasaport. In Canada la intrare le-a pus stampila fara alta specificatie. Din aceasta cauza i-am zis la soacra mea sa mearga dupa viza cat mai aproape de data plecarii, dar inainte de a platii biletele( in caz ca nu primea viza, sa nu ramana cu biletele cumparate). Si noi am crezut ca e de la intrarea in Canada dar pe viza din pasaport scrie durata valabilitatii.
Cricor spune:
Pai scrie durata valabilitatii ei ca si viza de intrare.
Uite, ex. de la mama. ea are viza cu intrari multiple, care ii expira in ianuarie 2006. Ea a intrat in Canada in septembrie, si i s-a pus o stampila in pasaport pe care e trecuta data intrarii (cu o stampila), iar dedesubt scris de mana 06mr2006, care inseamna fix 6 luni decand a venit.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
Ira spune:
quote:
Originally posted by clau07
Salutari fetelor,
S-a cam stricat timpul pe la noi. Astazi ploua in Montreal si se simte iarna aproape.
Ira, Spor la invatat si bafta la examene. Nu e usor deloc, dar o sa reusesti. Eu am luat numai un curs acum si cred ca puteam sa iau mai multe. Seful meu mi-a dat liber de vreo luna. Si am cam mult timp liber acum.
Da, adevarul e ca ma grabesc, eu avand numai 4 ani de facut.
Asta daca-i fac la timp plin.
...Nu e usor, dar nici atat de greu pe cat ma asteptam. E la fel de greu ca in tara...nu stiu cum a fost la altii, dar eu la Conservator am avut parte de niste profesori de exceptie si am avut tot timpul kilograme de teme de facut, si niciodata nu am invatat doar in sesiune...
clau07 spune:
Corina, ai dreptate in cazul vizei cu intrari multiple. Mama mea a avut viza cu o singura intrare si nu i-a mai scris nimic la aeroport.
Claudya spune:
Feteloooor,aici erati?
V-am cautat la "prieteni dintotdeauna"...nush de ce am avut impresia ca acolo erati.In fine,se vede ca n-am mai dat de mult pe aici.
Vreau sa va intreb ceva:
Stie careva vreo coafeza ca lumea in Toronto?In tara aveam o coafeza de suflet,dar aici inca nu am gasit una.Vreau sa stie ce face si sa fie facuta pentru asta.Daca ati gasit asa ceva,dati-mi si mie de stire.
Va pup si promit sa intru mai des.
Va multumesc!
Mami si Emma cuculica
Denisam spune:
Salutare,
Pt. fetele care nu stiu cum e cu ceremonia de cetatenie.
Am venit de la ceremonie, unde la sfarsit cand am cantat imnul m-am emotioant cam tare, dupa ce cu 2 minute iniante cand depusesem juramintul in ambele limbi ma pufnise la sfarsit rasul de cum pronunta lumea in franceza, ca sa vedeti prin ce stai poti trece cand esti insarcinata, asta pt cine nu stie inca:)
Sa va spun cum s-a derulat totul:
1.Dupa ce iti controleaza hartiile, se intra intr-o sala f. faina, care are preziduu pt judecator, emblema tarii, steaguri si portretul reginei si cam 130 de scaune numerotate, unde fiecare isi are locul lui si pe scaun gasesti un stegultz canadian si o brochura mica cu imnul canadei in ambele limbi.A si baloane pt copii, f. frumos si civilizat.
2. Un functionar al guvernului vine is te anuntza despre totzi pasii ceremoniei si ne ureaza bun venit;
3. Judecatoarea intra in sala, ne ridicam, ne ureaza bun venit, tine un speech cu cat de importanta e ziu apt noi, cum am castigat acest drept si cum trebuei sa ne slujim tara in viitor ca orice alt cetatean canadian;
4. Se depune juramintul si in engleza siinfranceza si juram credintza Reginei Elisabeta a 2-a regina canadei, juram sa repectam legiel tzarii si sa ne facem datoria de cetatean;
5. Se inmaneaza certificatele de cetatean personal, se fac poze si se semneaza ca am predat cardul de rezident permanent;
6. Ni se multumeste, prezinat toate persoanele din sala, adica 4 voluntari, un veteran, un politist si inca 2 care am uitat, vorbeam cu Dragos.Oricum toti membrii familie care te insotesc sunt lasati in sala si pot filma, face poze, intr0un mod civilizat fara sa disturbe ceremonia.
Inutil sa av spun ca eram acolo oameni din toate tzarile, de la Argentina pina la Rusia si America de sud, chinezi si arabi si din aceia, suficienti.
7.Se canta imnul, apoi se clarifica procesul de obtinere a pasaportului, ni se specifica ca mai putem face poze cu judecatoare si suntem invitati la prajituri si sucuri, totul a durat de la 1 la 3.30, cam mult, noroc ca i-am zis lui Dragos sa vina mai tarziu.
Deci cam asa, am facut-o si pe asta, saptamina viitoare depun actele de pasaport, maine trebuie sa fac poze si sa string restul de hartii.
Fug la plimarica, va pupam
Denisa
29+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!