Sezatoarea canadiana (35)
Raspunsuri - Pagina 14
Donia spune:
Monicutza, succes cu gasirea unui servici si cu proiectul bebe! Sa ne spui si noua cand trebuie sa sarbatorim
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
maru spune:
Nici nu stiti ce ma bucur cand citesc mesajele voastre!
Noi asteptam invitatia pentru depunerea pasapoartelor pentru viza!
Am vrut sa venim in decembrie ca sa/i facem un Craciun de vis lui brotac, apoi ne/am gandit ca ar fi bine pentru parintii nostri sa facem sarbatorile cu ei, ca nu se stie cand vom mai veni de Craciun in tara!
Cat despre crosetat, am doua maini stangi!
Canada, here I come!!!
Donia spune:
Maru, bine te-ai gandit! La fel am facut si noi si am aterizat aici in ianuarie.
Oricum, primele sarbatori in Canada le simti putin... diferit (ca sa spun doar atat, ca depinde de la om la om). E mai bine ca de Craciun sa fiti cu familia.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Daiopri spune:
Laura B, nu stiu daca intrebarile din Montreal (daca nu ma insel) se potrivesc.
Daca vrei uita-te si aici:
http://www.yourlibrary.ca/citizenship/
Eu cu astea m-am "jucat". Nu iti fa griji ca nu e asa greu cum pare.
Mult succes:)
Numai bine tuturor
try spune:
Denisule, felicitari pentru cetatenie. Canadianco!!!! Asa o sa te jignesc de acum
Acum poti spune ca esti un tot unitar cu Emma: amandoua canadience.
Noi am depus actele prin aprilie asta inseamna ca undeva prin ian. (daca e s-o iau prin similitudine cu voi) o sa primim si noi instiintarea pt. examen.
Vezi ca daca iti soseste un email cu Nous vous invitons! e de la mine sa nu-l stergi si sa crezi ca e junk mail.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
kitz-kitz spune:
Buna fetelor,
Apropo de tricotat, si mie imi place ff mult sa tricotez pur si simplu ma relaxeaza.Acuma de cand am bebe mic si printesa de 4 ani jumate nu prea am timp(da tot o sa-mi fac cat de curand)
Inainte de nasterea micutei,acum cateva luni,am reusit sa termin un jerseu pentru printesa mea cea mare si un pulover pt cea mica.(recunosc ca m-a ajutat o prietena cu detaliile:cum sa scad,unde sa fac gaurile pt nasturi etc,ca la astea nu ma pricep prea bine)
Ce-i nostim insa e faptul ca am impresia ca puloverul pt Karina l-am lucrat de pomana:am incercat s-o imbrac cu el da e atat de calduroasa,atat de activa ca si daca reusesc s-o imbrac plange,plange de nu pot s-o opresc pana nu i-l dau jos...
Va doresc o seara placuta tuturor.
Ira spune:
quote:
Originally posted by khristin
Bun venit fetelor celor noi la sezatoare! Mi-a venit si mie azi scrisoarea sa ma prezint la testul de cetatenie, si sincer parca nu ma grabeam prea tare, mai ales ca pica intr-o marti asa ca trebuie sa ma invoiesc de la scoala. Sper macar sa am ceva timp sa frunzaresc cartulia respectiva ca sa nu esuez lamentabil . Asa ca tineti-mi pumnii
Cristina
noi si poze mai noi
Vaaaaai, m-ai emotionat mult de tot !
Felicitari !!!!!! Woooooow, cum o fi, frate, sa fii canadian ???
Fericitilor !
Si-o dedicatie de la mine pentru toate pensionarele de la sezatoareeeeeeeeee ,
sa moara dusmaniiiiiiiii de ofticaaaaaaa!!!
O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all thy sons command.
With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!
From far and wide,
O Canada, we stand on guard for thee.
God keep our land glorious and free!
maru spune:
Am mare nevoie de informatii legate de scoala elementara canadiana!
cat tin orele?
de la cat la cat invata?
pauzele?
masa?
haine pentru scoala?
mancarea?
tot ce va trece prin minte referitor la scoala, in speta pentru un brotac de 10 ani, va rooooooooooog muuuuuuuult sa postati!
astept...
Canada, here I come!!!
Cricor spune:
Buna,
Fetelor care stiti franceza, ne ajutati si pe noi cu traducerea in franceza pentru site-ul baietelului autist? Stiu ca sunteti ocupate cu scoli, copilasi mici si tot felul de probleme, poate reusiti asa, printre picaturi. Nu vrem sa traducem tot site-ul ci doar selectiuni. In total sunt cam 20 de fraze si niste instructiuni de donatii. Din pacate, nimeni din grupul care ne ocupam de campania asta nu stie franceza. Am vrea sa publicam variantele in engleza si franceza pe site-ul unesco (acolo unde a fost si site-ul Sabinei si se pare ca a contat foarte mult).
Site-ul este: http://www.cuzuc.netfirms.com, ca sa va faceti o idee. Pentru cine vrea sa ne ajute, va trimit eu cam ce am vrea sa fie tradus in franceza (in principiu ar fi prima pagina, cam 3 paragrafe de pe pagina urmatoare si pagina cu donatii).
Va rog, daca aveti un pic de timp, ajutati –ne sa ajutam copilasul asta.
Multumesc mult,
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
rosa spune:
quote:
Originally posted by maru
Am mare nevoie de informatii legate de scoala elementara canadiana!
cat tin orele?
de la cat la cat invata?
pauzele?
masa?
haine pentru scoala?
mancarea?
tot ce va trece prin minte referitor la scoala, in speta pentru un brotac de 10 ani, va rooooooooooog muuuuuuuult sa postati!
astept...
Canada, here I come!!!
Marule, sa-ti spun cum e la fii-mea la scoala, ea in clasa a4a.
Programul e de la 8:30 la 3. Au 4 cursuri pe zi de cca 75 min. fiecare.
Sint 3 pauze - 2 scurte de vreo 15 min. si pauza de prinz de o ora, de la 11:30 la 12:30.
Mincarea o aduc de acasa.
Haine normale, dar sint si scoli cu uniforma. Au incaltari pentru interior in care trebuie sa se schimbe.
In pauza ii scoate afara obligatoriu, numai in cazuri de vreme f. rea stau in scoala. Dar vremea f. rea inseamna furtuna sau geruri sub 30C. Ii caleste bine, ce sa zic.
Sint scoli care au programul in pic decalat, de la 9 la 3:30.
Vacanta au asa- 2 saptamini in iarna, una in martie si 2 luni in vara. Plus vreo 4 vineri libere in cursul anului si sarbatorile legale.
Exista scoli publice, catolice si private. La cele private trebuie sa platesti, destul de mult. Nivelul scolilor depinde de categorie si de zona.
In aspecte legate de programa scolara nu intru acum, ca e prea mult de zis.
Bafta in noua viata!