Sezatoarea canadiana (35)
Raspunsuri - Pagina 11
Ira spune:
quote:
Originally posted by maru
Venim in ianuarie in Toronto, aem unde sta, toate planurile sunt facute, dar pe mine ma intereseaza sa imi spuneti cum o sa fie cu sufletul?
astept...
Canada, here I come!!!
Apai cand s-o inventa persoana pe lumea asta care sa ne spuna ce avem in suflete, va veni sfarsitul lumii .
Maru, Canada e diferita de Romania, asta e clar. Sufletul tau insa va ramane acelasi. Sa speram ca cele 2 concepte se vor asorta !
Sa te ajute Dumnezeu si sa-ti fie bine aici ! Succes !
Aolio, era sa uit ! Denisuleeeeeeee, felicitari, canadianco ! Je suis individioasa ! Da' las ca imbatranesc si io repejor, si ma trezesc cu pasaportul ferciriiii in manutza !
Vaaaai, oare si astia din qc s-or inchina la regina ? Ca din cate vaz nu prea o inghit, maiculitza !
God save the quebecers !
Donia spune:
quote:
Originally posted by maru
Topicul a fost creat de mine, dar moderatorul sectiunii considera ca locul lui e aici!
N/am indraznit sa postez aici, pentru ca inca nu sunt cu trupul in Canada.
Venim in ianuarie in Toronto, aem unde sta, toate planurile sunt facute, dar pe mine ma intereseaza sa imi spuneti cum o sa fie cu sufletul?
astept...
Canada, here I come!!!
Maru, mai demult era un topic numit "Cu incredere spre Canada", initiat de Ira. Pentru ca mai exista si un alt topic numit "Mamicile din Canada" ajungeam de multe ori sa postam cate o intrebare in doua locuri, asa ca in final ne-am unit fortele si am lasat deschis un singur subiect la care oricine e binevenit cu intrebari legate de Canada. De aceea Veve ti-a mutat postarea aici, ca sunt mai multe sanse sa primesti raspunsuri.
Asa ca bun venit la subiect si asteptare usoara si de folos pana o sa ajungi in Canada.
La intrebarea cu sufletul... e greu de raspuns, intr-adevar. In primele zile veti alerga dupa tot felul de acte, ceea ce va fi destul de obositor. Apoi, cam toti noii veniti sunt incantati la inceput, cu putin noroc veti fi incantati si mai departe. Circula o vorba, despre cei patru H ai emigrarii.
Primul vine de la honeymoon, cand totul e ca in luna de miere, totul iti place, te-ai indragostit, ce mai!
Al doilea H vine de la hate, cand te ai dezmeticesti si vezi ca sunt si lucruri care nu iti plac sau care nu sunt pe masura asteptarilor.
Al treilea H vine de la humor, cand incepi sa razi pe seama a ce te enerveaza, iar al patrulea H vine de la home, cand incepi sa te simti ca acasa. Intr-o masura mai mare sau mai mica toata lumea trece prin etapele astea, dar poate se mai sare cate o etapa, poate unii raman fixati intr-o anumita etapa.
Eu pot sa spun ca nu am intalnit lucruri care sa imi displaca profund si sunt aici de 1 an si mai mult de jumatate. Ajuta sa ai puterea de a accepta ceea ce e diferit de cultura din care vii si la fel, sa ai simtul umorului.
Dar astea sunt griji pentru mai tarziu, prevad ca in prima faza o sa-ti placa. Desigur, ramane dorul de familie si prieteni, dar cumva multi reusesc sa o scoata la capat si cu asta.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
maru spune:
Multumesc Donia!
cel mai dor imi va fi de mama, cu toate ca nu suntem foarte apropiate, nici ca distanta , nici sufleteste...dar ironia sortii, de ea si de tata simt ca imi va fi dor!
Cu ceilalti: tehnica ii va aduce mai aproape!
Care sunt oportunitatile de job acum? Unde imi pot imbunatai engleza? Cum pot sa/mi adaptez cv/ul astfel incat sa para atragator?
cum pot sa fac sa ii fie adaptarea usoara brotacelului de 10 ani?
nu dorm noptile gandindu/ma la tot felul de lucruri.....
Canada, here I come!!!
Mona_B spune:
"Apai cand s-o inventa persoana pe lumea asta care sa ne spuna ce avem in suflete, va veni sfarsitul lumii .
Maru, Canada e diferita de Romania, asta e clar. Sufletul tau insa va ramane acelasi. Sa speram ca cele 2 concepte se vor asorta !
Sa te ajute Dumnezeu si sa-ti fie bine aici ! Succes !"
Grozav raspuns!Ador oamenii cu simtul umorului, Ira, chiar ca mi-ai lipsit!
Maru, sunt o multime de facut o data ajuns aici.Trebuie sa ai mintea limpede,sa-ti faci un plan de actiune, veti primi la aterizare, de la birourile de primire a emigrantilor, niste brosuri bilingve foarte utile, unde vei gasi raspunsuri la aproape toate intrebarile.De pe Internet poti afla si informatii despre cursuri de limba, nu stiu cum e cu dreptul din Romania, dar ma indoiesc ca e recunoscut catusi de putin aici.Iti doresc mult succes si nervi tari, ca drumul de parcurs pana ajungi aici, ii pune greu la incercare!
Mona
"To see what is in front of one's nose requires a constant struggle"(G.Orwell)
Mona_B spune:
Si eu am avut nopti (si zile)de neliniste si preocupare de viitorul nostru in Canada, dar daca ai un partener de viata pe care sa te poti baza, cu aceeasi putere de lupta, curajos si la fel de dornic de adaptare(cazul nostru),cred ca sunt sanse ca nelinistile sa se risipeasca in timp,si totul sa decurga dupa cum iti doresti.Cat despre joburi...cauti pur si simplu, trimiti resumee,si astepti.Un sfat:daca stii si un pic de franceza, perfectioneaza-ti cunostintele, te va ajuta in plus sa-ti gasesti un job.
Bon courage!
Mona_B spune:
Marule, pomenind de parinti vorbesti de lucruri sfinte aici,am citit mesajul Doniei despre doru de cei dragi si m-am molipsit.Oricat ai fi de tare psihic, nu cred ca exista emigrant care sa nu lacrimeze macar o data cu gandul la cei dragi.
"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"(E.Roosevelt)
maru spune:
multumesc Mona
partenerul este ok
si parteneriatul
altfel nu/mi luam lumea in cap
cat despre parinti, suntem independenti de ei dar in acelasi timp dependenti de ei
ne descurcam singuri in tot ce e viata cotidiana,
dar parca e mai buna placinta la mama acasa!
tocmai de aia nu venim acum, vrem sa pretrecem sarbatorile impreuna
PS stim un pic de franceza, doar a trebuit sa trecem de un interviu in franceza
Canada, here I come!!!
Denisam spune:
Ira-multuim de urari, si tie bafta multa in tot ce intreprinzi!
Maru- welcome to Canada si eu zic ca va fi ok, cel putin noua ne place mult, nici prin gand o secunda nu ne trece sa ne intaorcem in Ro, o sa vezi singura ce bine este! Eu zic ca este o chetsiune de vointa si rabdare in primii 2 ani,apoi toate se aseaza pe fagasul normal!Bafta multa!
Denisa
29+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Donia spune:
Maru, brotacelul stie putina engleza? In privinta copiilor, pe cand eram in Romania aveam mari emotii pentru cum se va adapta fetita mea, dar toti canadienii imi spuneau ca ea se va adapta cel mai usor. Si acum pot spune si eu acelasi lucru, desi fetita mea nu stia mai nimic in engleza, decat sa spuna cum o cheama, ca ii e sete si ca trebuie sa mearga la toaleta.
Pentru CV, trebuie sa il ai facut dupa modelul canadian. Apoi ar fi bine sa fie adaptat in functie de locul de munca pe care il vizezi, adica sa scoti in evidenta inca din primele randuri ca ai calitatile si calificarile pe care le cauta ei. Imi spunea un prieten roman care participa la selectionarea candidatilor pentru interviu ca daca in primul paragraf nu ii atrage nimic atentia, nici nu se mai oboseste sa citeasca restul CV-ului, pentru ca primeste prea multe CV-uri si are de unde alege.
Iar cu placinta de la mama... poate e o gluma, dar nu pleca de acasa fara reteta!
MonaB, acum mi-a trecut. Oricum, un plans bun e sanatos, ma astept ca de acum sa mai rezist vreun an si jumatate pana la urmatorul.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)