Sezatoarea canadiana (35)
Raspunsuri - Pagina 12
Cricor spune:
Daca stiti pe cineva care ar fi interest de un post de superintendent (barbat), zona Pape & O'Connor (Toronto),apt+salariu, trimiteti-mi un pm cu numele si telefonul persoanei interesate.
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
columbiana spune:
fetele din Montreal, incerc sa-i trimit ceva lui George, daca doriti si puteti si voi, sa-i adunam si sa-i trimitem direct in Romania, daca nu, cred ca am sa-i expediez lui Cricor in Toronto.
Ana
CataD spune:
Si tot pentru George, baietelul autistic...poate cineva care stie franceza sa ne ajute sa traducem site-ul lui George in franceza? Corina si cu mine o sa facem o traducere in engleza dar avem nevoie de ajutor pentru versiunea franceza. Site-ul e asta: http://cuzuc.netfirms.com/despre.htm
Multumim anticipat!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
maru spune:
brotacelul merge la profesor de engleza de 2 ori pe saptamana,
tare mult as vrea sa nu aiba probleme de adaptare, mai ales ca noi aici suntem amandoi in aceeasi scoala, dar in clase diferite!
E si un pic timid, dar punem mereu tara la cale, si ii spun ca va fi bine si se va descurca!
sper!
Sper ca engleza lui sa capete aariiiipppiiiiiiiii, stiti reclama, odata ajuns acolo!
Canada, here I come!!!
Boobooricu spune:
Maru iti urez o acomodare cat mai rapida si sper sa te simti excelent !Iar din cate am auzit, copii se adapteaza cel mai repede, si nu iti fa griji, se inteleg ei nu trebuie sa vorbeasca aceeias limba!
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
monicutza_bb spune:
Pupici fetelor canadeze. Ma primiti si pe mine la sezatoare?
Eu sunt o fosta bucuresteanca, actuala montrealeza (de aproape 2 luni) si o viitoare, potentiala, posibila aspiranta la maretul titlu de mamica.
Va citesc inca dinainte de a pleca si mi-e drag ca s-au legat prietenii prin forumul DC.
Maru, sfatul meu de proaspat-venita... bucura-te cat mai mult de cei dragi inainte de a veni. Si multa bafta, cu siguranta iti va fi bine.
Monica
"A likely impossibility is always preferable to an unconvincing possibility" - Rhetoric by Aristotle
laurajr spune:
Maru , imi permit sa-ti dau un sfat , tie si celor care vor veni aici .
Inainte de a veni in Canada, petrece cat mai mult timp cu cei dargi pe care-i vei lasa in tara, calatoreste prin tara in locurile pline de amintiri si fa cat mai multe foto si filmulete daca ai cam video . Noi ne-am luat o cam video cu 4 luni inainte de a pleca si am filmat familia, prietenii , colegii, pe toti . Noi am renuntat la servicii cu 6 saptamani inainte de plecare si ne-an vizitat toate rudele ( suntem o familie numeroasa ) si am fost putin la munte, putin la mare ( adica la Portita ) .
Bagajul adus cu noi in Canada ( aproape 200 kg cu avionul + 100 kg in pachete trimise din timp ) nu are asa mare valoare cum au amintirile, fotografiile si filmulete facute in ultimele luni . Am plecat impacati si plini de incurajari si iubire si asta ne-a dat putere .
In ceea ce priveste copilul tau ( cati ani are ? ) se va adapta . Fetita mea a avut 3.10 ani cand a venit, nu stia nici o boaba de engleza si acum, dupa 4 luni leaga o mica conversatie, la gardi stie sa ceara ce-i trebuie si se joaca cu toti copiii . Dar cum am venit, in pofida avertizarilor prietenilor sa nu ne cheltuim banii, am dat-o la gradi . Cu noi acasa nu ar fi invata engleza asa cum o invata la gradi .
Eu va doresc acomodare usoara si te asteptam sa ni te alaturi !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Laura B spune:
Denisa,
Maru si Monica bun venit la sezatoare
Ca adusei vorba de sezatoare... he-he-he... fetelor, mai nou, mi-am luat andrele Nu am mai tricotat de, poate, 10 ani. Si m-a apucat de-odata dorul. Acum dau din manutze cam cate o jumatate de ora pe seara, la TV. Primul meu proiect: un pulover pentru Diana- sper sa fie gata pana la Craciun!
Laura
Donia spune:
Bravo LauraB, tu faci cinste sezatoarei! Esti perseverenta cu tricotatul? Te intreb pentru ca m-am apucat si eu de vreo doua ori sa crosetez ceva pentru fetita si am reusit sa fac un botosel si o fata si un spate de plovar. Mi-am adus aminte de asta pentru ca plovarul ar fi trebuit sa fie gata tot de un Craciun, acum 2 ani, parca. Sa ne anunti si pe noi cand il dai gata, da?
Monicutza, bun venit! Dar parca ai mai scris pe aici, nu? Parca imi amintesc de nick-ul tau. Cum e, va place?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
try spune:
quote:
Originally posted by Boobooricu
Nu stiu daca stiati deja sau nu despre primii romani in Canada (eu una habar nu aveam), care au sosit in Canada in anul 1898 aprox, si s-au stabilit in Alberta, numindusi oraselul Boian,ca pe locul lor de origine din Bucovina.Daca doriti sa citit mai mult aici sunt linkurile:
http://collections.ic.gc.ca/heirloom_series/volume7/countries/romania.html
http://romaniinalberta.com/boian/
Mie mi s-a parut foarte interesant, si mi-a incalzit sufletul sa stiu ca romani nostri au fost printre cei care au ajutat la popularea Canadei.
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
Iar eu am auzit de u nmic orasel (sau sat nu stiu bine) numi Valeni, tot prin AB (dar aici e pronuntat fara diacritice). Si asta datorita unui nr. mare de romani care se stabilise acolo cu muuuulti an iin urma.
Am dat iar de voi...cred ca am mai dat odata de voi cand subiectul purta al nume...uite-acum m-am impiedicat de sezatoare asta cautand ceva pe forum.
Si constat ca pe cateva va cunosc deja .
Hai ca am si-o intrebare... cine stie un pediatru in Ajax? Ca de la 7.5 luni n-am mai fost cu alex la pediatru (slava Domnului ca nici n-am avut nevoie) si acum trebuie sa-i fac vaccinurile de 1 anisor.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi