Mancare de praz cu masline
![](images/user_woman.png)
Buna fetele, cine ma poate ajuta cu o reteta de mancare de praz cu masline, va rog?
PUP
Nu avem dreptul de a consuma fericirea fara a o produce
Tanya
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Eu am facut simbata si-ti spun cum o fac eu.
Tai prazul rondele, apoi le calesc putin, pina devin usor galbui. Pun apa si las sa fiarba (vezi ca fierbe repede), apoi adaug suc de rosii si mai dau un clocot-doua. Cind e aproape gata, pun maslinele (daca sunt sarate, nu pun sare in apa in care fierb prazul) si le las sa fiarba putin. La sfirsit gust de sare si adaug, dupa ce iau oala de pe foc, patrunjel verde.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Tanya spune:
Suna bine, am sa fac poimaine
Multumesc frumos helbi
Tanya
helbi spune:
Sa-mi spui cum ti-a placut!
Sa sti ca nu se face greu deloc is e una din mincarurile mele preferate in zilele de post.
Spor la treaba si pofta buna!
Sasha.p spune:
Helbi - suna bine de tot !
Intrebare : ce cantitati de ingrediente folosesti ? Sau "la ochi"?
Anca si BB Sasha
Copilasi de Aug - Sept. 2003
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos
mamini spune:
si eu il fac la fel,desi unii fac cu rintas sau cu prazul taiat bucati mai lungi. eu il tai rondele, eventual dat pe razatoarea Borner, ca e finut si pun mult, il calesc bine, bine si adaug bulion si la sfirsit masline. uneori pun si cartofi cubulete. condimente, verdeata si pofta buna!
M
helbi spune:
Sasha, eu fac numai pt mine, deci pt o persoana:; un fir de praz si 10-15 masline (pt ca mie imi plac mult maslinele). Imi ajunge de 2 ori (asta daca nu am foame mare in mine is atunci i-l maninc odata pe tot). Eu nu prea le am cu cantitatile, iar rintas nu fac niciodata.
Maine am si eu praz cu masline
![](images/user_man.png)
niculae spune:
PRAZ CU MASLINE(RAR)
3 tulpini groase de praz
3 rosii
1 legatura marar
1 pahar ulei
1 ceapa
100 g masline negre, zbarcite
3-4 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie (sau 1 paharel de vin alb)
sare, piper, boia dulce
ceapa, rosiile si usturoiul se toaca separat marunt
ceapa se pune la prajitin ulei la foc mic
cand ceapa e aurie se adauga rosiile, usturoiul, piper, boia
se taie prazul bucati (cat o imbucatura)
dupa 5 minute de fiert incet se pune la rumenit si prazul, se stinge cu o ceasca de apa si se lasa 1/2 ora
se scot samburii maslinelor (nu e obligatoriu)
dupa trecerea jumatatii de ora se pun si maslinele la fiert 5-10 minute impreuna cu zeama de lamaie (sau paharelul de vin)
se toaca mararul
cand e gata se potriveste de sare si se presara mararul
se poate manca rece.
daca la inceput, impreuna cu ceapa pusa la prajit ati adauga cateva bucati de carne de vitel sau pui ar fi devenit o mancare (de praz cu masline).
www.reclamaaa
Tanya spune:
Niculae e neaparat ca maslinele sa fie zbarcite? nu de alta dar nu am de-alea, si altele nu mai cumpar.
Si ce-ai impotriva vegetei in mancare? Mie una imi place secretul gustului, uite ca nu m-am uitat sa vad ce e-uri are in el dar o sa-ti comunic.
Avand in vedere ca n-am mancat in viata mea nici "mancare de masline cu praz" si nici "masline cu praz" ma ierti ca n-am stiut exact ce vreau, da?
PUP
Tanya
![](images/user_man.png)
niculae spune:
nu tre sa-mi comunici ce E-uri are vegeta. la intamplare, din orice lista completa de E-uri un sfert se regaseste in vegeta
in ceea ce priveste maslinele, cred ca ai observat ca la magazinul de masline se vand multe sortimente, de diverse dimensiuni si culori. nu pentru frumusete (precum vopselele pentru par) ci pentru ca difera la gust. si apropo de gust, eu GUST ironiile cand sunt finute. no offense!
www.reclamaaa