Fetele din America (53)
Raspunsuri - Pagina 9
cataghe spune:
Ioana, nu trebuie sa ai o anumita perioada de stat aici ca sa faci curs de engleza. Sotul meu face un curs acum la un colegiu de aici, sunt 8 nivele si a fost testat la inceput ca sa vada la ce nivel intra. Un nivel e compus dintr-un curs care dureaza 10 saptamani, 6 ore pe saptamana (deci 60 de ore in total) si costa 110$. El e multumit de curs deocamdata, iar suma nu mi se pare foarte mare, practic iesi in jur de 50$ pe luna. Sunt si cursuri gratuite pe la bibliotecile publice, pe langa biserici si pe langa districtele scolare.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Andrada spune:
Ioana sint doua Cherry Hill (bafta ta!) unul in Bergen County, unul in Camden County. Tu in care ajungi?
Ar putea fi ala din Camden ca-i mai mare?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Laura Takacs spune:
Ioana, am vazut pe internet chirii pt Cherry Hill, la 2 dormitoare, 2 bai, incepand de la $870 pana la $1,445- asta ultimul era nou si avea piscina si club house. www.apartmentguide.com sau www.forrent.com, sau pur si simplu da search pt apt in Cherry Hill.
Amuleta, unde ai gasit gradinita cu $450 de la 7 dimineata la 6 seara, ca m-ar interesa? Cel mai ieftin a fost $800 cu program de care zici tu.
Day care poti deduce din impozit, dar e o limita, nu tin minte exact cat, cateva sute primesti credit $400 daca nu ma insel, dar nu sunt sigura. La 5 ani incepe kindergarten, iar la 6 scoala. Mentionez ca kindergarten-ul e obligatoriu. Pentru copii care au English as a second language, la scoala se face o clasa separata (adica in plus fata de cea normala de engleza, sau language arts, cum ii zice acuma).
ruxij spune:
Pe langa cei $400 pe care poti sa ii scazi pentru copil indiferent daca il duci sau nu la daycare, poti sa iti scazi la taxe si toate cheltuielile cu daycare-ul. Dar trebuie sa fii atenta sa pastrezi chitantele de la daycare. Family home daycares sunt mai ieftine, s-ar putea gasi si cu in jur de 500 pe luna. De fapt aici la noi la preschool e 450/luna de dim pana seara, dar la mine e mai ieftin ca in New Jersey.
michelle7 spune:
Nu-ti trebuie social security pentru abonamente, doar pentru carnet de conducere. Chiria este de la 800 la 1600 pentru ce vrei tu (in medie, depinde de zona) iar gradinita cea mai ieftina de la 7 dimineata la 6 seara este 450 pe luna si nu depinde de venit. Incalzirea se face cu gaze sau cu electricitate, depinde de casa. Costa cam 200-300 pe luna iarna pentru ce vrei tu (la mine electrica si gazul vin combinate).
depinde de stat pt carnetul de conducere. eu am viza H4 si deci n-am SSN dar am primit permisul in statul WA.
michelle7
Laura Takacs spune:
Asa e Lia, depinde de stat, si NJ e printre cele mai scumpe, al treilea sau patrulea daca nu ma insel. Inca o data ai dreptate cu cei $400, aia sunt child credit, si daycare credit-ul e un procentaj (in functie de venit) din cat ai cheltuit cu daycare-ul- iti trebuie SSN-ul sau Tax Id-ul daycare-ului, ca trebuie facut schedule separat la taxe. Am uitat, desi le fac in fiecare an.
Mist, cartea aia e cea mai realista dintre toate cate au scos americanii pana acum.
ruxij spune:
Si am si o impresie ca parca sunt mai mult de $400 pe an tax child credit, dar nu sunt sigura. Parca tineam minte de cifra $400 pentru ca am primit prin 2003 cu totii un cec de $400 pentru copii, dupa incheierea chestiei cu taxele, ca au crescut astia child tax credit sau asa ceva. Parca ar fi in jur de 1000 pe an de fapt? Sau ma insel?
Cred ca informatia trebuie sa fie pe site-ul IRS de fapt. Aflam noi la anul:))
Asa e, Laura, trebuie sa ai tax payer id-ul daycare-ului. Eu nu am fost atenta si nu am scazut nimic anul trecut desi a mers fi-miu la daycare vreo doua luni. Alta data.
Maine merg mamele mele sa ceara viza. Mi-e o fricaaaa brrr
Sanca spune:
Buna fetelor. Cand au fost copii la gradinitza (pre-school) toti banii care i-am platit pe an au fost tax deductable.
Am si eu o intrebare. Daca de la anu' vor fii in private school, banii pentru tuition sant tax deductable? Stie careva?
Siminaf spune:
Lia, iti tin pumnii pt. vize! Stai linistita, ca e chiar usor. Cred ca-s pensionare, nu? Atunci chiar e usor!
Bafta!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
ocebine spune:
Sanca...din nefericire banii pentru tuition la private school nu sint tax deductible. Se considera ca poti da copiii la scoli publice si deci scoala particulara este un lux/moft. Poti deduce doar chestii gen "after school program".
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pozele Noastre