Fetele din America (53)
Raspunsuri - Pagina 7
ruxij spune:
Sa va spun si eu cum a fost. Am facut testul acasa, am sunat, m-au programat la test de sange a doua zi, a iesit pozitiv, le-am spus ca am o usoara sangerare (eram cam in saptamana 4-5) si m-au trimis imediat la ecograf, dupa alte doua zile ca cica pericol de avort (da' nu era nimic). Deci la mine a fost rapid. Nu pot sa spun ca am avut probleme sa astept vreodata la doctor pe unde am fost pana acum. N-am fost multumita insa pentru ca mi-au schimbat doctorii toata sarcina si am ajuns sa nu am un doctor al meu, mereu era altul. Asta s-a intamplat dupa ce doctorita mea s-a mutat.Si toti doctorii astia parca sunt mutzi, nu spuneau niciodata mai mult de doua cuvinte la control. Moasele vorbesc mai multe, dar eu mi-am concediat moasa pentru ca nu mi-a placut cum a vorbit cu mine (a zis: vaaaai saraca de tine, esti din Romania; cred ca ai avut o viata foarte grea!; voi nu aveti doctori ginecologi in tara voastra, nu? I-am zis ca da. A zis aaa daaa? Dar sunt doar femei, nu barbati, nu? Cred ca aia a confundat Romania cu Arabia Saudita si m-am enervat si am concediat-o ). Poate d'aia m-au persecutat dupa aia schimbandu-mi doctorii) In rest a fost OK. Sper ca nici de acum inainte nu avem probleme.
Sarcina cat mai usoara si multa bafta!
mist spune:
Multumesc pt urari, fetelor! Noi speram sa fie totul bine si suntem optimisti, dar de un optimism prudent, pt ca asa cum ziceau si Simina si Ciuf, acum e perioada cea mai periculoasa si orice e posibil.
Liris, imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat si iti urez refacere rapida. Eu citisem de cazul lui megbeng, dar parca imi amintesc ca mai era cineva in aceeasi situatie, probabil despre tine era vorba. Nu am stiut ca in Olanda e asa de aiurea sistemul sanitar. Si eu, care il mai vorbesc de rau din cand in cand pe asta americanesc...
"I am still learning."
conchita spune:
Mist, felicitari, sarcina usoara si nastere super usoara
Liris...nu-ti pierde speranta. cauta alt doctor, si apoi altul, pana gasesti unul competent. o sa vina bebe si la tine, ai sa vezi!
Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.
Laura Takacs spune:
Asa-i cum zice Liris, gasesti extremele la subiectele cu mamici (si gravide de altfel). De aia si eu am renuntat sa mai frecventez topicul ala. Nu cred ca am invatat sau aflat mai multe decat stiam deja din carti sau de pe la una si alta, sau doctor. Iar cand e vorba de odrasle, zici ca au copii savanti, nu alta (de, fiecare cioara isi lauda puiul, dar mai iei in consideratie si simtul ridicolului, zic eu).
Multe dintre noi suntem mamici, si tocmai faptul ca nu suntem la "subect" special de laudat copiii, cred ca putem da sfaturi mai cerebrale.
Liris, mult curaj, speranta si sanatate!
liris spune:
Ei, multam de incurajari. stiti voi ca speranta moare ultima. aici in Olanda insa moare destul de repede....
nu voiam sa ajung sa ma pling pe la voi dar sistemul sanitar olandez sucks big time.
Nu te vede in timpul sarcinii decit o midwife. Prima intilnire nu ai voie sa ti-o fixezi decit in sapt 12. eu am pus-o in 11. am aflat ca ca aveam un embrion mort de aproape 6 sapt. abia cind a vazut moasa care-i treaba m-a trimis la spital. unde dupa echo m-au trimis acasa sa elimin singura sarcina...fara sa-mi spuna macar : faci aia dc ...nu te sperii dc ...te sperii dc... si asa mai departe. mi-au zis sa asteptam inca o sapatamina. intre timp informatiile mele erau cel putin contradictorii: unii spuneau pai faci septicemie cu chestia aia in tine atita timp, altii spuneau don't worry. la vreo 5 zile insa s-a eliminat natural. dureri, cheaguri care ma faceau sa ma urc pe pereti de frica, punctul culminant sacul embrionar...care desi sarcina se oprise doar la 6 sapt... era destul de mare. vomitat, dureri. like that. scared the shit out of my husband. la un moment dat a cedat nervos si a zis sa mergem la ER. eu am mai tras de timp si dupa ce s-a eliminat sacul si am vomat un pic, a fost mai suportabil.
oricum ca sa ne mai si distram putin ... speriat rau , sotul meu facea un bagaj dc era sa plecam eventually la spital. si ii spuneam : pune tampoane ..sunt acolo .. pune pijama (in caz ca ma opreau ... ) pune trei perechi de chiloti . eu culcata in pat , el venea si aducea linga mine chestia respectiva si eu ziceam check si pune in geanta. la chiloti ...sotul meu scoate trei perechi de tanga transparente cu broderii...arta curata. in toate durerile alea am avut un motiv sa tip mai tare ..."pai ce ma duc la bordel?, sau sa dansez la bara?!".. da-mi chiloti sanatosi sa tina tampoanele nu chestii d'astea ... evident ca daduse de compartimentul cu lenjerie de care nu se ia la spital sau cind esti bolnav. lenjerie d'aia de moment cind ai chef de viata. like that.
si ca o incheiere. acum eu nu stiu cum este mai bine. de chiuretat au zis ca nu ma mai chiureteaza dc s-a eliminat singura sarcina. dar unele voici cred ca e mai bine chiuretaj in any case , altele nu ... si uite asa se naste o noua dilema in capsorul meu.
Mist, sarcina usoara! si zau ia o carte buna si citeste-o din scoarta-n scoarta. Experienta altor sarcini este importanta, dar trebuie filtrata cu grija dc nu vrei sa-ti fie mai rau decit mai bine (asta apropos de subiectele de extaz nelimitat). Natura stie ea ce face, dar tu trebuie s-o ajuti, fiind linistita si increzatoare si ingrijindu-te mai mult in aceasta perioada si binenteles alege un medic bun care sa te supravegheze. ai noroc ca esti peste ocean crede-ma.
p.s. in Olanda nu exista clinici particulare ca m-as fi dus. Exista doar niste clinici private de dermato si altele de chirurgie estetica.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
pisik 4ever spune:
mist, felicitari! Iti tin pumnii sa treci de perioada asta de inceput cu bine!!!
Liris, iti scriu referitor la chiuretaj. Eu am facut un avort spontan inainte sa am bebele si am fost sa fac o ecografie dupa ce s-a produs sa verificam ca s-a eliminat tot. Ei bine, la eco se vede daca mai ramane ceva inauntru, cum a fost cazul meu, nu eliminasem tot. De abia in mom asta se pune problema unui chiuretaj (in mom asta de abia se poate produce o infectie, nu inainte), sau mai exista posibilitatea de a lua un medicament care provoaca contractii ale uterului, ca sa elimine toate resturile. Deci sfatul meu este sa faci o ecografie, iar daca nu mai e nimic, nu are nici un sens sa faci un chiuretaj. Lasa-ti 2-3 luni sa te refaci dupa care incercati iar, esti mult mai fertila dupa un avort spontan, toti hormonii se calca pe picioare …
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
liris spune:
Sa te auda Dumnezeu!
la echo, dupa eliminare mi-au zis ca e ok. dar astia-s asa zgirciti si asa vor sa iesi afara din spital cit mai repede , ca am toate motivele sa ramin neincrezatoare. eliminarea s-a produs pe 16 ale lunii curente, iar alaltaieri mi s-au oprit si singerarile. si durerile abdominale. dar eu parc tot asa mai fake-ui niste dureri sa ma lase sa intru in spital si sa ma controleze.
dar hai sa nu acaparez discutia. Mist! ai grija de tine si mult noroc!
ce spune Ana Maria , cu vecinii care nu vad cu ochi buni o casa modulara demonstreaza inca o data, dc mai era nevoie, ca oamenii sunt la baza la fel peste tot, poate educatia poate politetea sa mai indulceasca lucrurile ... la urma urmei e dreptul fiecaruia de a sta in ce tip de casa doreste.
vreau sa-mi cumpar si eu niste chestii de la Victorita secretoasa. in cit timp ajung hainele? ca pe site zice 7-10 business days, care nu ma incinta. nu vreau sa mai comnad in Olanda, ca am mai facut-o si a trebuit sa platesc vama 50% din valoarea marfii. dar sotul meu pleaca in doua zile in Irvine, ptr 5-6 zile. sa ma infig sa comand? ajung asa de repede? ce as fi eu in numere americanesti: aici sunt 34-36 la pantaloni, si 36 la bluze, sau cam asa... as vrea niste blugi, niste bluze... as fi numar 4, 6? nu mai stiu ... eu sin State mi-a luat totul pe probatelea, bluze adica , si la ele e un pic mai simplu. la blugi ...chiar si cu spandex...sa nu fie ca nu-mi intra fundul in ei.
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Laura Takacs spune:
Liris, daca platesti extra ti le trimite mai repede (de VS vorbesc) de 7-10 zile.
pisik 4ever spune:
liris, eu am fost f bine ingrijita aici si sper sa fie cel putin la fel si peste ocean, ca m-au invatat astia prost. Aici ei nu incearca sa faca nimic sa opreasca un avort spontan, deoarece ei spun ca organismul mamei e capabil sa detecteze o anomalie in dezvoltarea fatului si atunci fie opreste sarcina din evolutie, fie il expulzeaza imediat. Parerea mea e ca e mai bine ca organismul tau a fost cel care s-a descurcat in situatia asta decat sa fi facut un chiuretaj, care poate fragiliza uterul. Cu toate ca e neplacut sa stai acasa si sa astepti sa se produca. Cumnata mea a facut un avort spontan chiar inainte de a ramane din nou gravida (acum e prin luna a cincea) si medicii i-au zis ca poate sa incerce chiar dupa primul ciclu, ceea ce a si facut si a ramas gravida imediat, iar sarcina se desfasoara cu bine.
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
Laura Takacs spune:
Daca dai de un doctor bun, eu zic ca ai noroc aici. Problema e sa-l gasesti. Acuma depinde si de asigurare, cat de buna e, ce acopera. Stiu ca multe se plangeau ca asigurarea nu aproba decat una sau doua ecografii pe parcursul sarcinii.
Da, stiam ca in Olanda sunt hai, sa-i zicem mai "relaxati" in ceea ce priveste asistenta medicala. Probabil cred in selectia naturala, ce sa mai zic?