Oligospermie (14)- putini, da' (ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

nounou: nu am avut rabdare (nic timp....) sa citesc tot capitolul de aici, dar MOana mi-a zis ca as putea discuta cu tine in urm. pb: sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie, am facut in august un ICSI (cu material prelevat din biopsie testiculara cu 1 luna inainte), dar nu a reusit. Imi poti spune la tine ce investigatii ati facut pana acum, ce v-au spus medicii, ce sanse v-au dat?

Multumesc mult si pupici

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Tabi, la noi problema e mai grava sau mai putin grava in functie de cine pune diagnosticul ... Noi am mers, de-a lungul timpului, pe doua carari, sa zic asa:
1. Doctor x:
Act 1: Investigatii infertilitate in 2002 - 2003, diagnostic azoospermie (dupa doua spermograme la interval de 3 luni intre ele plus o biopsie testiculara diagnostica: 0 pe linie). Cauza cea mai probabila: hipogonadism infantil (sotul a suferit o dubla ectopie in copilarie). Ce ne-a spus medicul? "Puteti merge pe la cati doctori vreti, nu vor face decat sa va ia banii, dar realitatea nu se schimba. La adoptie v-ati gandit?" Cum naiba sa te gandesti cand sotul era inca ametit pe masa de operatie dupa biopsie si eu trebuia sa-l car in spate pana la taxi, printre sughituri si batiste! .
Act 2: In 2004 acelasi medic (care intre timp ne uitase), descopera cateva sute de mii si ne da verde pentru FIV+ICSI ..facem toate analizele, tratamente pentru chlamidia si ureaplasma, cand terminam, hai la stimulare; insa, surpriza, noua spermograma ne dadea papucii iar! De data asta s-a schimbat insa branciul de imbarbatare: "Avem banca de sperma!"
Act 3: 2005: alta Marie, aceeasi palarie: spermograma noua, diagnostic nou, solutie noua: 8 in toata proba, dar putem face FIV+ICSI daca congelam din 2 in 2 zile o perioada mai lunga
2. Doctor y: in 2004 diagnoctic oligoastenoteratospermie severa (de ordinul zecilor de mii, spalati, centrifugati, testati in toate felurile, etc ... in 2 luni faceam ICSI cu 2 probe proaspete si doua congetale, din pacate nereusit ..
in 2005 am verificat cum stam: oligoastenoteratospermie severa (de ordinul sutelor de mii, spalati, centrifugati, etc.) .. se poate face ICSI fara problema, din pacate nu mai putem noi acum
Daca mai ai si alte intrebari, nu ezita!
Multa bafta!

Mergi la inceput

nounou: cum s-a ajuns ca de la azoospermie sa gaseasca totusi ceva miscareti in anul urmator? Ati urmat vreun tratament? Daca nu poti sa-mi zici aici, te rog fa-o pe PM: cine sunt dr. x si y? Acum spre ce anume va indreptati? cu cine ati facut ICSI si unde?

Scuzi tirul de intrebari

Multumesc din suflet.

Tabi

Mergi la inceput

Tabi, intre azoospermie si oligoastenoteratospermie n-am urmat absolut nici un tratament, pentru ca acele cuvinte de dupa operatie au avut un impact nimicitor asupra moralului, optimismului si sperantelor noastre, astfel ca am mai pierdut un an paralizati .. chiar ne hotarasem pentru donator ... parerea mea, personala, este ca tine de profesionalism si echipamentele cu care s-au realizat investigatiile ..
Dr. y este dr. Matei, CRF2
Ne vom indrepta tot catre FIV+ICSI, cand ne vom debloca financiar .. si tot la Sabyc, din doua motive: increderea in medicii israelieni cu o foarte bogata experienta in aceste proceduri (statul sponsorizeaza la ei pana la 4 copii de cuplu prin aceasta metoda!) si protocolul pe care il folosesc ei, care reduce la aproape jumatate doza de hormoni introdusa in organism ..
Te rog, intreaba tot ce doresti, nu e nici o problema, si eu am invatat multe de pe acest forum ...

Mergi la inceput

nounou: sotul meu a facut anul trecut prin mai o spermograma: o spermatozoizi. In toamna am repetat-o la un alt centru. Acelasi rezultat. Nu am fost insa niciodata la un centru renumit de prin Bucuresti, ca noi stam la 400 km departare de capitala.

Anul asta am fost in strainatate si sotul a facut o biopsie testiculara. I-au gasit miscaretii, care cica erau in stare buna. Asa ca eu am inceput stimularea pt. ICSI. Din pacate mi-au recoltat doar 5 ovocite, 4 au fecundat, 2 nu au inceput divizarea si din cele 2 mai harnice unul nu s-a divizat ca lumea. asa ca mi-au implantat 1 sg. embrion, care din pacate nu s-a prins. De la sot mai am doar o eprubeta cu material (cam putin, nu?). Daca vreau sa fac ICSI in tara sotul ar trebui sa faca din nou biopsie, lucru tare naspa.

MA gandesc sa fac oare spermograma in Buc, poate la un centru mai "serios" sa se vada altceva? Poate exista totusi ceva, acolo?

Nu stiu ce sa zic. Deocamdata maine ma duc la Giulesti, la o eco.

Pupicei

Tabi

Mergi la inceput

Tabi, deci la voi pare sa fie o problema de obstructie a canalelor ... ati mers la un urolog? Nu se poate debloca? Ar fi pacat sa va chinuiti cu hormoni de tot felul daca solutia ar putea fi una mecanica ..
In Bucuresti nu pot decat sa va recomand un doctor si un microscop: Matei / laborator Sabyc

Mergi la inceput

nounou: e barbat sa inteleg? Cum as putea da de el? Poate reusesc sa merg maine la el, ca merge si sotul cu mine la Bucuresti.

Noi am fost la un urolog la Buc, dar ne-a spus ca e f. dificil de gasit unde este obstructia, deoarece nu se stie unde anume e pe canal. Daca insa acest dr. ne poate ajuta, isi imaginezi ca am fi bucurosi.

Astept raspunsul tau, poate reusesc sa fac o programare pt. maine.

Merci frumos

Tabi

Mergi la inceput

Nu, dr. matei nu e barbat, e dna. dr. matei - biolog .. ea va poate face o spermograma profesionista si o recomandare la un urolog poate ..daca vrei nr. tel., iti dau un pm
Scuze pentru neintelegere, ceea ce scriu eu sunt raspunsuri la intrebarile tale, nu neaparat legate direct intre ele (raspunsurile)

Mergi la inceput

nounou: ti-as ramane recunoscatoare pt. un nr. de tel. Oricum, banuiesc ca pt. spermograma maine nu se poate, ca am prestat aseara. Dar poate in viitor, cand mai are sotul meu vreo plecare la Bucuresti, cine stie?

Intelesesem si eu ca dr. Matei e femeie, de aia te-am si intrebat; e drept si ca am crezut ca vorbesti de dr. urolog Matei... asta e.

Dau telefon si ma programez pur si simplu pt. spermograma? In jur de ce ore trebuie dusa proba? Cat costa? Multe intrebari pt. o sg. zi, nu?

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greuceanu spune:

permiteti sa ma bag si eu putin in seama?
Nounou dar ce aventuri ai mai avut si tu mama.
Eu imi plangeam mie de mila dar se pare ca mai sunt si altii in situatii nashpa.Si inca cati.

Mergi la inceput