Pot sa spal o perna?...
... la masina automata de spalat rufe? Fata e din bumbac si umplutura din puf de gisca. M-am saturat s-o duc la curatatorie ori de cite ori fimea are "accidente"...
Dati-va cu parerea va rog. Multam'
Carmen
Adela spune:
Eu recent am spalat o perna (ca a vomat fiica-mea pe ea) si rau am facut. A capatat un miros ciudat (greoi) ca nu se poate pune nasul in ea. Penele alea miros acum ingrozitoooor.
Asa ca nu te sfatuiesc.
Eu am cumparat alta perna.
Adela , mamica de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57912" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc
iren spune:
Io am spalat o perna cu puf, da am shi uscat-o in uscator (dryer), asha ca n-am avut nici o problema cu ea, ba kiar mirosea mijto de la balsam, shi mi-a shi "pufuit-o"
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Pegasis spune:
quote:Ops... io n-am dryer... Mai stau putin sa vaz ce mai zice lumea... Multam' fetele.
Originally posted by iren
... da am shi uscat-o in uscator (dryer...
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Amaya spune:
Carmen, eu am spalat mereu pernele la masina de spalat (nu numai pe ale lui bebe, ci si pe ale noastre) si le prind pe balcon, la aer (intr-o zi se usuca), si niciodata nu am avut nici o problema...vorba lui Iren, daca le pui balsam miros super si sunt extra pufoase.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Emil Laurentiu spune:
Si sotia mea le spala frecvent ies super.
Trebuie centrifugate la viteza maxima si balsam daca se poate fata sa se spele separat. Sa nu indrazniti sa spuneti ca nu are dreptate am vazut si eu cum face(a nu se citi ajutat)
Taticul lui Andreea
Teodora D. spune:
si eu tot in masina de spalat pun pernele cu puf si deocamdata nu am avut accidente.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
ingerash spune:
mama mea a facut asta o data, a doua oara sigur nu mai face asa ceva , dupa ce a stat cu cuptoru aprins nush cate zile ra rand ca sa se usuce nenorocitu' ala de puf dupaia ea cu tata isi acopereau perinile cu ceva pt. ca miroseau ingrozitor
deci nu iti recomnad daca nu ai dryer
(la noi a fost ca la nebuni cand s-a intamplat asta daca vedea cineva ce e in bucatarie zicea ca suntem toti
Oana_B spune:
Pegasis, hai sa-ti pun un mesaj pe care l-am scris la americance mai acu' catva timp:
quote:
Sa va zic ce-am patit. Poate mai tineti minte cand cautam io perne din pene si am gasit pe net la Macy's unele king size de la Ralph Lauren. M-a apucat harnicia si am vrut sa le spal si pen'ca scria pe ele ca se pot baga in masina de spalat le-am bagat.
Ele sunt mari, cand s-au umplut cu apa au devenit de o tona:)). Eu am o babutza de masina de spalat (n-am luat una noua inca ca asta inca merge), normal e destul de grea...maaaah cand au intrat pernele la centrifuga a inceput babutza mea sa topaie ca o capra cat era de grea si plina cu apa, de mi-a intors-o la 180 de grade cu fata la perete de au cazut si tevile de scurgere din chiuveta si s-a facut ditai lacaraia in basement si s-au udat si niste scanduri din alea 2x4 ca am inceput sa finisam basementul.
Am scos pernele, le-am clatit cat am mai putut in cada in baie, le-am stors tot cat am putut si le-am pus afara. Una din ele a capatat un miros din ala statut, le-am dus la un landromat din ala si le-am mai spalat si uscat inca o data dar din perna aia mirosul inca nu a iesit. Ce faaaaaaaaac? Iezista fo' solutie sa scot mirosul sau tre' sa cumpar alte perne?
Unele din fete m-au sfatuit sa le arunc, altele au zis ca sa le las mai mult timp la uscat. O luna intreaga le-am tinut afara la soare, intoarse de pe o parte pe alta si tot nu se ducea mirosul. Nici in dryer n-am putut sa le usuc pentru ca sunt foarte mari si cum erau grele de la apa aveam senzatia ca imi fac tandari dryer-ul. Pana la urma am zis ca fac cum facea bunica: sa le descos sa scot puful, sa-l spal separat si pe urma sa cos pernele la loc. Si daca nici asa nu merge le arunc. Am desfacut perna aia care mirosea urat de tot si probabil pentru ca a intrat aerul acolo a uscat penele dinautru. Husa pernelor este foarte groasa, matlasata ca sa nu iasa penele si din cauza asta cred ca nici nu se uscau ca lumea. Cum a intrat aerul s-au uscat si nici n-au mai mirosit urat.
Oana_B
ML spune:
Oana si pana la urma ce ai facut?
Nu te supara, te mai intreb cate ceva ca si eu am una mare, mare si lunga si tot pisalita.
Ai spalat si penele sau doar le-ai aerisit? Daca le spal cum sa fac si mai ales cum le usuc dupa?
Cum ai cusut-o la loc, doar la masina, cu tighel marunt (eu am desfacut una intr-un colt si dupa ce am tras-o la loc imi ieseau penele)?...
Oana_B spune:
N-am mai apucat sa scot puful si sa-l spal, am descusut perna (doar una din ele mirosea) intr-o parte unde am vazut ca din fabrica era o cusatura dubla si am lasat-o o zi sau doua, mi se pare ca era sarbatoare am zis ca dupa aia sa scot puful si sa-l spal, dar n-am mai facut asta ca s-a uscat singur inauntru. Si-am cusut-o la loc cu mana la fel cum a fost inainte si n-a iesit puful.
Oana_B