Rowenta Lissima

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Draga Michelle,
ia mai da-ne niste sfaturi, te rog:
1. cit de des putem utiliza placa de intins parul? (adica fara sa-l ardem)
2. cu ce ne dam pe par inainte de a o folosi? (ca am auzit ca exista niste maclavaisuri care protejeaza parul)
3. exista vreo tehnica speciala, ceva?
multumim mult

va spun cum fac eu , dar se poate adapta dupa posibilitati. Va explic situatia unui par greu de intins, usor ondulat si cu volum.
-parul se spala cu un sampon de netezire ( inchide cuticula si hidrareaza parul si e un mit sa credem ca toate sampoanele sunt la fel )
- se aplica masca sau balsamul pe care il folosim in mod obisnuit ( in functie de nevoile parului dar cel mai bine functioneaza cel de netezire. Va recomand din tot sufletul MATRIX SLEEK LOOK sampon si masca ( e gama facuta de L`oreal pt americani si e suuuuuper se gaseste in romania e in ambala portocaliu si o gasiti doar in saloane desi in america se vinde si in supermarket)

- exista placi care se folosesc pe parul ud dar nu vi le reomand , fac parul sa arate ca si ars si fara luciu. ca sa obtineti un par perfect intins. uscati parul cu feonul intai in felul urmator. incepeti de jos in sus( de la ceafa ) sectionati parul in suvite fine de 1 cm si uscati pe peria rotunda pe care sa o tineti cat mai aproape de cap ca sa nu dea volum .uscati perfect si intindeti cu peria fiecare suvita . jetul de aer trebuie sa fie directionat in jos, paralel cu suvita si nu perpendicular pe suvita. astfel cuticula se va inchide si veti avea un par matasos si lucios. dupa ce uscati tot parul intindeti cu placa tot asa de la ceafa in sus pe suvite fine. o placa buna intinde parul din 1-2 treceri . nu stationati cu placa itr-un loc pt ca riscati sa ardeti parul . ajutati-va de un piepten ca sa ridicati suvita, astfel veti putea intinde parul pana la varf fara sa va ardeti degetele.
exista produse care se aplica pe par inainte de uscare si care protejeaza parul de caldura feonului/ placii. ele insa nu va ajuta mut in procesul de intindere
la final aplicati un ser pe varfuri si un pic de spray de luciu si veti avea un look de salon la domiciliu. succes.

michelle7

Mergi la inceput

puteti sa folositi placa 1 data / saptamana si niciodata pe parul murdar

michelle7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

mi se pare prea complicat !!!!!!!!

adica, mi se pare prea complicat sa mai folosesc si peria inainte ! uneori de-abia am timp sa ma spal pe cap, dar sa mai stau sa-l fac intai cu peria si apoi cu placa ! ma gindeam cu placa asta ca e ceva mai simplu.

Michelle, spune-mi, te rog, ce produse exista la noi pe piata pt protejarea parului de caldura foehnului? si mai spune-mi please daca stii vreun produs pentru hidratarea intensa a parului

Multumesc muuuuuult !

Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Tot pentru Michelle, ca tot am prins-o la inghesuiala...
Am inteles ca trebuie folosit si un ulei de par... Parca si coafeza mea zicea ceva de genul asta. Ce ulei de par? Eu n-am gasit deloc prin supermarketuri asa ceva... O sa mai intreb la salon, dar vreau sa stiu in primul rand la ce e bun uleiul asta de par... pentru protejarea parului sau pentru intindere? O prietena din Anglia mi-a zis ca ei la salon i-a recomandat stylistul sa foloseasca produse Kerastase si mai ales sampon Kerastase anti-frizz daca vrea sa isi intinda parul si ulei de par...
Am o intrebare pentru fetele din Romania: stie cineva pe unde se gasesc produse Kerastase? probabil ca la saloanele de coafura, dar n-as vrea sa bat la toate usile. Ma poate trimite cineva mai la sigur? Stie cineva si niste preturi?

Si inca o intrebare pentru Michelle: Ce parere ai despre permanentul de intins parul?

Merci mult si scuzati-ma ca am sarit cu intrebarile, dar sunt probleme care ma "preocupa" din greu zilele astea, ca tocmai mi-am cumparat o placa de intins parul.
Va pup

Mergi la inceput

Tot pentru Michelle, ca tot am prins-o la inghesuiala...
Am inteles ca trebuie folosit si un ulei de par... Parca si coafeza mea zicea ceva de genul asta. Ce ulei de par? Eu n-am gasit deloc prin supermarketuri asa ceva... O sa mai intreb la salon, dar vreau sa stiu in primul rand la ce e bun uleiul asta de par... pentru protejarea parului sau pentru intindere? O prietena din Anglia mi-a zis ca ei la salon i-a recomandat stylistul sa foloseasca produse Kerastase si mai ales sampon Kerastase anti-frizz daca vrea sa isi intinda parul si ulei de par...
Am o intrebare pentru fetele din Romania: stie cineva pe unde se gasesc produse Kerastase? probabil ca la saloanele de coafura, dar n-as vrea sa bat la toate usile. Ma poate trimite cineva mai la sigur? Stie cineva si niste preturi?

Si inca o intrebare pentru Michelle: Ce parere ai despre permanentul de intins parul?

Merci mult si scuzati-ma ca am sarit cu intrebarile, dar sunt probleme care ma "preocupa" din greu zilele astea, ca tocmai mi-am cumparat o placa de intins parul.
Va pup

Parul poate fi intins si doar cu placa dar depinde textura. pt ujn par cret sau ondulat cu firul fros , placa nu e suficienta. pt aspectul de par de reclame e necesara peria . personal consider ca in 90% din cazuri parul se poate intinde perfect, fara volum doar din perie , dar e aproape imposibil de realizat asta daca nu cunosti corect tehnica .
In ceea ce priveste relaxarea parului (intinsul chimic) trebuie sa fiti extrem de sceptice >. Parerea mea e ca parul albilor rareori suporta relaxarea chimica. Totusi ea se practica pe scara larga in cazul negreselor. NU se foloseste pe par care a fost vopsit.

In ceea ce priveste Kerastase ( produsul de top al L`oreal Professionnel) trebuie sa cautati pe net lista saloanelor kerastase . daca nu o gasiti sunati la l`oreal va ajuta ei. Uleiul de la Kerastase de care vorbeste prietena ta este un ajutor de nadejde in intinderea parului in sensul ca parul e muuuult mai usor de manipulat iar dupa intinsul cu peria devine matasos si neted si rar mai ai nevoie de placa. Totusi e un produs profesional tocmai pt ca acasa isi pierde utilitatea in sensul ca daca tu intinzi parul superficial nu vezi mare diferenta in folosirea produsului si atunci te planci ca ai aruncat bani pe geam. kerastase e scump si personal consider ca daca va cumparati l`oreal profesional o sa aveti aceleasi efecte ca si cu kerastase.In romania pretul e exagerat . In sua am gasit kerastaze intr-un market jen Billa si nu mi-a venit sa cred aici e cam 25$ un sampon si s-ar putea sa fie mai ieftin ca-n romania

michelle7

Mergi la inceput

Michelle, spune-mi, te rog, ce produse exista la noi pe piata pt protejarea parului de caldura foehnului? si mai spune-mi please daca stii vreun produs pentru hidratarea intensa a parului

inca ceva aveti grija sa faceti diferenta intre Uleiup pt intins( care e un ser ce nu se simte in par )si uleiul de par clasic ( care poate fi briantina)

produse pt protejarea parului de caldura feonului exista la toti distribuitorii de produse profesionale. suna la ei si sunt sigura ca au si magazine de desfacere, daca nu poti cumpara aproape din orice salon. wella are flat iron spray un spray bifazic care pe mine m-a ajutat mult, la l`oreal gasiti de asemenea o groaza de produse.
Pt hidratare masca, masca masca. Ai parul deteriorat de decolorant??? pt ca in cazul asta ai nevoie de proteine in par. spune-mi exact situatia parului tau , lungime , textura, cum il spelisi usuci , ce in vopsesti , ai fir gros / mediu / subtire .

michelle7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Michelle, multumesc din inima pentru sfaturi. Sunt extrem de utile. O sa mai caut si eu ulei de intins parul de la L'oreal pe la saloane, ca prin supermarketuri nu am gasit inca. Trebuie sa imi caut si niste clesti din aia de prins parul in timpul coafatului, ca la placa nu mi-au dat asa ceva si deocamdata nici nu am vazut prin magazine. In cel mai rau caz iau niste clame de par...
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by michelle7

inca ceva aveti grija sa faceti diferenta intre Uleiup pt intins( care e un ser ce nu se simte in par )si uleiul de par clasic ( care poate fi briantina)

produse pt protejarea parului de caldura feonului exista la toti distribuitorii de produse profesionale. suna la ei si sunt sigura ca au si magazine de desfacere, daca nu poti cumpara aproape din orice salon. wella are flat iron spray un spray bifazic care pe mine m-a ajutat mult, la l`oreal gasiti de asemenea o groaza de produse.
Pt hidratare masca, masca masca. Ai parul deteriorat de decolorant??? pt ca in cazul asta ai nevoie de proteine in par. spune-mi exact situatia parului tau , lungime , textura, cum il spelisi usuci , ce in vopsesti , ai fir gros / mediu / subtire .

michelle7

pai ... multumesc intai f. mult ca esti asa de draguta sa-ti pierzi timpul cu noi

am parul:
- de lungime medie spre lungut
- culoare: saten-inchis cu fire albe
- firul e mediu ca grosime, mediu si ca desime, putin ondulat natural
- vopsit: negru, cu Pallette, Garnier, ActiviaPlant (nu prea am acordat importanta vopselei, in orice caz am folosit si L'Oreal si nu am fost multumita de ea), cam la 1 1/2 luna
- permanentat de vreo 2 ori in ultimii 15 ani
- cred eu destul de uscat pt. ca eu am si pielea cam deshidratata (mi-a spus si coafeza), "fashaie" intre degete si e cam rebel (varfurile stau aiurea, nu se aseaza cum trebuie; e posibil sa se datoreze si tunsorii, care e oarecum in scari, nu foarte reusita cred eu, atit cit ma pricep)
- ma spal cam la 3 zile pt ca folosesc produse de styling si pt ca in Buc e f. mult praf
- ma spal cu sampoane pt par deteriorat, uscat, vopsit tip 2 in 1 (sampon + balsam) (Pantene,Dove, Herbal essences); uneori mai dau si suplimentar cu alt balsam
- parul il uscam cam 5 min la prosop si ulterior la aer pur si simplu, pina acum vreo citeva luni; iar acum la propsop si apoi cu foehnul pt ca mi se pare ca se aranjeaza mai frumos; rar folosesc peria ca nu am timp tot la 3 zile sa stau sa ma coafez
- folosesc spuma, uneori fixativ, rar gel/ceara
- mai am ceva de la L'Oreal tip spray (hidratare/hranire) - care se da dupa si nu se mai clateste
- mai am o masca cu placenta pe care o folosesc din cind in cind - nu e ceva de marca, un no-name
- mai am si un ulei - italian (nu-mi mai amintesc acum numele, ceva cu A...) - tot profesionale, se gasesc doar in saloane - care hidrateaza, usureaza pieptanarea si coafarea

cam asta e, in orice caz in mod uzual folosesc doar samponul 2 in 1 si apoi spuma, ma usuc cu foehnul si apoi nitel fixativ;
mi s-a parut ca oricite produse de hidratare/hranire am folosit nu am avut un par mai frumos; chiar uneori din exces de zel si dorinta de a avea rezultate mai rapide si mai vizibile foloseam cam prea mult si multe produse si obtineam un efect contrar (par cam imbicsit imediat dupa spalare, greu de aranjat etc.)

ma rog, cam asta e, in concluzie nu acord chiar asa o mare importanta parului, sigur nu cit ar trebui; bajbai prin raioanele de produse pt par si le aleg asa, la inspiratie sau dupa reclama ! nu am in cap nici o schema clara de ingrijire a parului, asa cum am pentru fata, de ex: demachiere, tonifiere, hidratare/hranire etc., bla-bla-bla; am citit despre ingrijirea parului, da' la cite produse sunt pe piata zau ca nu mai stiu ce sa folosesc ! ca toate hidrateaza, toate hranesc, toate fac, toate dreg, si io rezultate nu prea vad !

Michelle, da-mi si mie niste sfaturi, in limita timpului pe care-l ai, desigur ... (da' asa ca la prosti: pasu' 1, pasu' 2, foloseste aia, ailalta - cu nume daca se poate; si zi si despre intinsul parului fara foehn - ce e uleiul ala? mai sunt si alte variante de intins parul? apropo, am auzit de-o fata care isi intinde parul cu fierul de calcat rufe !

eu iti multumesc anticipat, sper sa se inspire si alte fete din raspunsurile pe care le dai !

Mamicile tin copii in brate o vreme, dar ii tin in inima pentru totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

si eu am placa profesionala si o folosesc de 2 ori / saptamana.
dupa ce ma spal, imi pun parul pe niste bigudiuri mari, nu prea folosesc uscatorul, stau cu ele cam 3-4 ore si apoi folosesc placa.
imi ia foarte mult timp dar imi place sa fiu aranjata.
eu am un par foarte ciudat: a fost ondulat / cret dar am avut un fix in a-l intinde, acum este ca un permanent trecut.
daca nu l-as aranja asa, as avea o matura in cap.

Mergi la inceput

si eu am placa profesionala si o folosesc de 2 ori / saptamana.
dupa ce ma spal, imi pun parul pe niste bigudiuri mari, nu prea folosesc uscatorul, stau cu ele cam 3-4 ore si apoi folosesc placa.
imi ia foarte mult timp dar imi place sa fiu aranjata.
eu am un par foarte ciudat: a fost ondulat / cret dar am avut un fix in a-l intinde, acum este ca un permanent trecut.
daca nu l-as aranja asa, as avea o matura in cap

nu ai tu parul ciudat !!! folosirea in exces a placii duce la deteriorarea parului si implicit la disparitia buclelor. Folosesti placa prea des, si inteleg dorinta ta de a fi impecabila, dar daca insisti s-o folosesti atat de des trebuie neaparat sa folosesti sampon + masca de cea mai buna calitate si un produs care sa protejeze parul de caldura placii. Inca ceva pt cele care mergeti la solar ( desi se stie ca e f. periculos !!!) protejati-va parul de razele UV pt ca deterioreaza ireversibil parul .

michelle7

Mergi la inceput