pizza

pizza | Autor: ELIZA MIRON

Link direct la acest mesaj

Stiti cum se face aluatul la pizza cu aluat de clatite?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si pe mine m-ar interesa ... mie imi iese prea tare, nu-s de ce, unde gresesc

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Liliana, uite aici o reteta de blat super bun, de la mama lui: http://www.reclamaaaaaa/forum/index.php?showtopic=6001&b=1&st=&p=#entry

Eliza, faceam intr-o vreme blat din asta de clatite. Iesea gustos, dar prea moale pentru gusturile mele (eu prefer sa fie putin crocant).

Pizza

Blat:
1 cana faina
1 cana lapte batut
3 oua

Ingrediente:
carnaciori oltenesti
afumatura
1 ceapa tocata marunt
1 ardei gras taiat Julien
2-3 oua

Se bat ouale si se inglobeaza restul ingredientelor.

Blatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Peste blat se presara cascaval ras. Peste acesta se toarna sos de rosii (bulion + apa + sare + piper + 2 foi de dafin = se fierb putin pe foc!!), apoi se pune compozitia de pizza. Se presara iar cascaval.
Peste intreaga pizza se pun feliutze de rosii taiate foarte subtiri.
Se lasa la cuptor 20-25 min.

Bineinteles ca poti inlocui ingredientele cu ce doresti. Blatul este important pentru tine!


Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

eu fac pizza astfel si toti cunoscutii spun ca e super
ingredientele sunt pt. o tava mare de aragaz
2 oua
1 cana apa minerala sau sifon
i cana lapte dulce
faina cit cuprinde
blatul trebuie sa fie ca si compozitia de la clatite , o idee mai gros
ingrediente:
diverse in functie de ce ai prin casa sau cum iti place
eu pun de obicei
300 gr. de cabanos afumati taiat marunt
o cutie ciuperci taiate deja
branza proaspata de vaci( mult mai bun e insa cascavalul)_
condimente: piper, cimbrul pt. cine ii place
obtional sau patrunjel proaspat taiat fin
rosie feliute subtiri
sau ardei gras rosu sau gogosar
procedez in felul urmator:
pun aluatul in tava unsa cu ulei
si o dau 5 minute la cuptor pina prinde o crusta, scot tava si incep sa pun ingredientele, cirnatii, ciupercile, brinza rasa deasupra, apoi ceva f. f. important
bat 5-6 oua bine, adaug sus de rosii facut in casa cam 2 cani, condimentele si presor totul in tava in asa fel incit sa cuprinda totul, bag la cuptor tava cam jumatate de ora, si...pofta buna
se taie bine cind e rece.
o servesc cind am musafiri ca aperitiv, taiata romburi..

Mergi la inceput