Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(51)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Amaya am citit ce ai patit cu Andrei; stai linistita si nu iti mai fa mustrari de constiinta; Eu abia cu ocazia asta am realizat pe langa ce am trecut, caci mi s-a intamplat de doua ori sa il fac foarte fierbinte iaurtul baiatului; am asteptat sa se raceasca si i l-am dat asa, caci mi s-a parut ca se raceste mai repede decat sa fi luat altul din frigider si sa il pun la incalzit;
Iaurtul pe care il bea este dde cel simplu, de la oke, si acum i-am cumparat de cel de la Brenac olimpus, cu 5% grasime, deci mai gras ca astalalt, si parca ma cremos;
Gabry sa se faca Elena sanatoasa; si sa ne scrii ce nasbatii mai face;
Crinuta intr-adevar am inceput sa folosesc o pernuta mica dreptunghiulara cumparata odata cu setul de lenjerie, dar se intoarce si si-o scoate de la spate,si o pune in cap;
Intrebare: incalziti mancarea pentru bebei la microunde sau preferati in apa fierbinte?

Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crinuta, sper cat mai curand...poate ne auzim la un telefon maine.

Kita, stiu ca teoretic ai dreptate, dar practic priveste situatia asa si spune-mi ca nu am de ce sa-mi fac mustrari: Andrei nu a avut absolut nimic de cand s-a nascut, nici colici, nici rosu in gat, nici raceala...absolut nimic, a fost mereu un copil exceptional de cuminte, permanent vesel (spre ex. intre episoadele de varsaturi puiul meu radea cu gura pana la urechi), Dumnezeu i-a creat toate conditiile fizice si psihice sa se dezvolte armonios si sa fie fericit...si vin eu, mama desteapta, si imi dau singura baiatul peste cap fiindca problema asta a adus alte probleme cum ar fi: faptul ca a inceput sa manance foarte putin, el care manca exact cat trebuie pentru varsta si dezvoltarea lui generala, apoi abia ce imi acceptase legumele, dupa lupte seculare, acum nu le mai vrea, acum imi este frica de absolut tot ce ii dau si ma obsedeaza sa nu apara cine stie ce reactie...mi-e greu sa nu ma condamn, fiindca am suferit de acelasi lucru odata cu el si stiu prin ce a trecut mititelul, iar el depinde de mine si are incredere in mine. Poate credeti ca exagerez, dar nu cred ca exista o mama care sa ii cauzeze (involuntar) copilului ei cea mai mica suferinta si sa nu se culpabilizeze.

Apropo de intrebarea ta, eu folosesc numai apa calda...am si un incalzitor de biberoane si mancarica, pe care l-am castigat la un concurs, dar nu l-am folosit niciodata.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Amaya, nu te mai invinovati ca nu ai facut nimic gresit!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiflo spune:

paula, merci, si eu stiu de vaccinul contra meningitei, mi s-a spus ca se face la 1 an, e o singura doza si e gratuit. daca vrei sa il faci mai devreme, sint 3 doze si costa vreo $200. asa ca asteptam ca nu mai e mult. cit despre suc, noi nu reusim sa-l dam decit cu bibe si asta dupa ce e in prealabil strecurat ca altfel se infunda. dar ii dam f rar.
fetelor, dimineata mi s-a intimplat ceva ingrozitor, eram cu bb in brate si il tineam cam departe de mine ca era murdar de kk si voiam sa il duc la chiuveta la spalat si nu stiu cum s-a invirtit si m-am trezit ca il tineam de picioare si el era cu capul in jos . pe moment nu m-am speriat, l-am lasat usor pe covor pt a-l putea lua in brate din nou, dar acum cind ma gindesc la ce se putea intimpla ma apuca groaza. si in plus mi-am damblagit si spatele, de abia ma pot misca... dar asta e pe planul ...N
tomasa, la 1 an in afara de meningococcal C se face si unul similar cu PRIORIX (care se repeta la virsta de 4 ani) si HIB. tot la 4 ani se repeta cel anti tetanus, difteria si tuse convulsiva. Dr nostru a zis sa ii facem cind e mai mare ( dupa 1-2 ani ) si cel impotriva chicken pox, care nu e gratuit.
mona, nici la noi situatia nu e prea roza, am ramas cu vreo 3kg in plus, dar asa cum spui tu se cam vad colacelele . la serviciu ma tratez cu biscuiti cind ma simt foarte obosita, asa ca nu vad nici o iesire din situatie - lenea, bat-o vina.
crinuta, de ce te miri ca rayan cinta? doar are cui sa semene
shobo, eu ii dau fructele cu cereale, brinza sau iaurt si asa primeste si la gradi.
kita, eu incalzesc mincarea numai la microunde, chiar si iaurtul pt vreo 10 secunde
sanatate multa la bebei si mamici

Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

He,he, si eu ma laud cu 47-48 kg (asta la 1.60m), da' cu colacei pe burta tot am ramas dupa sarcina. Asa ca mie tot nu-mi place de mine, chiar daca-s slaba
Si timp de sport cine mai are?

Carmina si Bogdan (o4.02.2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Eu am ramas cu multe kg in plus mai ales ca aveam restante si dinainte.dar momentan nu pra pot face nimic.As face sport dar nu am cu cine lasa fata.
Eu incalzesc la microunde mancarea toata si a ei si a noastra.
Catiflo,impotriva meningitei la noi se cumpara vaccinul,si eu tot la un an am sa-l fac.Fata mea si azi a cazut jos din pat.Cred ca e la a 8-a cazatura ,e tare neastamparata si se misca mereu.

si eu amestec fructele cu branza ca ei ii place branza o manca si goala dar nu vrea fructe.....cu cereale nu pot ca nici pe ele nu prea le vrea.

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Mona, eu am ramas cu 5 kg. in plus. Nu am incercat inca sa le dau jos, sa tin regim sau sa fac sport ca inca alaptez, dar nici singure vad ca nu se duc. In plus am remarcat o usoara schimbare de conformatie, in sensul ca desi pantalonii ma incap (la fund sunt la fel ca inainte si picioarele le am in continuare slabe), cand am vrut sa-mi pun o rochie de seara pt. a merge la nunta unor prieteni nu am reusit sa inchid fermoarul pana sus. Deci, desi toata lumea care ma aude se mira de asa ceva, mie mi se pare ca mi s-au largit coastele sau m-am latit in spate, nu stiu exact cum sa explic.
In rest, burta nu am, ma rog nu sunt nici plata ca inainte de sarcina cand burta mea tindea sa fie concava, dar nici genul cu burta.
In orice caz desi multe dintre haine ma incap, nu mai stau la fel pe mine!
Monique, se poate, cum sa nu? Chiar ne face placere. Uite aici poze noi cu Tudor mic:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iricutz/detail?.dir=/ad5d&.dnm=86bd.jpg&.src=ph
Kita, tu nu-ti citesti mesajele private?
Amaya, eu te inteleg. La fel de vinovata m-am simtit si eu cand nu l-am protejat pe Tudor si a fost muscat de un copil in parc...din pacate sunt accidente inevitabile, unele provin din lipsa de experienta, pe altele probabil insa ca nici la urmatorul copil nu le vom putea evita. E normal sa se intample asa desi pe moment te simti oribil. Pupici!

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Si eu tot la microunde incalzesc mancarea, si iaurtul, si n-am avut nici o problema pana acum.

Carmina si Bogdan (o4.02.2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

aha, am priceput cu fructele amestecate cu diverse.
eu ramin la a le amesteca cu cereale dim si brinza i-o dau seara cu morcov sau goala. oricum seara la 18 eu ii dau 2 zile brinza si 2-3 zile iaurt simplu. kita, si lui Codrin ii place Olimpus 5% -de la Brenac. insa aseara am incercat sa-i dau Olimpus 8% si nu a vrut nici jumatate, cred ca e prea gras totusi, nu? am gustat si eu si asa smintinos pareaaa; e oare mult prea gras pt bebei asa mici? cred ca raminem la cel de 5%.

Amaya, treaba asta cu invinovatitul e f nasoala, si eu am trecut prin ea cind mai mincam ceva care prin laptele meu ii facea gaze la stomac, cred ca nu e mamica care a alaptat mai mult timp sa nu fi trecut prin asta... e oribil sa constientizezi ca-l doare burta din cauza ta!!! iti vine sa-ti tragi una ca data viitoare sa nu mai poftesti la chestia resp. bine asta a fost valabil in primele 4-5 luni, acum vad ca e ok cu chestii cu care inainte nu prea era. s-a marit si el si are stomac mai matur acum.

intrebari:

1.voi cite zile pe sapt dati brinzica? si cite iaurt? (vorbind de aceeasi masa a zilei)
2.daca ma hotarasc sa-i dau peste sau ficatel de pui i-l dau in loc de piept de pui, nu? voi pe la cit ati introdus ficatelul?

Patricia, mi-am amintit si eu acum cit ai suferitin sarcina, saraca de tine, sa versi atita...

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

eu mincarea o incalzesc direct pe flacara intr-un ibric si apoi i-o vars in castronasul lui. in timp ce o incalzesc o tot testez pe incheietura sa vad ca a ajuns la temp optima. cind nu simt ca am pus ceva pe incheietura atunci e perfect pt Codrin. nici prea calda nici prea rece.

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput