Aripi Picante

Aripi Picante | Autor: Laura Takacs

Link direct la acest mesaj

Din bucataria americana (cu care eu in general nu ma impac), aripile picante sunt o creatie inedita. Merg bine (si se cere) la bere. Se pot servi ca aperitiv.

Ingrediente:

1 cana de faina (puteti pune un pic mai mult)
1 lingurita sare
1/2 ligurita de boia
1/2 lingurita praf de usturoi
1/2 piper cayenne (e un piper rosu foarte iute)
1/4 lingurita piper negru
20 de aripi de pui (segmentate, adica nu folositi aripa intreaga, o taiati in jumate- aruncati varfurile)
1/2 cana unt topit
1/2 cana sos picant (se poate face si in casa daca nu gasiti in magazin- 24 de ardei iuti rosii (mici), 2 cepe medii, 2 catei de usturoi taiati in jumatate, 1 lingura praf de mustar, 2 lingurite sare, 2 cuisoare intregi, 1 cana de otet. Intr-un blender amestecati ardeii, ceapa, usturoiul, pana se face o pasta, adaugati mustarul, sarea, cuisoarele, otetul. Omogenizati si turnati intr-o oala sa fiarba la foc mic cca 3-4 minute. Se ia 1/2 cana din acest sos si se amesteca cu 2-4 linguri de ketch-up si 2 fileuri de anchois.)

Intr-un vas amestecati faina, sarea, boiaua, praful de usturoi, si piperul. Treceri aripile prin acest amestec si puneti-le la frigider cateva ore. Dupa ce le scoateti mai treceti-le inca o data prin amestecul de faina ce ramane. Aripile trebuie sa fie bine acoperite de faina, si stratul cat mai gros

Intr-un vas mai adanc incalziti untul si sosul picant si tineti-l la cald.

Frigeti aripile aproximativ 13 minute (cate 8-10 odata).

Scurgeti aripile prajite pe prosop de hartie, apoi treceti-le in untul amestecat cu sosul picant. Scoateti-le cu lingura cu gauri.

Se servesc cu dressing de branza albastra, pe care daca mai aveti chef il puteti prepara si acasa. Mai rapid de cumparat din magazin, dar pt fetele care vor sa se "aventureze" dau si reteta asta.

1 cana de maioneza, 2 linguri de lapte batut, 1 lingura de branza albastra maruntita, 1/8 lingurita piper, 1/8 lingurita praf de ceapa, 1/8 lingurita praf de usturoi. Se amesteca ingredientele si se da la frigider 30 de minute.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:




Si mie imi plac aripioarele....dar eu le si afum un piculet. Ies o nebunie.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Imprumut afumatoarea ta . Sunt sigura ca iasa tare buuune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si mie imi plac, si de cite ori am ocazia dau o fuga la KFC si numai asta maninc. Nu stiu cind mi se va "taia" de ele, ca le maninc de peste 10 ani cu aceeasi placere.

Acasa nu m-am aventurat sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Si eu fac acasa, dar nici chiar asa de picante! Nu suporta sotul...e mai sensibil. Si le dau prin ou si fulgi de porumb macinati. Ies crocante si sunt o bunatate! Ma dau in vant dupa ele!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Alea prin ou si fulgi de porumb, gen KFC sunt alta mancare de..."peste". Reteta care am dat-o eu, e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Laura, aripile picante sunt moartea mea, mananc, imi dau lacrimile de iuti ce sunt, imi ies chestii pe fata, dar nu ma las...Numai ca eu cumpar Texas Pete, un sos gata facut pentru asta, pun aripile in cuptor, le scot apoi si torn sos din asta peste ele.Alaturi pun tulpini de telina sau morcovi micuti cu sos Ranch si o bere...noi suntem nebuni dupa 'felul asta de mancare'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Silvia, eu acuma eu nu stiu daca in Ro se gasesc sosuri din astea, de aceea am dat si reteta de sos picant. Dar bineinteles ca si eu cumpar sosul, ca merge mai repede. La fel si blue cheese dressing. Da, si cu telina verde. Sa stii ca ma duc acasa si pun cateva in cuptor ca mi-ai facut pofta 9si mi-am facut).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

fetele din SUA,ce sosuri cumparati voi?cum se numesc/?
si noua ne plac la nebunie.Hmmmmmmmmmmmmmce pofta mi-ai facut ca imi ploua in gura
mutumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Eu cumpar TEXAS PETE pentru aripi si RANCH pentru telina si morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Frank's Hot Sauce sau orice sos care promite ca e hot, pe la Marshall's mai au ceva specialitati sau in magazinele de "bucatarit" , dar alea sunt mai scumpe. Pt telina de obicei blue cheese dressing, de care marca iti palce tie, eu cumpar Ken's.

Mergi la inceput