Examen admitere scoala germana

Examen admitere scoala germana | Autor: Luluta

Link direct la acest mesaj

Buna,
Eram curioasa daca poate sa-mi spuna cineva ce anume ii intreaba pe copii la adminterea in scoala germana. Am inteles ca este vorba de niste planse care trebuie decrise, de povesti...
Am mai trecut cineva prin asta? Cum ati pregatit copiii, au facut meditatii? Daca da, cu cine? Ce povesti sunt in programa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Calinescu Lucia spune:

sa descrie niste planse
sa spuna povesti
multe chestii din viata de zi cu zi
cum sunt imbracati
ce au facut la gradi
sunt multe chestii, sunt planse dupa care se pregatesc copiii.
daca nu vorbiti in casa germana are nevoie de meditatii, mai ales ca trebuie sa stie bine germana avand in vedere ca intra cu programa integral in lb. germana, inclusic muzica, sport....
parerea mea este sa il dai la gradinita germana si sa faci meditatii,
eu am fost cadru didactic la liceul german

cristina si bebelina

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiekeboe spune:

Hallo,

Spre rusinea mea dar si din cauza unor imprejurari de la noi din familie nu am reusit sa-l invat pe baietelul meu de 6 ani nici un pic de germana
... iar acum nu mai am nici o sansa sa-l fac sa treca testul, nici la Goethe, nici la Vlahuta
Stie cineva daca se mai poate 'relua' acest test si la intrarea in clasa a 2-a sau a 3-a ?
Ar fi extraordinar daca as mai avea o sansa !!!
Mama mea a regretat toata viata faptul ca a trebuit sa ma mute de la gradi germana (n-avea cine sa ma ia) si mi-am spart singura capul mai tarziu pana am ajuns sa-mi castig painea tocmai cu germana (ironic, nu ?)

Danke im Voraus !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by kiekeboe

Hallo,

Spre rusinea mea dar si din cauza unor imprejurari de la noi din familie nu am reusit sa-l invat pe baietelul meu de 6 ani nici un pic de germana
... iar acum nu mai am nici o sansa sa-l fac sa treca testul, nici la Goethe, nici la Vlahuta
Stie cineva daca se mai poate 'relua' acest test si la intrarea in clasa a 2-a sau a 3-a ?
Ar fi extraordinar daca as mai avea o sansa !!!
Mama mea a regretat toata viata faptul ca a trebuit sa ma mute de la gradi germana (n-avea cine sa ma ia) si mi-am spart singura capul mai tarziu pana am ajuns sa-mi castig painea tocmai cu germana (ironic, nu ?)

Danke im Voraus !!!

Da, teoretic se poate da testul pentru admiterea in clasa a 2 sau a 3-a, daca exista locuri vacante (adica daca pleaca din copiii inmatriculati - si asta se intampla la orice scoala; daca aveti noroc pot sa se elibereze doua, trei locuri). Trebuie sa faci insa cerere din anul scolar anterior (pana in mai, iunie), iar din cate stiu eu testul se da in perioada corigentelor (august - septembrie).

Viel Glück!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2008 spune:

Buna seara,

Si noi am fi vrut sa ne inscriem la scoala germana-din pacate nu cred ca vom trece de examenul de limba,mai ales ca in comisia de examinare am inteles ca sunt 7 persoane.Copila noastra este foarte timida, in plus nu prea am avut noroc de o gradinita unde sa invete prea multe...
Voi cum ii pregatiti pe copii pentru acest examen?
Recurgeti la meditatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi am dat testul acum 2 ani (sintem cls II acum) la Goethe.
In comisia de test sint 4 persoane si fiecare da cate o nota. se puncteaza usurinta in exprimare, cat de dezvoltat este vocabularul, corectitudinea.
copiii sint preluati la intrarea in scoala de una din invatatoare,care destinde un pic atmosfera. daca copilul este mai timid este ajutat cu intrebari. intrebarile pot fi de genul - cu cine ai venit, ce ai mancat de dimineata, cu ce te joci, ce va jucati la gradi, ce poveste iti place si de ce. daca au ceas pot fi intrebati cat e ceasul. in functie de cat de usor se exprima pot termina foarte repede. oricum testarea dureaza in jur de 5 min. daca se depaseste cu mult acest timp inseamna ca merge un pic mai greu - fie copilul este prea emotionat fie nu pres s-a descurcat si i se mai pun intrebari ajutatoare. din cate stiu, la test nu au planse.
eu vad la fi-mea in clasa si copii timizi deci timiditatea nu este neaparat un motiv de ingrijorare.
noi am fost la o gradi germana si nu vorbim in casa deloc. eu stiu germana cat sa ma descurc sa o ajut acum la lectii si incerc sa invat deodata cu ea.
acasa incerc ca desenele/filmele la care se uita sa fie numai in germana, asculta la culcare povestile numai in germana. meditatii am facut in anul pregatitor, de 2 ori/sapt, dupa gradi si era de fapt o conversatie/joaca cu si despre papusi povesti si chestiuni similare - nu meditatiile pe care le stim noi.

de regula de la goethe pleaca in fiecare an cam 2-3 copii pe serie. probabil ca acelasi nr de copii vin din alte scoli.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

madadum la ce gradinita ati fost voi?
Noi suntem la o gradi de germana..si am vrea pe viitor sa urmam scoala germana sau vlahuta...nu stiu daca este suficienta gradinita..imi poti recomanda pe cineva pentru meditatii? ca vad voi ati avut succes!!1

Mergi la inceput

Buna,
Vesti bune pentru cei ce au in vedere scoala germana.
Anul acesta , in premiera, li s-a permis educatorilor sa insoteasca copilul in sala de examen, creindu-se astfel o atmosfera mai familiara.Au fost inscrisi 165 copii si admisi 120 (ultima medie a fost 32 puncte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda2008

Buna,
Vesti bune pentru cei ce au in vedere scoala germana.
Anul acesta , in premiera, li s-a permis educatorilor sa insoteasca copilul in sala de examen, creindu-se astfel o atmosfera mai familiara.Au fost inscrisi 165 copii si admisi 120 (ultima medie a fost 32 puncte).

chestia cu insotitul copilului este cu dus-intors... persoana care il insoteste poate fi persoana care de-a lungul timpul a pus presiune pe copil. e ca si cum ai pune lupul paznic la oi!
si in anii trecuti au fost prezente reprezentanti ai gradinitelor care se roteau la fiecare 2-3 ore... timp in care puteau sau nu sa intre la test copii din gradinita respectiva.

madalina

Mergi la inceput

La asta nu m-am gindit...fiindca am avut parte de niste educatori foarte blanzi si ingaduitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danap10 spune:

Buna ziua,
Daca doriti v-as putea ajuta cu pregatirea copilasului pentru admitere la scoala germana! Sunt profesoara de germana si am lucrat si lucrez cu copii care au dat si dau admitere la aceasta scoala! Ma puteti contacta la telefon: 0744491079, seara! Dana

Mergi la inceput