Muzica la 5 ani ce fac?
Am fost cu Adi... l-a testat profesoara a spus este talentat... cam mic, dar merita sa incercam... canto...
Mi s-a parut insa ca totul se ia prea in serios...
Copii vostrii ce fac la orele de muzica extrascolare?
Raspunsuri
angy11 spune:
filofteia,nu stiu unde l-ai dus pe copilas la test,dar taaare am impresia ca profesoara aia vrea sa faca un leu de-o ciorba pe spatele tau.Canto se studiaza dupa 14 ani la fete,iar baietii pot incepe chiar mai tarziu-deoarece li se schimba voceape la 14 ani si mai pot ramane cu inflexiunile vocii din copilarie inca cativa ani si astfel cand nu se asteapta le aluneca vocea,din ce s-a transformat(voce barbateasca,in cea a copilului de odinioara,asta se poate intampla si in cadrul aceluiasi cuvant,iar pt. cei din jur e amuzament)asta ca sa intelegi de ce asa tarziu.Daca copilul tau acum are o voce frumoasa cristalina,e talentat,dotat cu tot ce trebuie,poate sa faca cariera cu cantecele,care sa fie lucrate cu un prof.dar canto e mult spus,dupa parerea mea de muzician.dar intra tu pe "prieteni dintotdeauna",pe acest sit,acolo intri la Muzicieni Dc si colegele mele te vor sfatui si ele la randul lor,dar te rog sa postezi acelasi mesaj,ca sa inteleaga despre ce e vorba.5 ani nu e devreme dar sa sti in ce investesti si sa nu chinui copilu deageaba,baiatul meu cel mare are aproape 8 ani si a inceput muzica acum.Eu merg pe ideea sa le lasam copiilor copilaria cu perioadele ei si apoi totul sa vina de la sine.Niciodata nu e prea tarziu
filofteia spune:
M-am speriat degeaba... ii spun ei canto, dar de fapt cu astia mici fac muzica usoara... A fost foarte frumos... au cantat, au dansat, ii punea cateva minute sa cante gama dupa pian, apoi cantau un cantecel acompaniati de profesoara... si tot asa fara sa se plictiseasca si totul la nivelul lor... Este adevarat ca Adi al meu este cel mai mic, dar s-a descurcat... ceilalti au cam 8 ani...Profesoara a fost de nota 10... se vedea ca ii place ce face si ca se pricepe sa lucreze cu copii...
Eu ma speriasem pentru ca atunci cand l-am dus sa-l testeze era o fetita de liceu cu care profesoara facea vocalize... dar se pare ca se adapteaza in functie de varsta...
Ne-a spus si ea ca acum copii nu au voce formata si sa cante fiecare cu vocea lui... dar vor invata sa coreleze cuvintele cu muzica...
Mi-a placut... Chiar ma gandesc sa-l duc si la pian la aceeasi profesoara...