azi dr. mi-a dat verdictul

azi dr. mi-a dat verdictul | Autor: BellaDonna

Link direct la acest mesaj

Menopauza prematurala numai 30 de ani (pardon -pe 8 nov fac 31 ani), nu-mi vine sa cred de mai mult de 3 ani umblu pe la dr. si ma plang ca nu e inregula ce se-ntampla cu mine si ce simptome am la varsta mea ......da cine sa ma asculte la 27-28 ani, esti prea tanara primeam rasunsul sau totul e in capul meau....acum nu se mai poate face nimic, nu mai pot avea copii.
In sfarsit saptamana trecuta dr. edocrinolog a binevoit sa-mi faca niste analize mai amnuntite si azi m-a sunat sa-mi zica rezultatele, nu imbucuraoare de altfel, de altfel acu ma simt mai bine ca am intrat deja in menopauza si simptomele deja se amelioreaza, acum cel putin stiu ce am, de fapt mi sau confirmat banuielile pe care le aveam mai bine de 3 ani si care nimeni nu a vrut sa ma creada.
Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu o printesa frumoasa acum 5 ani.
Fetelor dati mare atentie la ce va spune organismul, la simptome, nu le neglijati, si daca un dr. nu da atentie la ce va doare, duceti-va la altul pna dati de un dr. care va intelege si e dispus sa vada ce se-ntampla, nu renuntati chiar daca schimbati n dr.
La mine deja e prea tarziu daca stiam facem un al doile copil din timp ,mult dealtfel dorit acum e prea tarziu.........
Mihaela

Nimic fara Dumnezeu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Draga Mihaela, am ramas masca. Nu am auzit in viata mea de menopauza la varsta asta. Imi pare tare rau, mai ales ca-ti mai doreai un bebe.Ai avut ghinion si ca nu ai gasit un medic sa te ia in serios mai devreme, of, bine ca o ai pe Ana Maria,ca altfel ar fi fost cumplit.
Si totusi-un tratament cu hormoni, ceva, nu e posibil? Nu ai nici o alternativa, doar sa te consolezi ca esti la menopauza?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Bella Dona cu toata caldura iti recomand sa consulti un medic homeopat.
Succes

Ana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bella Dona am si eu o amica aici care la fel in jur de 30 de ani a intrat in menopauza. La ea dr au recunoscut mai de devreme simptomele insa tot degeaba... nu a reusit sa faca un copil insa a infiat unul si se simte la fel de ok, la fel de mama si la fel femeie. E o prietene extraordinara, imi e tare draga. E plina de4 energie si plina de viatza mai mult decit oricine.Sanatoasa sa fii ca restul se pot rezolvawww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Theodora D,
poate daca dr. isi dadeau seama mai devreme cu toate ca prea mult nu puteau sa amane menopauza, m-ar fi pus pe anticonceptionale sau hormoni(cu care nu sant de acord mai ales cei sintetici, sant foarte periculosi), poate ar fi fost posibil in premenopauza sa fi ramas insarcinata, dar acu ca am intrat in menopauza nu mai e nimic de facut, cu tratament se mai poate avea perioada dar asta nu inseamna ca mai ovulez, deci nu mai pot avea copii .

Ana-m,
probabil o sa urmez un tratament alternativ si mai mult pt regenerare caci am putin nevoie acum e periculos cu osteoporoza deci trebuie sa am gija de mine si sa fiu mai activa.

Vikinga,
si eu acu ca am scapat de premenopauza si am scapat de simptome(si eu le-am avut la greu ca si mama a intrat in menopauza inainte de 40 ani dar la ea a fost mai tarziu, si a avut de la dureri groaznice de cap la acese de isterie si depresie si se pare ca ii seman ca aceleasi simptome le-am avut si eu-deci si ceva genetic si cum mai spunea dr. endocrinolog e din cauza ca si sistemul imunitar e mai slabit)
acum ma simt bine , si eu energie la greu ,in sfarsit parca sant eu insumi, cea de dinaite - plina de viata, probabil o sa infiez si eu un bebelus ca tare imi sant dragi

plang numai cand vad un bebe pe starda,
multumesc foarte mult pt incurajare

si asa zic si eu ca sanatoasa sa fiu ca e cel mai important

Fetelor, multumesc foarte mult pt mesaje si incurajari, simteam nevoia sa ma descarc si sa strig in gura mare ce simt ca de 3 ani si ceva vorbesc si strig .. si nu m-a auzit nimeni, multumesc fetelor si sa aveti grija de sanatatea voastra

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Offf, Mihaela, ce sa-ti spun... Capul sus si mergi mai departe. Sa fiti voi sanatosi si sa va bucurati de papusica care o aveti.
Bine macar ca ati fost pe faza si ati facut-o pe Ana Maria din timp. Ce ar fi fost sa va fi planificat sa faceti copii asa pe la vreo 30 de ani???
Ma bucur ca te simti bine acum si esti plina de energie. Ca ai nevoie.
Te pup,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

In primul rand La multi ani! Si apooi vreau sa zic ca imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asta atat de devreme, si sper ca te vei simti mai bine... poate din ce in ce mai bine!

Multa sanatate!

6 ani -14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

BellaDonna, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Pe de alta parte, bine ca acum te simti bine si in primul rand bine ca o ai pe Ana Maria. Gandeste-te ca puteai sa nu reusesti sa mai faci un copilas si fara sa se instaleze aceasta menopauza prematura. Sunt atatea fete care se chinuie saracele de ani buni sa ramana insarcinate si nu reusesc. Stiu ca e usor de spus si greu sa fii in pielea ta, dar esti tanara, plina de energie si poti sa infiezi un bebelus.
Iti doresc din tot sufletul multa sanatate.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Sanatate multa BellaDonna ! Ai grija de tine ! E bine si un bebe, important e sa-l ai ! Si mie mi-ar fi placut 2, dar n-am reusit sa-l fac pe primul decit tirziu si acum sint deja prea batrina (40).

In fine, as vrea sa te intreb ce simptome ai avut, ca si mama mea a intrat la menopauza la 42 ani si cum ma apropii, as vrea sa stiu din timp.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si eu vroiam sa te intreb accelasi lucru;;ce simptome ai avut pt k si eu chiar dak am 25 de ani tot zic k mai am timp de copii, nu ma grabesc dar am avut si mai am niste tulburari si acum chiar m-ai speriat..
Oricum e bine k ai reusit macar un copil sa ai.vecina mea se chinuieste de o gramada de ani si a ajuns la 35 si tot nik..am inteles k va adopta 2 din Bali acum.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Fetelor multumesc foarte mult pt sprijin moral si ca santeti alaturi de mine va nici nu stiti cat de mult inseamna pt mine

Valeria te si tu ai grija de tine, ii multumesc Domnului ca o am pe Ana Maria

Asa de ce simptome am avut , sant de doua feluri cele fizice si psihice,
Vreau sa va spun de la inceput ca din cate am citit si am mai vorbit si cu alte persoane mai invarsta, aceste simptome difera de la o persoana la alta, pot fi de la simptome usoare si aproape inexistente la simptome puternice si greu de suportat ( cum au fost la mine).
1-cele emotionale
-depresie, iritabilitate, nervozitate, plans din orce(asta la mine),schimbari emotionale, sentimentul de neincredere in propia pesoana de neputina
2- cele fizice
dureri de cap si dureri de cap usoare dar continu,scade apetitul sexual,vagin usacat, inconfort in timpul actului sexual,piele uscata la genunchi coate picioare, la mine- o oboseala continua ma trezeam dimineata obosita si cu o durere moderata de cap nu eram instare sa fac nimic toata ziua, dureri de incheieturi si la mine o ceata pe creier imi simteam tot timpul creieri stransi ca intr-o menghina si nu puteam sa invat sau sa leg doua cuvinte etcsi sa nu uit de -of course -bufeuri

La mine cel mai greu a fost nu doar simptomele care sant inainte de menopauza( odata ce ai intrat in menopauza dispar), si felul cum eram tratata de cei din jur...ca sant nebuna.. si totul e in capul meu, cum asa de tanara sa te simti asa de rau dar ce ai sa faci cand ai sa imbatranesti, sa mai zic ca o dr. mi-a dat un formular sa il complectez si ma trimis sa consult un psihiatru asta ca ia fost ei lene sa-mi faca niste analize mai amanuntite sau sa ma asculte

Acum Slava Domnului am scapat in mare parte ce conteaza acum sa incep un program de exercitii fizice -yoga, pilates si aerobic care sant foarte importane odata ce ai intrat in menopauze - sa nu se instaleze osteoporoza- si un regim alimentar energizant

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput