Gradinita Waldorf
O parte din subiectele de la inceputul anului le-am citit, dar vreau sa se mai actualizeze putin subiectul pentru toate mamicile interesate de acest sistem chiar daca gradinitele au inceput din septembrie.
Stiu ca sa mai discutat de multe ori pe forum despre acest subiect, am cautat pe www.waldorf.ro si am gasit multe informatii utile, dar ma intereseaza ce sa discutat aici, ce parere au mamicile cu copilasi care merg la gradinita, cum s-au acomodat, ce activitati au........poate ma puteti sfatui, cu subiecte de aici de pe forum mai vechi....nu stiu, orice este binevenit!
Daca este vreo mamica cu bebe la gradinita de pe str. Popa Nan, nr 47 sect 2...sau de la romana astept raspunsurile voastre!
Maria
& mami Mihaela
Raspunsuri
ionela-roxana spune:
Ceau Mihaela,si eu sunt interesata de acest subiect.baietelul meu este la Waldorf in Timisoara...eu una sunt foarte incantata de acesta gradinita....Educatoarele sunt mult mai atente decat cele din traditional,au mai multa rabdare...
Mie i-mi place foarte mult ca fac foarte multe activitati,au multe serbari...saptamana trecuta am avut serbarea recoltei..a fost superb,am mancat painica facuta de copii...au avut un program foarte frumos.
De cand merge la gradinita Rares e mult mai deschis,fericit...a prins afectiune de tot ce-l inconjoara...
Astept si eu cu interes detalii de la mamici mai cu experienta in Waldorf...noi suntem acolo doar din primavara ...asa ca nu stim foarte multe.
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
www.rastero.ro
ankalaura spune:
Sistemul este grozav, si toti pe care ii stiu cu copii la Waldorf sunt foarte multumiti. Si parerile pe care le-am citit aici imi confirma spusele cunostintelor.
Cauta in arhiva, vei gasi mai multe topicuri despre Waldorf.
Pentru noi, din pacate, sunt cateva dezavantaje: programul scurt, sau distanta. La Popa Nan din cate stiu programul se termina la 12.30. La Romana imi este prea departe, si programul se termina la 5, se iau copiii pana la 5.30. Eu la ora aia inca lucrez.
Daca auziti cumva ca exista vreun plan de a prelugni programul la Waldorf la Popa Nan, va rog sa ne spuneti si noua.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
maria2mami spune:
Anca, am sunat vineri la popa nan(langa pro tv) si am vb cu cu d. directoare.....f amabila si f comunicativa ma invitat sambata la serbarea recoltei, exact cum spunea Ionela, dar, din pacate, eram la serv.
I-am povestit de Maria, a avut rabdare sa ma asculte si asta inseamna f mult! Bineinteles ca acum nu mai sunt locuri la nici o gradi si cel mai trist este ca nu primesc copii mai mici de 4 ani, apoi din vorba in vorba a recunoscut ca exista 2 exceptii, 2 fetite de 3 ani acum la popa nan!
Mi-a propus sa sun anul viitor in martie si sa merg la interviu cu fetita, tinand cont ca anul viitor in sept va avea 3 ani si 4 luni.
De program nu am intrebat, dar oricum, ma intereseaza programul prelungit...si daca e sa nu fie la popa nan, e bine si la romana!(noi stam la Stadionul National Lia Manoliu)
Va rog sa-mi spuneti cum a fost la voi.......la inscriere, in ce perioada a-ti fost.....ce probleme a-ti intampinat?
Multumesc de raspunsuri si sanatate multa!
Maria
& mami Mihaela
genusa spune:
Si pe mine m-ar interesa informatii de la parintii care au copii la Gradinita Waldorf (pana acum pe forum eu am citit mai mult discutii pro si contra Waldorf) si mai ales in Popa Nan.Nu este nimeni pe forum?
Un prieten a sunat anul acesta la gradinita din Popa Nan prin martie-aprilie si i-au spus ca nu mai sunt locuri pentru 2005-2006.
E oare atat de greu sa obtii un loc?
OanaP spune:
Dragi mamici de mai sus, pana la urma copii vostri au urmat gradinita Waldorf? Si daca da, ulterior pentr uce ati optat: invataman clasic sau Waldorf? Daca ati urmat invatamant clasic, care a fost impactul, cum s-au integrat? Daca urmati invatamantul primar Waldorf, credeti ca este axat mai mult pe invatamant uman sau real?