Despre pedepse
Raspunsuri - Pagina 2
Jocelyn spune:
denizel si april eu am citit mai demult despre asemenea cazuri si ce s-ar mai putea face -teoretic, da o sa zica lumea ca sunt sadica daca le spun
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
Jocelyn spune:
Am citit ca e putin probabil ca pe copil sa nu il afecteze intr-adevar daca parintii ii interzic o anumita activitate placuta lui sau daca ii iau jucaria preferata si o pun departe pentru catva timp.
Am citit un caz de genul asta: un copil a vorbit urat cu mamica lui si nu a vrut sa-si ceara iertare. Mama nu l-a pedepsit chiar in momentul respectiv. Dupa cateva minute, mama s-a imbracat si i-a spus copilului ca trebuie sa plece. Copilul a intrebat unde. Mama i-a zis ca se duce sa-si cumpere inghetata. Copilul, vreau si eu, merg si eu. Mama, tu nu poti merge pentru ca.... Eheee, ce s-a suparat ala micu si a inceput sa smiorcaie cu gand ca mama o sa cedeze. Mama nu a cedat, s-a dus sa-si ia inghetata, a venit acasa si a mancat-o in fata lui fara sa-i dea o bucatica. Nu e sadic? Da cupilu s-a invatat minte -cica.
Deci ceva de genul asta... sa ii arati copilului cat mai practic ca lucrul dupa care tanjeste nu il poate avea din cauza unui comportament nedorit. Ceva tot trebuie sa-l deranjeze si pe el!
denizel, ce fel de recompense folositi?
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
denizel spune:
Jocelyn, mi-am amintit acum ca citisem si eu chestia cu inghetata. Si mie mi se pare cam sadica, da' intr-o buna zi cred ca o s-o aplic.
Ce recompense ii oferim? J'de mii!
Exemple: il lasam sa doarma cu noi noaptea, joaca tati Rayman cu el("din doi"), il ducem in parc sa se zbintuie in chestiile alea gonflabile, ii cumparam chips, ii cumparam ceva ce are impresia ca vrea(odata ne-a spus ca vrea o jucarie care nu exista), il lasam la desene animate pe tv si nu mai stiu acum; nu-mi mai vin in minte.
a, nu spun ca in permanenta il dragalim si-l imbratisam si-l pupam - nu ca recompensa!!!
April, citi ani are fetita ta?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
miau-miau spune:
Reactia mea cind eram copil si primeam asemenea "pedepse" prin care mi se lua ceva ce apreciam, ceva de indrageam, aveam nevoie, a fost de a ma stradui ca lucrurile acelea sa nu mai fie importante pentru mine. De fapt m-am straduit sa nu mai arat oamenilor care ma pedepseau in felul asta, ce imi place cu adevarat. Iar pe oamenii respectivi nu i-am mai vazut ca apropiati mie, nu am mai avut incredere in ei.
Asta fiindca mi se parea revoltator ca cineva sa se considere in asemenea masura stapin peste mine incit sa-mi ia placeri pe care eu i-am permis sa vada ca le am. Deci practic placerile mele am inceput sa le consider slabiciuni, de care cineva, cindva va putea profita, ma va putea santaja cu luarea/darea lor. Si uite asa, cu ajutorul celor ce m-au educat dupa acest principiu, in ziua de azi, asta e un mod de viata la mine. Nu stie nimeni ce-mi face placere si am mereu garda pusa. Multumiri datorez tututror celor ce au incercat sa ma dreseze ca pe soricei. Uite brinza, nu-i brinza. Din pacate oamenii au si mindrie si metoda nu functioneaza mereu.
ocebine spune:
In primul rind mamica cu inghetata mi se pare mai mult decit sadica...nu a aratat decit faptul ca ea poate dar copilul, nu. Creezi neputinta in copil.
La noi functioneaza perfect sistemul cu stickere. Faci treburi bune...primesti stickerul la rubrica respectiva (le tinem afisate pe frigider)...gresesti, luam un sticker de acolo. Stickerele le pot folosi ca pe bani pentru mici favoruri (jucarele mici, un film in plus de inchirat, mici alte atentii).
La inceput a fost mai greu, dar cu timpul s-au depris si doar ideea stickere a devenit mai importanta pentru ei decit jucarelele in sine. Mindria ca au facut ceva bine, sau ceva iesit din comun este mai presus decit jucaria.
Nu cred in pedepse una peste ala. Il coplesesti pe copil si-i strivesti toata personalitatea. Uitam ca nu avem niste mici adulti in miniatura ci niste copii in formare.
In primul rind, copiii invata prin exemplu, nu doar pe vorbe goale cit de mestesugite ar fii vorbele...Vrem copii stapini pe ei, puternici, independenti, nu vrem niste marionete.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pozele Noastre
Andrada spune:
Eu una cred ca lucrurile de baza, mincarea, somnul hainele...etc nu trebuiesc folosite prt conditionarea comportamentului unui copil.
Naste frustrari la nivel atit de personal.
Nici macar ciocolata nu trebuie folosita ca premiu pentru purtare buna.
Parerea mea
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
adrienne12 spune:
In SUA exista un show f. popular printre parinti la tv pe fox. Se cheama nanny 911. Familii cu copii pe care nu ii pot stapini. Uitati aici un link poate va raspunde la dileme.http://www.fox.com/nanny911/
miau-miau spune:
Mie mi s-a parut un fel de reality show. Nanny-urile mi s-au parut artificiale, cazurile alese mi s-au parut bune de film de groaza, toata productia scoate in evidenta doar aspecte socante si jenante pentru cei in familia carora s-ar face filmarea. Nu mi-a placut deloc. Nu m-as uita a doua oara. Se bazeaza pe dorinta telespectatorului de senzational. Dar asta e doar parerea mea sau poate am nimerit un episod nefericit.
nadina spune:
Denizel, in linii mari cam asa ma comport si eu cu mandarina, dar incep sa ma intreb daca e bine. Din comportamentul ei reiese clar ca e rasfatata, avem momente in care nu ne intelegem deloc si ma intreb daca rasfatul asta nu o zapaceste si pe ea. Incep sa cred ca are nevoie de niste limite.
NAdina