Bebelusi de iulie-august 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 6
KULTA spune:
quote:
Originally posted by ursuletulpanda2005
Buna, fetele!
Mai intram si noi dupa nu stiu cat timp. De citit citesc in fiecare zi dar nu apuc sa scriu. Nu stiu cum trece timpul. AL e tare cumintel si creste bine. La 2 luni si o saptamana avea 6,480 kg. (adica fix 2 kg. mai mult decat greutatea de la nastere) si 65 de cm. Asistentele mi-au zis chiar ca suntem la limita superioara cu luatuil in greutate. Nu stiam ca exista asa ceva la bebelusi, si, mai ales ca papam, numai san. In 5 zile, intre doua cantariri, am luat 210 gr ceea ce mie nu mi se pare PREA MULT. Si nici macar nu suntem grasuti.
Avem ceva cutulite dar nu exagerat. Mai ales ca suntem si lunguleti. (Apropos de cioara si puiul ...)
Maine avem primul vaccin si mi-e asa de frica! Nu stiu daca bb o sa planga dar eu sigur o sa am program de bocit cand ii face injectia :(.
O sa facem si noi botezul pe 30 octombrie. Si avand in vedere ca "familiile" nu sunt aproape, o sa fie ceva discret. De fapt nu ne intereseaza decat ceremonia in sine.
Anis la fel am patit si noi acum cca. 1 saptamana. M-am speriat foarte tare fiindca AL papa dupa amiaza cam din ora in ora si chia mai des. Ceea ce, credeam eu, a dus la imputinarea simtitoare a lapticului (spre seara- in jur de ora 19). Dar nu era asta. M-au lamurit si pe urma m-am convins si eu ca era din cauza ca fluxul lapticului nu este constant. Adica, la mine cel putin, la inceput este extrem de abundent si pe urma se mai domoleste. Asta il face pe bb sa se panicheze sau enerveze (il supara!). Dupa 5-6 minute de supt AL incepea sa se zbata si sa urle ca din gura de sarpe si sa refuze sanul desi ii e foame. El care nu este deloc un bb plangacios. Asta il facea sa manance mai des. Si fiindca se oprea mereu cand inca laptele era la inceput (deci mai putin gras si cu mai multa lactoza) stomacelul i se golea repede si iar i se facea foame. Dar intre mese, enzimele din intestine nu apucau sa proceseze toata lactoza si de aici rezultau gaze si deci colici. Asa ca am aflat si noi cum e sa aiba colici, saracutul (asta dupa ce pana la 2 luni nu am avut asa ceva).
Dar, slava Domnului, a trecut. Cu ce? Cu rabdare, fiindca productia de lapte se regleaza si bb se obisnuieste cu noii parametrii. Incearca sa "tragi de timp" intre mese si sa nu ii dai sa pape la mai putin de o ora si jumatate. Ingrid e destul de maricica (si frumusica foc!) acum ca sa nu ii cauzeze 20-30 de minute de "intarziere".
Mamini sa stapaniti sanatosi casa. O sa vezi ca acum ca te-ai linistit si tu si o sa fii un pic mai odihnita si Veve o sa intre intr-un regim de crestere mai rapid. Si acum cand incepe perioda cu gangureli si ras cu glascior si joaca o sa te simti si tu mai bine. Trece si durere si oboseala ... Panaceu universal, ce mai! ;-)
Katink si noi combatem la fel cu papatul des. Mai ales ziua. 2 ore 2 1/2 ore. Noaptea am inceput sa mai avem si reprize de 5 ore. Dar nu m-as lauda inca ...:-) Mai e mult pana departe. Dar nici eu nu ma plang fiindca mesele (in special cele de noaptea) dureaza cca. 10 minute. M-am obisnuit si e ok.
Kulta chiar ca esti o eroina. Dar mai e un pic. Creste si Sebi si o sa inceapa si el cu zambete si joaca si o sa i se apropie programul de cel al Danutei si o sa-ti fie si tie mai usor. Asa ca mai rezista un picutz. Suntem alaturi de tine!
Toti bebeii sunt super frumusei! Sa va traiasca si sa va bucurati de ei ca sunt niste FRUMOSI. Sa creasca sanatosi si voiosi!
danaB + Al Gabriel 10 august 2005
Poze cu noi
Fericito! Eu nu mai am laptic la titici asa mult asa ca a trebuit sa trec pe formula in completare. Asta e.
Multumesc pentru ca gindesti asa frumos despre mine.As vrea sa am mai multa rabdare.
KULTA spune:
quote:
Originally posted by ankak
Monica, ma ierti da' eu nu ti-am spus sa folosesti biberoanele si suzeta de la Avent! Ai intrebat ce folosim noi si eu ti-am raspuns!
Ioana, stiu ca este cam scump Avent-ul dar am mers pe lucru de calitate si dupa 2 luni tetinele arata ca noi, dupa fierbere in fiecare zi! Si Matei tare bine se intelege cu ele!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos
Ankak, si eu merg pe Avent. E superbun si am mers pe Avent si la Danuta.Costa cam 5e o sticluta cu tetina dar e buuuuun.
Pupici
KULTA spune:
quote:
Originally posted by Laura25
Buna!
Kulta, te inteleg perfect ... stiu ca e foarte greu cu 2 bebei. Ai mei macar sunt de aceeasi minte si dorm destul de mult, se uita amandoi la jucarii, le cant si le vorbesc la amandoi odata. La tine tre sa fie tare greu, ca fetitza ta are alte pretentii. Nu va permiteti o bona pt cateva ore pe zi macar? Sa stea cu tine si sa te ajute cat de cat. Eu asa fac fata, ca singura toata ziua mi-as lua campii.
Spor la crescut!
Ma apuc de citit ca ati scris capitolul asta.
Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos
Laura, si la tine e greu, chiar daca au acelasi program.Nici nu vreau sa ma gindesc, ca plingeau amindoi odata la durerile de colici...Doamne....
Tu macar n-ai avut de ales, au iesit 2 odata si asta e, dar eu..........., cap sec, am avut de ales sa-l fac pe Sebi asa devreme sau mai tirziu.
KULTA spune:
quote:
Originally posted by MONAI
Salutare, gagici!
Intru si eu rapid pe la voi sa va dau binete. Poze tot n-am reusit sa vad, dar poate in weekend.
Mamini, felicitari pentru casa noua. Cred ca esti fericita ca ati scapat de-un gand. Imi pare rau sa aud de durerile tale. Nu poti face macar o perioada tratamentul, poate te mai lasa?
Katink, nici Sara nu are limba foarte incarcata si de multe ori se curata singura. Eu ma spal pe sani cu apa cu bicarbonat de sodiu inainte de alaptat(la inceput o faceam de fiecare data, acum mai rarut, cand imi amintesc). Nu cred ca e absolut necesara glicerina, eu am folosit-o mai rar, mai ales de cand are obiceiul de sta cu limba pe-afara sau cu degetele in gurita.
Kulta, iti doresc sa ai putere multa sa treci peste perioada asta grea.
Sa va spun si despre noi.
Acu' cateva nopti Sara s-a trezit din ora in ora sa manance, sugea cateva minute, nu foarte activ, si adormea. Povestea s-a repetat si noaptea urmatoare, plus ca ziua nu mi-a mai mancat asa de bine. Frica pe mine sa nu pierd laptele. Si ma duc ieri la med de fam. Verdictul: rosu-n gat. Am fost socata, n-a avut nici un alt simtom(febra sau altceva), e ca de obicei vesela si activa. Ii dau de ieri o suspensie prescrisa de med si azi noapte si-a reluat programul normal, iar in timpul zilei tot la 2h sau 3h papa.
Sper sa treaca repede, consideram suspect principal pe tati care e si el putin racit.
Alta veste, are fontanela cam mica, am sistat administrarea Vigantolului si mi-am facut o programare pe saptamana viitoare la pediatra noastra. Doctora de fam mi-a spus ca are o absorbtie prea buna a vitaminei D, oricum mai vreau o parere. Mi-a spus si care ar fii urmarile, m-am speriat rau, dar apoi am citit ca sunt multi copilashi in situatia asta, deocamdata refuz sa ma panichez.
Va pupam, sper sa am mai mult timp in urmatoarele zile.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
Va doresc sanatate. Imi pare rau sa aud ca papusa ta are rosu-n git. Tre sa fie tare nashpa. Pupici si sanatate muuuuuuuuulta.
mitub spune:
andreea dsi eu patesc asha cu Cristina afara, dar atat vreme cat doarme bine, cred ca e OK. In plus, imi iau tot timpul cu mine o paturica de rezerva (eu n-o invelesc de obicei, o las doar cu hainutele in care iesim). Cat despre hainute de hairna, noi avem 3, grosimi diferite. Una din material gen catifea matlasata, una din ceva gen paturica subtire, tot matlasata si una din fas cu puf de pinguin pe dinauntru. Cu prima din ele am iesit intr-una din zilele cand era foarte frig, iar pe dedesubt hainele de casa.
deny eu zic sa nu te complici cu biberoane de sticla, in primul rand pentru riscul suplimentar de a se sparge. Daca sterilizezi biberoanele de plastic spalate, esti sigura. Despre calciu, trage-l cu seringa din fiola si tine-l la frigider daca nu vrei sa-l iei tu.
Ioana as fi vrut sa fie accident, dar uite ca s-a sculat si asta-noaptre. Si stiu de ce. Problema este ca nu mananca destul in timpul zilei, aseara a facut un circ intreg, dupa 60 ml nu mai voia sa mnance. Am si plans, dar stiu ca n-ajuta la nimic. E posibil sa nu-I mai placa laptele???? Ce ma fac cu ea atunci< ca doar n-o sai-I dau sarmale????
gabirus parka tu ai trecut prin mai multe feluri de lapte pana te-ai hotarat la Milumil> Ce motive ai avut? A mai trecut cineva prin schimbarea laptelui????
Monica sanatate multa lui Mihnea! Vezi ca si diferentele mari de temperature intre afara si in casa pot duce la raciri. Oricum, toamna e anotimpul cel mai pacatos din punctul asta de vedere. Si primavera. Offf, off. Apropos,carvolul se sparge fiola aceea de plastic si se varsa in patut, nu in camera, ca sa fie cat mai in preajma vaporilor. Plus ca in apropierea caldurii corpului, rata de evaporare creste. Auzi, dar odata cu nasterea nu e putea extirpa si fibromul? Ca eu asa am mai auzit. Altfel trebuie sa mai astepti inca minim un an si jumatate, nemaidiscutand cazul in care mai vrei un bebe. Ai dreptate teoretic cu laptele, dar acum sunt chiar disperata cu laptele si daca am vazut ca ii place mai cald, i-l dau asa.
Hai ca vine si partea a doua de raspunsuri
Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP
mitub spune:
acusor nu renunta la alaptat, iti va parea rau dupa aia sin u mai e cale de intoarcere. Mulge al doilea san si da-i-l la biberon, sa nu risti vreo mastita. La fel si tie iti sugerez Adriana sa mai rezisti, deja perioada de colici adevarti a trecut, organismul e adaptat sa digere laptele tau, in plus Aidan creste bine si trecerea la lapte praf se poate solda cu un nou rand de colici.
Pe Cristina nu o acopar deloc cu patura ziua, doarme cum este, iar noaptea o bag in sac, cum am mai spus.
katink eu nu sunt de accord cu capul tesit ca n-are nimic, am vazut bebei care au avut capul tesit (ma rog, era foarte tesit) si se vede si la 20 de ani, la fel si o nepotica a mea a ramas cu capul turtit pe o parte (are 3 ani acum). Dar cred ca dr. sties a distinga dela caz la caz.
kulta vezi ca o data ce te-ai hotarat sa-l lasi sa planga, nu mai e cale de intoarcere. Adica daca il iei dupa 10 minute, se invata ca trebe sa planga 10 minute si dupa aia il iei. Trebuie insa sa te duci mereu la el, sa ii explicit ca mami il iubeste mult dar e obosita si el trebuie sa se invete sa adoarma singur, s ail mangai pe frunte sis a pleci. Revii din nou dupa o vreme, dar maresti intervalele intre2 reveniri. Noi asa am facut la Miruna pe la 6 luni, ( adormea numai in brate) si a functionat, dupa 2-3 seri s-a culcat singurica. Aaaa si vezi ca ana nu decsopera manutele se sperie de ele si de-aia se trezeste din somn cand le misca. Noi n-am avut problema asta la Cristina, se pare ca mai mult la cei leganati se intampla ca si cu Miruna mai pateam asa.
Hai ca mi-a luat o zi sa va ras[pund si sigur acum cand intru iar sunteti la jukatattea capitolului.
Pupici,
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP
KULTA spune:
quote:
Originally posted by mitub
kulta vezi ca o data ce te-ai hotarat sa-l lasi sa planga, nu mai e cale de intoarcere. Adica daca il iei dupa 10 minute, se invata ca trebe sa planga 10 minute si dupa aia il iei. Trebuie insa sa te duci mereu la el, sa ii explicit ca mami il iubeste mult dar e obosita si el trebuie sa se invete sa adoarma singur, s ail mangai pe frunte sis a pleci. Revii din nou dupa o vreme, dar maresti intervalele intre2 reveniri. Noi asa am facut la Miruna pe la 6 luni, ( adormea numai in brate) si a functionat, dupa 2-3 seri s-a culcat singurica. Aaaa si vezi ca ana nu decsopera manutele se sperie de ele si de-aia se trezeste din somn cand le misca. Noi n-am avut problema asta la Cristina, se pare ca mai mult la cei leganati se intampla ca si cu Miruna mai pateam asa.
Hai ca mi-a luat o zi sa va ras[pund si sigur acum cand intru iar sunteti la jukatattea capitolului.
Pupici,
Bogdana, stiu ca sunt tare smecheri si speculeaza. Am patit-o si cu Daniela insa acum e mai dificil pentru ca Sebi a mai mik si nu mai stiu cum sa interpretez plinsul. Voi vedea eu cum va fi. Orice cale as alege, tot greu este.
Sanatate si multi
corbioana spune:
Boga imi pare rau dar uite dupa cate am observat eu pana acum, cele cu bebei mai maricei cam la 3 luni ne-am confruntat cu o schimbare de program de somn in timpul noptii, mai agitat, treziri mai des, de unde dormeau toata noaptea...E posibil sa fie ceva legat de crestere sau ceva probl, fie niste dintii timpurii, la unii, fie colici de care credem ca am scapat nici nu mai stiu. Dar sa stii ca si Andrei a mancat din ce in ce mai putin. E f bine dezvoltat si e normal ca acum sa i mult mai putin in greutate ca doar nu era sa luam 500 gr/sapt asa !!!! E f bine, eu nu ma plnag doar ca tre sa depistez si eu ce eu cu noaptea asta. Si eu incerc azi cu al doilea biberon in afara de cel de la culcare, inca unul dupa amiaza sa vedem daca asta e cauza. Deci nu cred ca nu-i mai place laptele pur si simplu mananca ceva mai putin acum.
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
mitub spune:
Ioana, regula este sa manance mai mult si totusi sa ia mai putin in greutate (dorm mai putin, sunt mai activi, etc) nu sa nu mai manance...
Stiu ca si la Miruna am patit-o dar la diversificare cand i-am introdus si marul, cand era numai morcov, era Ok. Oricum, azi suntem cu 5 mese si mai vedem, apoi o sa trecem la suc de morcov. Chiar, cine cand a inceput cu sucurile si de care?
Multa sanatate bebelusilor cu probleme, cam asta este, cred ca de-acum ne putem astepta si la mici raceli sau alte problemute, nu?
Si la noi se sug manutele la greu, bagam in gura toate jucariile si cand facem bravo cu pumnisorii radem in hohote.
Noi in ciuda vremii mai reci inca iesim afara cam 3 ore, de obicei doarme in 2 reprize, mai rar legat.
blackpanterro spune:
Boga, problema nu sunt colicii, ca nu plange deloc doar ca vad ca il deranjeaza burtica la orice mananc eu.Il vad cum se chinuie si ma enerveaza la culme chestia asta. Am ajuns sa nu mai mananc nimic, fructe nu, sucuri nu, noroc ca iau vitamine prenatale altfel as lesina tot timpul....asta nu e viata.De ce sa il fac sa sufere numai pentru ca eu nu vreau sa renunt la alaptat?
Nu vreau sa fac din asta o chestie de morala, vreau doar ca Aidan sa fie linistit si fara dureri si voi face orice pt asta inclusiv renuntatul la alaptat.
Cum mi-a spus si dr cand alaptezi trebuie sa o faci in asa fel incat si mama si bebe sa fie fericiti.
Adriana si bebe Aidan Alexander(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos