Am catina(bobite de alea portocalii) acasa si nu stiu sa o prepar. Stiu ca e foarte bogata in vitamine si ca sa nu mai cumpar mereu capsule de la farmacie, m-am gandit sa-mi pun singura. Dar nu stiu cum. Stiti vreo reteta?
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
Una din retete este ca boabele de catina sa fie puse intr-un borcan,atat cat sa umple jumatate din recipient.Peste bobite se toarna miere de albine. Efectul este mult potentat daca se adauga si 200 g de polen (iar cine are, apilarnil si /sau laptisor de matca - e o minune! ).E bine de pastrat la rece si intuneric,deoarece atat mierea de albine cat si catina isi pierd din calitati.Se invirte amestecul zilnic cu coada unei linguri de lemn.
Nu recomand strivirea initiala a catinei sau zdrobirea la robot,cum am mai citit,deoarece unele vitamine se pierd instantaneu in acel moment.
Sa va fie de folos!
Multumesc mult .
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
Uite si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59290" target="_blank">aici
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)