ce sal ii dati la o bona pt 7 ore pe zi in weekend

ce sal ii dati la o bona pt 7 ore pe zi in weekend | Autor: lavinia_pavelescu

Link direct la acest mesaj

eu am nevoie urgent de o bona de weekend,dar nu stiu zau cam la ce bani se ridica aceasta afacere...sunt f. incurcata pt ca lucrez in weekend si nu am cu cine sa-l las pe bogdi,puiul meu.el e la gradinita,dar pt samb si duminca nu am solutie,iar daca sunt schimbul 2 am nev si vineri de bona...insa nu stiu sa estimez,pt ca am doar nev sa-l supravegheze ,e destul de marice-3,6 ani....astept parerile voastre...mersi,lavinia si bogdi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Depinde si cite ore ! In zilele nomale , 8 ore , fara sa faca nimic , se plateste cu 200 mii pe zi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Scuze , am vazut ca 7 ore !...deci cam asa 200 mii pe zi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Eu ii dau 300.000 lei bonei mele pt fiecare sambata lucrata. Cred totusi ca cineva care vine doar in weekend are pretentii mai mari. Pe siteul www.blu am vazut niste tarife, poate te poti orienta dupa ele. Mai greu mi se pare sa gasesti persoana care sa vrea sa renunte la weekend pt bani. A mai fost un subiect pe forum.

Eu de ex vreau sa-mi vina acasa si sa nu aiba alte obligatii (copil/copii proprii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Mie mi se pare corect cat ofera Lyada.
Dar spuneti-mi si mie daca am exagerat cumva: am avut nevoie de bona mea (angajata cu 8 ore/zi, de luni pana vineri) luni seara de la ora 21-00, adica 3 ore. Ea sta la cateva blocuri de mine, oricum am dus-o acasa cu masina (caci sunt caini sau alte pericole). Care credeti ca ar fi pretul corect pentru orele suplimentare?
I-am dat 300.000 lei

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Vilma,

Eu iau in calcul de regula urmatoarele:
- salariul de baza. Cat e ora normal astfel incat cea suplimentara sa fie putin mai mult
- daca in luna respectiva am venit mai repede sau mai tarziu decat stabilisem
- cat de din scurt am anuntat-o, uneori "scap" fara a plati suplimentar daca e o singura data pe luna si planificata din timp.
-la tine faptul ca sint doi copii
- daca o pot duce acasa si poate si altele (de ex daca a facut lucruri pe care eu nu i le-am cerut dar mi-au fost utile: cumparaturi, initiativa unei mancari bune, medicament pt copil daca a fost cazul, curat in casa peste ce face de obicei, etc)

Cand am o nevoie fac un calcul matematic pe care apoi il ajustez emotional in fc de impresiile de mai sus (realizez cand scriu ca poate parea ciudat dar asta e metoda mea)

Cum imi lipsesc elementele de mai sus 300.000 lei mi se par OK, chiar foarte bine tinand cont ca nu esti in Bucuresti. Cred ca mie imi iesea 250.000 lei fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Asa mi-a iesit si mie, dar m-am gandit sa rotunjesc putin. Ulterior, facand calcule, mi-a iesit ca am dat cam mult, dar daca privesti situatia in general, mi se pare ca nu se pot plati aceste ore suplimentare in urma unui calculul riguros, trebuie tinut cont de acel factor emotional de care zici si tu.

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput