Mai trebuie fiert laptele pasteurizat??

Mai trebuie fiert laptele pasteurizat?? | Autor: susulina

Link direct la acest mesaj

Voi ce credeti? Eu am mai vorbit si cu alte mamici dar parerile sunt impartite...
Fetita mea are 1 an si o luna , inca o alaptez dar m-am gandit sa o invat treptat cu alt fel de lapte ( de lapte - formula nici nu vrea sa auda ) Am incercat o data cu lapte obisnuit pasteurizat si spre surprinderea mea a vrut sa bea dar numai din canita sau cu lingurita (desi ceai sau suc de fructe bea din biberon ...la greu). Am mai incercat si alta data si am observat ca parca i-ar placea mai bine nefiert! Ce sa fac?
Altceva : medicul de familie mi-a recomandat sa-i pregatesc chiftelute sau snitele de pui sau vita. Dar astea nu sunt prajite???
Are voie de-acum la alimente prajite???? Ma zbat sa-i gasesc si alte feluri de mancare sa-i fie pe plac fiindca e foarte mofturoasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

A PASTEURIZ//Á [pr.: pastöriza] ~éz tranz. (produse alimentare, mai ales lichide) A steriliza prin încălzire de obicei până la o temperatură de 600-700 și apoi prin răcire bruscă (pentru a preveni alterarea). ~ laptele. /<fr. pasteuriser
Sursa: NODEX

Eu nu l-am fiert niciodata.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalutza spune:

Eu ii dau de la 1 an lapte pasteurizat si nu il fierb.La fel ca tine am inceput sa i dau lapte pasteurizat cand inca o mai alaptam.Nici nu a simtit ca am intarcat o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Ce fel de lapte?Tot laptele este pasteurizat....De obicei pe cel care nu trebuie sa il fierbi scrie pe cutie"Nu necesita fierbere".In general lapteptele la punga trebuie fiert neaparat,chiar daca nu specifica pe punga..Eu ti-as recomanda Dorna care are si 3 sortimente:foarte gras,semidegresat(1,7%grasime) si degresat total(0,1%grasime)si rezista si mai mult timp in frigider,dupa desfacerea cuitei...Multa sanatate!! Mamica lui Jill

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Daca este tratat UHT (lapte la cutie gen Dorna, Fulga, Milli) nu mai e nevoie de fierbere. Daca e doar pasteurizat (cum este cel de la punga sau Brenac), atunci e bine sa-l dai intr-un clocot macar. Mie mi s-a intamplat sa iau lapte pasteurizat, dar netratat UHT, care era in termen de garantie, dar era acru. Deci e mai bine sa iei lapte tratat UHT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

daca nu e UHT trebuie fiert. eu stiu ca pasteurizare inseamna ca microbii sunt impiedicati sa se inmulteasca, dar nu sunt omorati; de aceea fierberea e obligatorie.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Prin pasteurizare se omoara microbii, dar daca bebele e mai sensibil la matzigushe la lapte, poate e mai bine sa-l fierbi!
La noi in familie se mosteneste o colita de fermentatie care ne impiedica sa bem lapte in mari cantitati sau nefiert. Eu am o forma mai usoara un pic si pot bea lapte, dar doar fiert. Am incercat sa beau nefiert, ca deh, doar e tratat si ras-tratat, pasteurizat, etc. Ei bine, dupa doar o cana din lapte nefiert, fie el pasteurizat sau tratat UHT, am crezut ca mor... de durere de burta!
A doua oara la fel, a treia oara la fel, cu lapturi diferite, de firme diferite. Deci e clar, eu nu pot bea laptele decit fiert.
Poate la bebe e mai sigur... o vreme macar. Cum vrei.

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noua ne-a zis pediatra sa-l fierbem 10 min la foc mic pe cel la punga si pasteurizat. Cica numa ala tratat UHT nu trebuie fiert. Eu mandarinei, care are 3 ani i-am dat de vreo 2-3 ori si nefiert si nu a patit nik, dar regula e ca il fierb.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susulina spune:

Multumesc pt. mesaje. cred ca totusi o sa-l fierb. Era vorba de lapte la punga. Despre chiftelute ce parere aveti? Si pt.ca suntem noi venite in clubul vostru ar fi trebuit sa ne prezentam mai intii: pe puiuta mea o cheama Alexandra-Ioana si e nascuta pe 15 sept.2004.E tare dragalasa si...alintata.
Nume de alint:Susulina,Scumpetina, Pui mic Iubitica etc.
Pasiuni:desfacutul de cutiute,cautatul in sertare,uitatul la TVKLumea reclamele si sa nu uit ce era mai imp.:lapticul de la mami.
Mancaruri preferate:rosie,ardei,pepene para piersica.
Nu-i plac:mancaruri noi,gatite,ou,cascaval,ficatel etc.
Ii plac pisicile cateii,caii,cu care" vorbeste" si rade de se prapadeste mai ales daca sunt aproape si ar putea pune mana pe ei;sa o dau in leagan si pe topogan;sa mearga prin iarba si pe nisip;sa faca baita;si...cearsafurile pe care si le pune pe cap si adoarme imediat.
Ar mai fi multe de spus,dar nu vreau sa plictisesc.As vorbi despre ea tot timpul,este cea mai mare comoara din lume,o iubesc de nu mai pot,asa cum sunt sigura ca va iubiti si voi copiii,deci stiti ce simt eu.
Multumesc inca o data pt.mesaje,mi-ati fost de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susulina spune:

Pt.MICALUTZA:ce bine ar fi sa fie si cu Alexuta mea la fel de usor.dar ea oricat de mult ar manca sau ar bea laptic din canita pana nu suge nu se culca.Mi-e groaza de momentul intarcarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana9703 spune:

noi nu l-am fiert pe cel pasteurizat (La dorna), ci doar incalzit putin in cuptorul cu microunde

mamica Anei si a Mariei

Mergi la inceput