Bebelusi de mai-iunie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

La multi ani pentru grupul celor nascuti in 18. Sa fiti sanatosi si sa baftosi.
Elisor, noua ne-a spus sa incepem cu 1 rondea de banana si ca sa o inia o pauzam pun putin ceai. A doua zi 2 rondele si asa mai departe pana am ajuns la 5 rondele.Deci nu ii lua banane negre, ca nu sunt asa de bune la gust si s-ar putea sa nu ii placa.
Crissi, nu-ti face probleme cu greutatea lui Theo, doctorul mi-a spus ca nu cresc asa de mult in fiecare luna.Un pic de grija, am si eu, deci nici nu viseaza cereale, biscuiti si alte dastea ingrasatoare, dar nu i-am redus altfel mesele. Si ca o tantitza ti-a spus ca pare de 1 an, stai linistita, am observat si eu, parintii care sunt la primul copil si vad unul mai mare decat al lor ii supraliciteaza varsta, din necunoastere.
http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

La multi ani Crissu!

Multi ani fericiti impreuna Lucas!

Multe nunti in octombrie. Si noi implinim pe 23, 6 ani d ecasatorie.

Maria e bine, dar eu sunt inca ingrozita. Un dr. mi-a zis ca au fost convulsiii, altul ca au fost frisoane. Nu vreau sa mai trec prin asa ceva. E groaznic. Copiez un pasaj din ce am scris ieri la alt topic: "Pe la 1 am auzit-o gemand si vorbind si am crezut ca e vorba iar de un cosmar, doar ca dura prea mult si nu se oprea. Cand m-am dus la ea era vanata, tremura, isi strangea manutele la piept inclestate si piciorusele erau la fel. Am crezut ca murim amandoi langa ea. Am reusit sa o trezim si tremura intr-una. Zicea: "a venit frigul". I-am luat temp. atunci si nu arata decat 36,5. Peste cateva minute 37,4 si peste inca putin timp 38,3. I-am dat nurofen, am impachetat-o si am fugit la spital. Pe drum tremura si cred ca delira pt. ca zicea ceva de cd, de cantecele, mai raspundea si la intrebarile mele, dar mai mult aiurea. Usor-usor si-a revenit. La spital avea 38,5 si era linistita. A varsat totusi acolo. I-a facut un fenobarbital si mi-a zis ca e posibil sa fi fost convulsii, dar nu era in regula cat imi arata mie temometrul. Mi-a zis ca de acum in colo trebuie sa o urmaresc si sa iau masuri si la febra 38."

Si Stefan zice cava asemanator cu ma-ma, me-me. Chiar Maria imi zicea odata: a zis mama! Cand e suparat, bineinteles. Exact sunetele astea le zicea si Maria, dar a "binevoit" sa ma strige mama cu intentie abia la un an si o luna!

Si noi am dat drumul la caldura si chiar cred ca se face prea cald. Am fixat-o pe 23 de grade si la 22 imi e frig iar la 24 cald . Cat despre factura, pe noi ne ustura rau de tot: ~10 mil./ luna, ca nu avem gaze, ci "butelie mare" cu propan.

Nelia, o sa trimit si eu poza azi.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Loreen, gabitzam, NewMami, elisor… multumim de complimente, ne plac tare mult, sa vedeti ce rade la tac-su cand ii zice ca e frumoasa, de parca ar sti!!! Excelenta ideea neliei de a ne face un colaj, am trimis si eu o poza, sper ca e buna. Ce sa facem, avem o mamica puturoasa cu pozicile, nici macar nu sunt aranjate, rusine, rusine, rusine!!! Ce sa mai zic de notat progresele fetii!!!

ChrisDun, eu am spalat-o ca de obicei pe moata cand a avut nasul infundat, adica sip e corp, si pe cap.

Andreea.a, haioasa foc poza cu iam iam!!!

Temperatura: si aici ni s-a repetat peste tot sa tinem copilu la 19-20 de grade, cumnata mea chiar asa a facut, aveau 19 grade in casa, dar mie mi-e frig si nu ma simt bine, asa ca la noi sunt 21 de grade. Copilul nu a fost racit si i-a mers f bine, acum are 2 ani, poate sunt ceva mai caliti asa si rezista mai bine la raceli si viroze…?

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

La multi, multi, multi ani fericiti impreuna, Lucas!!
CrisDun- zi-ne si noua de unde sa luam otet de trandafiri, ca si al meu e mucios raaaaau! Please!
Laura - da, si eu ma mir ca ii da dintisorul. Si jur ca eu bag detetelul in gura si nu prea simt nimic. Dar daca dna dr zice.. o stii ea mai bine. Plus ca asta explica agitatia lui din ultimele zile..
Elisor - canapeaua e portocalie, am luat-o de la Mobexpert anul trecut. E misto ca se si spala husa din dotare. Cel putin acum mi-e de mare folos chestia asta, caci e pliiina de lapte. Se ocupa Eric de asta.

Voi cand va ganditi sa puteti copilul in premergator? Ca as incerca si eu.. cu toate ca inca nu am.

Nelia - azi scotocesc si eu prin poze si-ti trimit. Chiar ca e SUPER ideea!!!

Ma bucur ca v-a placut poza! Si mie.

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La multi ani!
Pentru bebei: sa cresasca mari si frumosi langa parintii lor fericiti!
Pentru aniversarea casatoriei: sa va fie casnicia lapte si miere pentru toata viata
!

Eram datoare cu un numar de la mondo carp, sunt din bucuresti 0722.620.007

Eu banana am aruncat-o in apa clocotita (decojita, coapta dar fara pete negre!!!) de vreo doua ori, dar apoi am renuntat si o zdrobesc pur si simplu cu furculita. Am inceput cu o treime dintr-o banana iar de a doua zi cu una intreaga. Acum mananca una 2-3 zile la rand apoi schimbam pe mere sau pere, tot pentru cateva zile. Toate fructele le amestecam cu biscuiti normali sau cu branza de vaci. Imi mai scapa cateodata si cereale.

Am scris de 3x acest mesaj, desi ma grabesc tare, ca tot il pierd nu stiu de ce, iar fi-miu scuipa de zor in spatele meu si se cearta cu o zdranganea

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Multumesc pentru urarile facute de ziua mea.
Chris Dun, ai o memorie fantastica, nu uiti nici un eveniment. Multumesc frumos.

Loreen, ma intrebai de supita, am inceput de 5 zile si nu mananca nici mult dar nici foarte putin, se stramba la inceput dar totusi deschide gurita. Sa spunem ca este binisor.
Le transmit fetelor tale multa sanatate, sa le treaca raceala cat mai repede.

Cornelia, este foarte bine ca ai fost cu Maria la urgenta, ai fost foarte inspirata.Cred ca in astfel de situatii nu mai trebuie sa sunam doctorul sa asteptam reactii ci sa mergem cat mai repede la urgenta cu copii. Te felicit pentru reactia ta. De ce spun toate astea pentru ca am mai auzit situatii de genul asta si reactii intarziate ale parintilor si de aici complicatii. Sanatate multa.

corni si bebe(Timeea)11 May 2005
poze Botez Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi.

Merci pentru sfaturile cu aragazul, in general nu-l lasam aprins iar atunci cand o facem lasam un gemulet mic de la bucatarie usor crapat ca sa se si aeriseasca. Oricum, stiu ca nu e bine asa ca evitam sa-l aprindem doar pentru a incalzi.

Azi am fost si noi la vaccinul de 4 luni, am ajuns la faimoasa greutate de 5,800g si avem 62 de cm. Fotomodel in toata regula !
Si tot azi am inceput diversificarea, desi as fi vrut s-o mai aman pana la 5 luni insa e destul de slabuta si am zis ca ar fi cazul sa-i mai suplimentez si ei lapticul.
Asa ca azi am papat prima lingurita de piure de legume (de fapt ieri am testat-o cu niste suc de mar cu morcov, tot o lingurita) iar pentru diseara incerc niste cereale, sa vedem cum le accepta.

Si inainte sa va urez o zi buna, La multi ani sarbatoritei de azi, Iulia Nicola!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna ,
Victorie! Fetelor de sambata seara de cand ii dau cereale seara doarme fata mea pana dimineata fara intrerupere. S-a trezit o data la opt, de doua ori la sase si azi la sapte, m-am scos
Olga parca tu ma intrebai daca ii dau inainte cereale si dupa aia lapte.nu am inteles de fapt ce vrei sa spui. Eu ii dau prima data in jur de 100 ml de lapte cu aprox 2-3 lingurite de cereale si apoi o mai pun la san. Aseara nu amancat mai mult de 80 ml si pe la 11.30 s-a trezit plangand, bine ca nu dormeam. De fapt cred ca visa - ce or visa bebelusii?- si s-a speriat ca am pus-o la san dar mai mult statea cu ztitzi in gura ca o linistea probabil, de papat nu a mai papat.
Azi i-am cumparat lapte Humana sa vad daca ii place simplu fara cereale. Ar trebui sa o antrenez intr-o saptamana sa ia masa de seara fara mine ca am o invitatie undeva si nu as vrea sa lipsesc.
CAldura nici la noi - adica la maam unde stam acum- dar de o saptamana am calorifer electric la fata in camera. La noi 22 de grade temperatura optima. La 19 grade avea manutele si nasucul inghetate iar dimineata erau doar 21 de grade si nu ii era grozav.
VAd ca tot spuneti de bananae. mie doctorita mi-a spus ca abia spre un an sa ii dau banana ca e un aliment greu si asa stiam si eu, ba chiar am mai citit despre asta. I-as da si eu ca e buna si aromata dar sa vad, noi in afara de mar, morcov si portocala nu am incercat nimic.
De morcov stiu si eu ca strange stomacelul si chiar cand i-am dat mai mult fata mea nu a avut scaun deloc intr-o zi. Deocmadata am renuntat la morcov, papam doar mar in care de doua zile punem si o feliuta de portocala. M-am temut de vreo reactie ca portocala e mai acrisoara dar vad ca nu are nimic. Ii place desi ieri i-au cam dat lacrimile :)))
De saptamana viitoare cred ca incepem si noi cu legumele ca laptele de mami nu mai e asa mult.
Mama ce am mai scris!
Gabitza data de 25 are dubla semnificatie in familia voastra vad. Si la noi bebelina e nascuta pe 26 ca bunica din partea tatalui.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Cloreta, am citit intr-unul din mesajele tale trecute ca te-ai chinuit sa-i dai cele doua masuri de cereale in 100 ml lapte cu lingurita. Dar am pierdut firul "de ce". Ca si eu am reinceput sa-i dau cereale dar grosutze ca un gris cu lapte la aspect si lapticul(in cazul nostru tzitzi) dupa ce termina cerealele. Nu-i place bebicai biberonul? Sau nu vrei sa-i dai cu bibe laptele?

Ii dau si eu acum lui Tony o masa de formula, aceeasi ca NewMami, dar masa de ora 6-7 seara ca atunci eu sunt stoarsa de tot. dar eu ii dau cu biberonul si nu a refuzat inca tzitzi.

Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

as vrea si eu sa incep sa-i dau cereale pt ca luna asta a ;uat doar 500g in greutate. la ultima masa am inteles de la voi ca e cel mai bine.ema bea seara intre 12ml si 180ml humana. ii pun cerealele in biberon? cate lingurite? daca ii dau lapte humana, musai tot humana sa fie cerealele?

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

poza zilei

Mergi la inceput