Crestinismul intre credinta si indoctrinare (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

ManyHope, nu te supara, dar ai un stil de a scrie ca eu personal nu am rabdare sa iti citesc mesajele... In primul rand e foarte dezlanat si in al dolea rand am senzatia ca te adresezi ca si cum am fi toti copii tampiti pe aicea... majuscule, cuvinte despartite in silabe... scuza-ma ca iti spun, dar astea nu fac esenta discursului si nici nu il fac mai explicit sau mai coerent. In plus, nu stiu daca stii, dar in spatiul virtual majusculele sunt considerate echivalentul tipatului...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by ManyHope

In fine...
quote:
ManyHope,daca totusi femeia a adresat o rugaciune asacum a stiut ea,dupa credinta ei,poate Dumnezeu o va lumina,chiar si in ultimul ceas.

Nu sunt in masura sa indraznesc macar sa-mi pun problema despre care va sa fie raspunsul Lui pentru ea, asta este dincolo de "jurisdictzia" mea, ca eu sunt un om simplu si faptele mele trebuie sa le stiu evalua daca sunt bune sau rele, daca fac bine sau nu, la fel cum si pe ale altora la fel de oameni ca si mine, trebuie sa am capacitatea de-a le aprecia cat de cat, fie ca sa pot alege ceva de urmat, fie ca sa stiu deosebi ceva de respins...
Nu despre EL vorbeam, ci despre un om, despre o femeie anume si rugaciunea ei si nu schimbam vorba, nu deturnam discutia.
quote:
Cat despre trup,nu putem face o separatie intre suflet si trup,fiindca mantuirea sufletului se lucreaza in trup,si ambele vor mosteni viata vesnica,fiindca invierea va fi cu trupul si cu sufletul.Deci trupul are valoarea lui de necontestat in mantuire.

Nu-mi da lectzii "pe alaturea cu drumul" te rog ( ) ca nu vorbeam nici despre faptul ca ar fi separat sufletul de trup, ca in om nu este,ai dreptate, nici ca trupul n-ar avea lucrarile lui si rolul-valoarea lui catre mantuire,caci le are,ai dreptate si aici !
DAR !! Daca Admitzi Ca Exista Suflet (sau duh) Impreuna Cu Trupul, Nu Se Cuvine Oare Si Sufletul Sa Fie Pus Intr-o Rugaciune ? Nu Trebuie Si Pentru Suflet Ceruta Hrana De La DATATORUL ?
Eu am afirmat si afirm iar ca daca cineva se uita viatza toata numai cu ochii-n tzarana, daca chiar cand se roaga LUI tot numai de pamant se intereseaza, n-are cum sa vada stelele, n-are cum sa se apropie de cer, caci a spus ca unde va fi comoara cuiva ,acolo ii va sta inima..."acolo ii vor odihni oasele" - ESTE ASHA SAU NU ESTE ASHA ??
quote:
Dar eu tot n-am inteles,ce-a cerut femeia cu pricina in rugaciune?Si-a cerut moartea fizica?

Da.
quote:
E greu de judecat o astfel de cerere,noi suntem sanatosi,multumim lui Dumnezeu,cine stie ce am cere noi in chinurile si durerile cumplite ale bolii.

Asa e, nimeni nu stie dinainte ce ar face in situatia ei si poate cu cat mai greu ar suferi asa o boala si cat mai mult ca ea ar gresi, dar sa sti ca pentru mine n-a fost greu, nici imposibil sa apreciez (nu sa "judec"!!) 'valoarea' rugaciunii ei,"nota" care o merita.
... in jur de zero........
quote:
Poate femeia si-a constientizat pacatele vietii,s-a pocait de ele,si i-a cerut Domnului s-o cheme la El,caci nu mai putea indura chinul.

Nu te supara,dar... presupui...completezi...idealizezi... 'fantazezi'/visezi_frumos... intr-un cuvant NU! nu s-a pocait de nici un pacat, nu a constientizat nici unul macar, am fost acolo,afara de trupul dureros niiiiimic n-a existat.
quote:
E usor sa zicem,din perspectiva omului sanatos,ca rugaciunea femeii n-ar avea valoare.Asta o stie singur Dumnezeu,fiindca doar El e cunoscatorul inimilor.

EU sunt care am zis ca rugaciunea aia n-a avut valoare. N-a zis asa altcineva.
Dumnezeu Le stie pe cele ale Lui Dumnezeu si le stie si pe cele ale oamenilor, iar noi oamenii macar pe cele ale oamenilor trebuie sa le stim, ca sunt ale noastre proprii practic, cum si din cele ale Lui trebuie sa stim cate ceva, atata cat ne este dat, o miiinuscula particula practic ...si aia neintreaga.
Inima mea o stiu, o cunosc, pe a femeii de a carei rugaciune v-am intrebat de asemeni o stiu, chiar o cunosc, iar "usor" poate tie iti este sa apreciezi ceea ce am scris eu in toate mesajele astea si sa le gasesti "usoare-usurele",dar mie nu mi-a fost "usor" sa "vad" ce se impunea de vazut in momentul ala...chiar faptul ca atata tevatura pe chestia asta am facut aici ar putea sa-ti fie un indiciu ca nu-i ceva "usor" sa asisti la definitiva pieire a cuiva si sa nu poti face ab-so-lut nimic s-o impiedici !
Tu in mod cert ai o doctrina dupa care te calauzesti si apreciez foarte mult asta la tine, dar caaate-o-data(cum a fi poate acusha ) se face curent si-tzi da pe nebagate de seama pagina Manualului, iar tu citesti drept inainte fara sa observi ca esti in alta parte decat ar trebui ! = asta a fost o partiala-pseudo-gluma e klar?
--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"

Many Hope,lasa-L pe Dumnezeu sa aprecieze valoarea rugaciunii cuiva si sa cerceteze adancul inimilor.Nu putem noi sti cine piere si cine se mantuieste.Eu una nu m-as hazarda sa spun ca rugaciunea unui om n-are nici o valoare si ca omul sigur va pieri.Daca vrei sa faci ceva pentru biata femeie,roaga-te pentru ea s-o lumineze Dumnezeu si lasa in grija Lui restul.Uneori si cu un cuvant spus in ultima clipa,omul se poate mantui.
Cat despre mine,eu nu ma calauzesc dupa doctrine,ci caut pe cat pot sa am o credinta curata si dreapta(ortodoxa).
Iar daca prin povestea asta cu femeia ai vrut sa ilustrezi ceva referitor la subiectul de fata,cred ca ar fi fost mai simplu si mai clar pentru toti sa iti spui exact parerea,caci,dupa cum zice si Cata,mesajele tale sunt foarte greu de urmarit si uneori eu nici nu inteleg ce vrei sa spui de fapt.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ManyHope

Next >
CUM si DE UNDE Are Pretentia Ca CEVA Cum Este SFANTA SCRIPTURA, Acea "Cineva" sa zica () ca a descifrat-o complet, ca a inteles-o pe deplin, ca a transformat-o intr-o doctrina "fara pata si fara cusur", ca a trait-o si o traieste exact asa cum place Celui Care ne-a lasat-o sa ne orientam dupa ea,dupa puterile credintei noastre, acordate diferit fiecarei fapturi dintre noi tot de EL !

Nu stiu la cine te referi aici,dar cel putin in ceea ce ne priveste pe noi ortodocsii,credem ca Hristos a trimis Duhul Sfant Apostolilor ,iar acesta a calauzit si calauzeste Biserica in tot adevarul.Noi nu credem ca Dumnezeu a inspirat Scriptura si a dat-o omului,apoi l-a lasat pe acesta balta,s-o interpreteze de capul lui si sa se incalceasca in pareri omenesti.In cadrul Bisericii acceptam o anume interpretare a Scripturii,inspirata de Duhul Sfant si incercam sa traim asa.Noi nu credem in relativism.Exista un singur adevar,nu zece sau o mie.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Elena a scris:
quote:Originally posted by irina.c. Asa este, ai dreptate, insa respect mai inseamna si sa NU numesti venin si otrava convingerile altora, sa nu numesti slugile satanei pe toti cei care nu sunt ortodocsi si nu impartasesc punctul tau de vedere. Nu crezi ?
..............................................
Respect inseamna sa spui adevarul,si daca ceva e venin si otrava nu poti sa-i spui dulceata. Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Vezi, Casandra ? exact ce-ti spuneam :)) tot ce nu corespunde punctului tau de vedere trebuie improscat cu noroi si este perfect normal....nu-i nici o lipsa de respect, nu ?Irina, daca convingerile cuiva, adevarul pe care el/ea il stie este altfel decat adevarul tau, sa inteleg ca are dreptul sa numeasca cu respect ofcourse, venin si otrava convingerile tale ?? are dreptul sa numeasca bisericile ortodoxe lacasele satanei si pe ortodocsi slugile diavolului, nu ?? Caci din punctul ei adevarul este cel pe care ea il stie, si NU al tau, si conform faptului ca "respect inseamna sa spui adevarul", atunci e perfect indraptatita sa spuna asa ?Acum imi dau seama ca suntem de fapt off topic, poate muta vreun moderator discutia asta la celalt subiect_"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Adica pentru otrava e jignire sa-i spui pe nume sau cum?De fapt ai dreptate,e jignire pentru ea sa-i spui pe adevaratul nume atunci cand ea se prezinta sub alt chip.Fiecare face ce vrea,nu ma intreaba pe mine daca are dreptul sau nu.Pe ce fundament crezi ca se desfasoara campania de prozelitism neoprotestant in Romania?Pe acela ca numesc ortodoxia religie idolatra si pagana,si tre' sa vina ei cu "Evanghelia" lor(adica cu propria interpretare a Scripturii) sa ne "lumineze" si sa "ne aduca la Hristos",de parca noi nu Il putem cunoaste pe Hristos in cadrul ortodox.Asta e lipsa de respect,nu sa arati fata adevarata a cailor np.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Adica pentru otrava e jignire sa-i spui pe nume sau cum?

Nu amesteca lucrurile, mai, Irina, otrava e otrava, dar sa numesti otrava si venin convingerile altora, e perfect normal si dovada de respect ??? doar pentru ca indraznesc sa gandeasca altfel decat tine ??

quote:
Pe ce fundament crezi ca se desfasoara campania de prozelitism neoprotestant in Romania?Pe acela ca numesc ortodoxia religie idolatra si pagana,

Dupa cate stiu eu, astia is martorii lui iehova care spun asa...si acuma daca unii asa inteleg sa-si marturiseasca credinta, aruncand cu noroi in credinta si in convingerile altora, inseamna ca si tu tre sa faci la fel, Irina ?

P.S. am sters postarea de la celalalt subekt.
_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena

quote:
Adica pentru otrava e jignire sa-i spui pe nume sau cum?

Nu amesteca lucrurile, mai, Irina, otrava e otrava, dar sa numesti otrava si venin convingerile altora, e perfect normal si dovada de respect ??? doar pentru ca indraznesc sa gandeasca altfel decat tine ??P.S. am sters postarea de la celalalt subekt.
_"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Of,draga mea,greu reusim sa ne facem intelese.Aici nu e vorba de a "indrazni sa gandeasca altfel",ci de a incerca sa modifice invatatura lasata de Hristos.Eu cred ca e un singur drum lasat de Hristos,pe care trebuie sa mergem,pe cand tu crezi ca sunt mai multe,de aceea nu ajungem la consens.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Eu cred ca e un singur drum lasat de Hristos,pe care trebuie sa mergem,pe cand tu crezi ca sunt mai multe,de aceea nu ajungem la consens.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Irina, crede-ma, eu inteleg foarte bine ceea ce crezi tu si iti respect credinta si ravna ta, insa nu inteleg si nu pot sa accept de ce in numele convingerilor personale, trebuie sa improscam cu noroi convingerile altora !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, hop si io, m-am uitat (numai) pe acest topic, de la inceput, 4 pagini, si tot nu am inteles:
-despre ce se discuta?
-cine ce credinta are?
-care-i problema?

daca ma lamureste cineva, ii raman dator!

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Problema e ca ne-nghesuim toate la poarta raiului si nu stim care sa intre prima !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Cam nearticulat discursul tau

quote:
ai un stil de a scrie foarte dezlanat si in al dolea rand am senzatia ca

quote:
mesajele tale sunt foarte greu de urmarit si uneori eu nici nu inteleg ce vrei sa spui de fapt

Adica scriu prost. Imi insusesc critica. Recunosc.
Scriu prost. (daca ati vedea cum arata scrisul meu de mana... )
Probabil scriu asa cum sunt.Atata am, atata pun la bataie. Caut sa... poate pe viitor...

Totusi,
ce are asta de-a face cu continutul?
ce are stilul meu (sau ne-stilul) de-a face cu adevarul?
ce are de-a face scrisul meu cu neintelegerea cuiva?

Daca nu era clar, de ce nu m-ati intrebat, ca as fi raspuns pana sa imi dea sangele din buricele degetelor !
( accentuez: am scris "pana sa...", ca nu-mi permit sa murdaresc tastatura... )
As fi explicat orice si oricat daca ma intreba cineva.
Da de ce sa ma intrebe daca a inteles ? (dar altfel!!) sau daca n-a inteles, dar nici nu intereseaza intelesul ?
Doar se poate 'rezolva' oricand ignorand continutul si criticand forma siii gata ... "s-a scos" !

Pentru mine ramane la fel:
- am pus o intrebare oferind putine date si solicitand o apreciere,
- am vrut sa vad ce se poate in mod practic face cu teoria sau doctrina de catre cine o are,
- a raspuns fiecare potrivit priceperii proprii si personale,
- cine si-a stiut masura, nu s-a bagat sau a raspuns cu grija,
- cine are impresia FALSA! (scuze pentru tzipat in retina voastra!) ca am facut 'misto', ca am spus vreo vorba nesincera sau neadevarata intentionata cu aceasta poveste nefericita a femeii, ca sa imi bat joc de cineva sau sa 'poreclesc' pe careva cum nu este...se inseala, iaaar intelege altfel,
- acuma se arunca "vina" pe mine pentru ca...
- nu ma supar, nu am de ce pentru ca stiu ca aveti dreptatea voastra si v-o recunosc, dar asta e totusi o alta problema decat cea asupra careia v-am consultat si inseamna ca am schimbat subiectul, vorbim despre altceva, pentru ca timpul de discutat asupra cazului a trecut, a expirat, mi-ati raspuns sau nu mi-ati raspuns la timpul potrivit.

N-ar fi cazul sa-i punem punct ?

Mergi la inceput