Scandinavii stiu DC... (80)
Raspunsuri - Pagina 13
arboria spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Mai ales ala...piu...cum il cheama....Grant's mey!
cari grant? www.allied-glass.com/newgfx/casestudy-grants.jpg" target="_blank">asta?
edit
auz', Rayu, cum de nu dormi la ora asta? iar e laundry time?
doruletz spune:
gata, veni si io sa recuperez tot ce nu scrisei de vreo saptamana incoace. hehe, voi ati vrut-o
Rayu, pai si io tot asa cu parisu', tot dragoste la prima vedere (doar ca io nu eram adolescenta cand ajunsei p'acilea prima oara). Insa cand am pus prima data piciorul afara din metrou si m-am uitat in jur am zis: "Io aicea vreau sa traiesc!" si iete ca peste fro cativa ani chiar asa se facu bre!
mariuca, bine venisi , ti-am spus io ca oamenii astia sunt primitori. Poate om ajunge si noi in sud vreodata (si tu pe la paris).
sofia bine ai venit si merci de urari. Nastere usoara, lasa ca vine ea bebelusa, iete asa cum zisera fetele, acu' o saptamana tot ca tine ziceam si io si uite ca nu ramasa cupchilu' acolo. Merci si de invitatie la odisee, mai trageam io cu ochiul pe acolo pe la voi da' n-am prea indraznit sa scriu. acu' oi veni daca zici ca e gasca primitoare.
merci la toti de sfaturi, asa facui azi, ii dadui la grasunel tot ce putui io in laptic de om si restu' ii dete domnul Nestle, asta e, ce pot sa-i fac daca mananca ca un purcel de lapte?! In rest, ea e cuminte saraca, mananca si doarme, doar ma-sa e cam nebuna si stresata si are impresia ca nu stie ce sa faca mai intai. Uneori am impresia ca Alexuta incearca sa ma calmeze pe mine si nu invers! Asta imi aminteste de prima baita pe care i-o detei la maternitate, pe cand o dezbracam, vorbeam cu ea si imi ceream scuze daca sunt cam neindemanatica si daca cumva o sa ii cauzez vreo neplacere. Una din puericultricele care ma asistau asculta incremenita si la un moment dat ma intreba de ce ii spun asta?! pai cum altfel frate, dupa aia cand o fi adult sa-si petreaca ani intregi la psihanalist pe motivu' ca i-a dat ma-sa cu sapun in ochi cand i-a facut prima baita?! eee, da' cand veni timpu' sa o plonjez in apa, se apuca frate Gepetta cu manuta ei mica de maneca de la pijamaua mea si se tinea cupchilu' strans acolo de nici sa fi vrut nu as fi putut s-o scap in apa! Ce si-o fi zis biata Alexutza, asta cat e de panicoasa chiar ma poate scapa in apa mai bine ma asigur io si stau bine atarnata de maneca ei acilea-sa!
ee, si daca tot ma intrebarati multi cum fu la nasterea Alexutei, iete va povestesc, pe scurt ca parca nici nu e mare lucru de spus.
In noaptea cu pricina, pe la 1h00 ma trezii io ca de obicei ca sa-mi fac turneul obisnuit la baie si inapoi in pat. Insa 'inapoi in pat' nu mai ajunsei, ajunsei direct pe masa de nastere ca in drumul de la baie spre patu' meu ma trezii dintr-o data cu picioarele intr-o balta de apa, siroaia apa ca la Niagara, ce mai. Insa io ca fata dashteapta ce sunt mi-am spus ca probabil 'mi se pare', nu poate sa fie Gepetica care se cere afara, trebuie sa fie altceva! Asa ca timp de un sfert de ora ma invarti ca o curca beata prin casa, intram prin toate camerele fara vreun scop precis, nici io nu stiu ce cautam, probabil sa 'fug' de ceea ce ma asteapta.
Intr-un final imi mai veni mintea la cap si m-am decis sa ma imbrac si sa-l trezesc pe alain. Saracu', el dormea bustean da' nu stiu cum a facut ca in 5 minute era cu bagajele pe scari si io urlam la el sa ma astepte si pe mine, unde naiba fuge asa de unu' singur la maternitate?! Clinica e la vreo 5 km d'acilea (ca tot ma intreba iren ), doar fro 10 minute de drum, insa in timpul asta io avusei 2 contractii ce facura sa curga iar apa siroaie in masina.
In sfarsit, ajungem la maternitate, ma controleaza sage-famma si ma intreaba de cat timp au inceput contractiile?! ii spun io ca n-avusei decat 2 in masina da' n-avea aerul sa ma creada, se uita sceptic la mine, cica 'pai cum asta, ca aveti dilatatie 5'?! Mai frate, oi avea, da' ce interes am sa-ti ascund numarul de contractii, ce, esti platita la norma?! Ma urca deci direct pe masa de nastere, cheama pe anestezist si de acolo totul devine o joaca, contractiile nu-s decat o vaga apasare si atat. Pe la 6h00 am deja dilatatie maxima, sage-famma cheama pe nenea doctorul, totul e pregatit ca sa iasa Alexutza... daca vrea! Ei bine, n-a vrut, statea tot sus acolo la caldura, a incercat nenea doctorul sa o apese ca sa coboare (vorba vine "apese", e putin spus, mie din apasarea asta imi iesira ochii ca la melc, noroc ca n-o facu decat de doua ori!) da' nimic, cobora putin si se urca la loc! Ba chiar io aveam impresia ca se impinge in sus ca nu cumva sa indrazneasca careva s-o scoata d'acolo!
Pe la 7h45 doctorul imi zice ca trebe cezariana, iar la 8h16 se nastea Alexutza, chiraind de mama focului! mi-o dadura s-o vad inainte de a ma adormi complet pentru cusaturile finale, vazui un ditamai bebeloiul care tipa si se agita cu toate membrele si dupa aia cazui in letargie fro 2 ore!
Acu' zic si io ca rayu, daca ar fi fost posibil as fi vrut sa iasa Gepetta pe unde trebe ca intradevar zilele urmatoare n-au fost deloc placute. Pozele care le vazurati voi sunt facute la 3-4 zile dupe operatie, d'aia arat io cat de cat uman, insa in primele zile lucrurile nu erau deloc asa roze, trageam de zor la perfuzii si alte minuni dupe mine, plus ca de abia puteam sa merg de dureri de burtica. noroc ca lumea medicala p'acolo e prietenoasa si intelegatoare, acu' vaz si io ca nu numai calmantele conteaza ci si o vorba amabila sau incurajatoare poate face uneori mai mult decat morfina.
eee, cam asta fu cu nasterea Gepetei scandinave alias Alexandra, hai ca acu' chiar am recuperat o saptamana de tacere si va plictisii destul...
la toti
"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini
liris spune:
annie nu sunt medic, dar un sfat ma bag sa-ti dau. nu te panica, monitorizeaza ce se intimpla si zic eu ca daca pina luni tot "weirdly" mergi la doctor. ti-ai facut asigurare? dc nu vezi ca prin universitate poti obtine deal-uri bune, in general la compania universitatii. poate fi de la stress, poate fi o raceala ... nici medicii n-au habar, dar poti gasi unii care stiu ceva mai mult ca noi. sanatate multa si stai la caldura!
sofiabine ai venit si ptr inceput nastere usoara!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
grumpy
Adela99 spune:
'neatza!
mariuca sofiabine ati venit!
rayu, daca te intereseaza noutati in legatura cu Anna Lindh cumpara www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,717597,00.html" target="_blank">aftonbladet azi
doruletz, ce mi-a placut faza cu baitza :-) io l-am scapat o data pe al meu in apa prea calda si d-abia l-am recuperat din cauza de uleiuri de baie, dupa care am renuntat iar procedeul a revenit tatalui, iar io doar asistam cu prosopul intr-o mana si cu aparatul de fotografiat in alta :-)
mai revin ... se pare ca trebuie sa investesc intr-un calculator ca pe asta numai incap din cauza de adolescenti si messinger
P.S.se pare ca gripa aviara a ajuns si in Suedia, rezultatele se asteapta azi
Rayuela spune:
neata!
Adelutz,o sa-mi iau Aftonbladet,sarimina de indicatii.Am vazut si eu pe la tv despre gripa aviara,cica riscul al fi pe la toamna,cind vin pasarelele migratoare.
doruletule,hehehe,excat cum povesteai de ruptul apei,asta a fost si reactia mea.Alergaturi prin camere,doar doar scap si naste altcineva in locul meu!Pupici Alexutzei!
Arborico,l-ai gasit pe jeneralu,esti grozava!
bre,ce-i cu Extrema noastra?E deprimata?Pai sa vina in poienita,ca-i dam noi vitamine
Sofia graviduta,atentiune:narancea e poienar general,dar e afurisit,trebuie pus la coltz cind e caine lau.
naranceo,sa fii cuminte cu Sofia,ca e fata de-a noastra,neaparat sa cetesti cum si-a cunoscut barbatelul,ca o sa o simpatizezi direct!
Hai ca va pupez,mai trec io prin poiana,ca e o plictiseala prin Scandinavia...
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
iren spune:
Extrema mi-a promis in mod foarte solemn ca vine deseara la zbintzuiala, asha ca io o ajtept cu mult drag in gara
Doruletzu, mijto povestea- bre, cum se face ca pe toate va pocneshte apa acasa, mie prima oara mi-au taiat-o, a doua oara s-a rupt la spital, shi io eram mereu stresata ca "daca se rupe cin fac dush, shi io nu-mi dau seama, shi scap kupilu, ce fac??"
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
vikinga spune:
Iaca si eu prin poienitza:) Bun venit Sofia, uite te cinstesc cu o bere nemtzeasca fara alcool. Cum mai ai putin si nasti iti urez de pe acum nastere usoara si bb míncacios asa ca Gepeta scandinavaDoruletz asa eram si eu la inceput ca fiecare mamica grijulie, imi era frica sa-i fac baita, ziceam ca nu fac nimic cum trebuie insa instinctul asta de mama si dragostea asta mare e tot ce trebuie! Frumoasa poveste a nasterii..eiiii cum zimbeam eu acum asa cu gindul la Alexutza cum a iesit ea voinicutza si increzatoare pe lume! Cum ti-a urat o fata, ca bine a zis: Alexandra Anna a impins de la nastere in sus si numai asa sa o tina toata viatza! Pup la ea de frumoasaRayu mult mult succes pe 30! Tu ai mai lucrat in tara in domeniul asta de spui ca ai experienta? Ca nu stiu. Foarte frumos job! Mi-ai trezit invidia! Wooow ar fi tot ce mi-as dori un astfel de job.Annie cum te simti? Esti mai bine? Ai fost la dr?Alba ce poze superbe si ce familie frumoasa sunteti! Tu esti o frumoasa si o eleganta, te-am admirat in toate poezele, cind e ziua ta scorpioanco? Se apropie acum acum si nu tre sa ratam petrecerea. Noi am facut azi cumparaturile pt iarna, normal ca Aldo nu a fost de acord decit cu masinutza, in rest caciula, fularul, manusi ..bleahhh nici la proba nu a stat!Eu sunt cu ochii pe tv in ultimile zile, ca mi-am fixat iar parabolica(care de la ultima furtuna se timpise rau) si cum am si digi tv si prind toate posturile posibile din ro, stau acum serile la un film ceva, ca m-am saturat sa vad cite un de niro sau alte iubiri de ale mele vorbind nemtzesteSoare la noi dupa o furtuna mica dar puternica, azi speram sa fie zi de plimbare sa-l scot pe Aldo la aer cit mai mult ca e racit cu mucii mina-n briu si asta e aspirina lui: supa de pui si plimbarile afara la aer mai ales pe plaja si in 2-3 zile e fit!www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
annie_xtreme spune:
Ma simt ca dracu, fiindca is o imbecila handicapata. Luni ma duc la dr. In seara asta ma duc la Zuri, macar dak imi e sa mor, sa mor intre romani.
V am pupat
A.
Sabina spune:
feteleeee.sunt la busteni, la cafe internet
doruletule.........e superba! sa-ti traiasca!!!
uite ce e.cu cat suge mai mult o sa ai mai mult klapte.Axu ea urla de la nestle, ii produce colici!!1 Te org eu nu-i mai da.Ziua, dupa xe mananca, repede la plimbare cu ea ca sa doarma macar 2 ore si nu mai e noevoie de completare.pe bune, dupa ce ca e asa mare ii mai dai si lapte praf...se nenoroceste metabolismu.Negresa a stiut ce-a spus.ai lapte destul!!! Te rog eu frumos:) te rog! te rog!!
vezi ca poate nu o tii bine la san?? tre sa apuce tot, to, te-au invatat alea cred.cel putin juma de areola(narancea esti in extaz, nu?) daca ii mai dai bibe se leneveste.te rot eu frumos inca de o mie de ori.plimb-o ca sa nu urle.asta e singura solutie.sau sa doarma la tine pe burta.sa vezi la Sofia mea. dupa juma de ora de la supt urla rau de tot.intr-o noapte(avea cam 2 sapt asa) mi-a venit ideea s-o pun pe burta mea sa doarma.A dormit Galagia 6 ore!!! deci era hranita bandita, nu de foame urla ea.
hai...mai incerci?
pe restu pup si revin luni seara:)
era sa uit.welcome tiza lu fi-mea:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.