Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-67
Raspunsuri - Pagina 7
Amely spune:
Fetelor, am luat azi de la Medicover rezultatele hormonalelor pt. ziua 4, faza foliculara:
-estradiol 162,6 (val. normale: 46 - 607)
-FSH 6,05 (val. normale: 3,5 - 12,5)
-LH 7,55 (val. normale: 2,4 - 12,6)
-prolactina 373,5 (val. normale: 127 - 637)
Ma uit ca matza in calendar, ca habar n-am cum sa le interpretez. La dr. o sa merg dupa ce le am pe toate, respectiv z. 4, 14 si 21. Totusi, am un mare ghimpe, legat de prolactina, mi se pare cam mare... stie cineva? Oana?
Diciu, parca si tu spuneai ca ai facut hormonalele?
Va rog mult, daca stiti careva, luminati-ma si pe mine... Promit ca nu va mai zapacesc cu intrebari!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Avalon spune:
Amely, si eu am uter laterodeviat stanga si asta am vazut prima data la o ecografie facuta cand aveam 25 ani, nici un dr. nu mi-a zis pana acum ca ar fi cauza endometrioza, am ciclu regulat, endometrul normal, ovulatie in fiecare luna, dureri doar in prima zi a cm de la varsta de 14 ani, dar nu asa de puternice incat sa nu pot merge la servici (daca iau o pastiluta de nurofen, totul este ok)... Sunt mereu speriata de termenul 'endometrioza asimptomatica'
... Dar ciudat lucru, nici macar dr.T nu mi-a propus laparoscopie, si am fost de cateva ori la control... De aceea nu ma grabesc sa fac operatia, este totusi o operatie si desi se spune ca nu are riscuri, totusi este o metoda invaziva, iar daca Doamne-fereste se gasesc aderente, ele se refac in maxim 6 luni de la operatie mai abitir, organismul reactioneaza asa pt ca se intervine asupra lui...
Alexia, am inteles eu bine, sau tu ai fost operata de 2 ori si de fiecare data s-a gasit endometrioza? Te rog sa ma corectezi daca am inteles gresit...
marrina spune:
quote:
Originally posted by Amely
-prolactina 373,5 (val. normale: 127 - 637)
Totusi, am un mare ghimpe, legat de prolactina, mi se pare cam mare... stie cineva?
De ce-ti faci griji degeaba? Prolactina e PERFECTA, nici macar nu se apropie de limita maxima.
Madana spune:
Amely iubita as vrea sa am si eu o prolactina asa in limite. Fiecare laborator are "gradatia" proprie (mai ales in ceea ce priveste prolactina, sau cel putin asa am observat eu) asa ca daca ne auzi pe noi cu valori muuult mai mici sa nu te sperii, valorile tale sunt PER-FEC-TE (dupa cum spunea si Avalon).
Te felicit si eu, daca continui asa cu rezultatele inseamna ca ai verde la 
Te pup 
:Dana
bubulina1 spune:
Pentru fetele care au probleme la ciclul si nu numai - un articol din revista Avantaje:
"La ce mai e bun zincul
Actioneaza pozitiv asupra fertilitatii, atat la femei, cat si la barbati (functiile ovarelor, spermatogeneza). In cazul nostru, ajuta si la rezolvarea problemei ciclurilor dereglate sau intarziate, care pot fi cauzate tot de o carenta de acest tip. Asociat cu vitamina E si B6, amelioreaza durerile menstruale. De asemenea, contribuie la cicatrizarea mai rapida a leziunilor pielii si, nu in ultimul rand, distruge plumbul pe care il inhalam din gazele de esapament."
"Speranta moare ultima"
Amely spune:
Avalon, Marrina, Madana multumesc din suflet fetelor
, intr-adevar vazusem pe la alte subiecte valori ale prolactinei de 24, 27 etc... care erau considerate mari, dar cred ca era in alta unitate de masura...
Avalon, ai perfecta dreptate... In cazul Alexiei, intuitia ei a functionat bine, asa cum zicea si ea, iar laparoscopia a fost cu adevarat utila. Cat despre mine/noi, probabil ca nu e bine sa ne aruncam cu capul inainte de a masura pragul... nu mai stiu, tu mai ai sarcini pierdute la activ?
Madana
, sa dea D-zeu sa fie cum zici tu, si sa iasa bine si in z. 14 si 21... Iar tie iti doresc un bebic cat mai curand...mai spune-mi te rog care e povestea ta (pe scurt), ca m-am ramolit de tot...si nu mai stiu
Liana, sper ca te-ai mai linistit in privinta analizelor...eu zic ca la Medicover e cel mai bine...Bafta multa!
Onutza, iti tzin pumnii pentru maine la eco!
Va pup dulce pe toate!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Avalon spune:
Da, Amely, in urma cu un an am avut o sarcina oprita in evolutie. Atunci am facut toate analizele, ca si tine hormonalele mele sunt bune, ca si restul...
Amely spune:
quote:
Originally posted by Avalon
Da, Amely, in urma cu un an am avut o sarcina oprita in evolutie. Atunci am facut toate analizele, ca si tine hormonalele mele sunt bune, ca si restul...
EXACT ca mine...in decembrie 2004. La mine a fost si prima sarcina, incercasem cam de 1 an cel mult. Eu zic ca mai ales avand o sarcina la activ, fie ea si pierduta, inseamna ca poti ramane
. Singura chestie de care imi e putin teama, sa nu fi intervenit ceva in urma chiuretajului, sinechii sau alte complicatii, v-am mai povestit eu,
mi l-a facut cam "cu zel"...si pe viu
dar asta-i alta poveste!"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
Avalon spune:
Cum pe viu?????????? Fara anestezie?![]()
Eu n-am avut nici o complicatie dupa curetaj, m-am simtit chiar foarte bine. Dar totusi, sinechiile astea uterine nu se vad la ecografie?
Aaaa, inca ceva , daca ai sinechie uterina, nu prin laparoscopie se rezolva, imi pare rau sa-ti spun asta... ci prin histeroscopie. Practic laparoscopia 'rezolva' numai trompele, si nici atunci intotdeauna (vezi cazul fetei care a avut unica trompa infundata la intrarea in uter si dupa ce a facut laparoscopie, dr. a trimis-o la histeroscopie). Toate aceste metode de investigare: HSG. histeroscopia, laparoscopia cred ca sunt inventate ca sa faca concurenta metodelor de tortura din evul mediu...