Copilasi de iulie-august 2004 (122)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

am umblat azi prin oras dupa pantofiori de toamna, in sfarsit i-am gasit ceva pe piciorusul marmotei, ca se plictisise de probat

Danut stranuta cu spor si el, dar parca nasul i s-a mai oprit.

Eu am ramas cu o tuse seaca, am gatul uscat asa ca-mi vine sa tusesc des. Ma enerveaza la culme senzatia.

si ma doare si capul. Afara e soare, la noi in fata blocului se toarna asfalt nou, adica deocamdata smoala si ma termina mirosul asta, nu pot tine deschis geamul.

Vreau zile mai buneeeeeeeeeee!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Lia, bucura-te ca-i soare ! Ca aici e frig si gri si ploua de dimineata ! Io vreau sa vina varaaaaaaaaa !

Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

am pus pozici noi
http://community.webshots.com/album/476946989RAJwWL

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Pupam una bucata cheliuta de copil fromos si dulce, Carmen !

Gizmo pina la un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

alice, da' ce concentrat e el. ia sa caut si eu broasca asta...poate sta si-al meu linistit 2 secunde.
caaaaarmen, da' ce expresiva e pisica ta. mama. ori ca le-ai si potrivit tu comentariile, dar mi-au placut omul beat si ciorba acra. mey, tu ai ras copilu' ca sa fie ca tat-su, asa-i? ai doi copii minunati.
mai, si eu-s pe aici, da-s depresivasi n-am chef sa scriu. na, ca acu m-am dezvaluit pt daria. am o perioada mai nasoala si um eu-s invatata sa rad/zambesc mereu, nu-s cum sa reactionez. intr-o saptamna imi revin...si reapar...mai proaspata ca niciodata.

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Andreea, e Crazy frog cu "Axel F" - asa ii spune melodiei ! Sigur o gasesti, ca e pe toate gardurile, ca sa ma exprim plastic !

Gizmo pina la un an

Mergi la inceput

andreea, aia cu omu` beat e din burta, da` aia cu borshu` acru e de-adevaratelea! si zi asa, esti ca pasarea phoenix, renasti din propria-ti cenusa?! dac-ar trebui sa apar dupa cum mi-e moralu`, apoi ...
roxana, vreau sa-mi vaccinez fameleonu`, intrebarea mea este ce vaccin sa cumpar? ce se poarta sezonu` asta?

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Vine iarna, brrrr Bate vantul si e urat, ce bine e la caldura sub plapuma, dar Stefi nu este de acord si azi noapte m-a dat jos din pat din ora in ora

Vazut pozici, super, pe Stef nu l-am vazut de mult, a crescut, Andrei Florin e super concentrat si are si zulufi, iar domsoara mica si "belita" este o dulce si jumatate. Andreea, super fotografiile, ai inceput cursurile foto?

Lia, eu i-am dat si Stefaniei intr-o dimineata oscilicoccin, cand ma simteam eu rau si imi era frica sa nu se molipseasca. Iar, legat de parintii, imi pare rau, dar eu cred ca este datoria noastra de copii, sa intindem prima mana si sa restabilim relatiile. Incearca sa va vizitati mai des si sa-i implici mai mult in viata lui Danut. Si de asemenea cred ca Danut te simte stresata in preajma lor si de aceea reactioneaza si el asa. Pupici!

Liliana, multe pentru o mamica atat de trista. va trece si perioada aceasta mai grea si v-a rasari soarele si pe strada ta.

Carmen, cred ca cel mai bun vaccin este cel pe care il gasesti. Eu caut pentru soacra mea (e singura din familie ca isi va face vaccinul), dar nu am gasit in nici o farmacie din Iasi vaccin antigripal (bun, nici nu am avut timp sa caut chiar in toate farmaciile).

Eli, tocmai a fost in vizita verisoara mea cu baietelul nascut in septembrie 2004, il alapteaza inca, nu vrea sa bea nici un fel de lapte, nici din cana, nici din biberon, se trezeste noaptea din ora in ora si inca nu a reusit sa gaseasca o solutie pentru intarcat. Propabil va trebui mai intai sa intarcati copilul si apoi sa introduceti alt lapte. La mine a fost usor, in momentul in care Stefi a baut lapte din biberon (pe la 10 luni parca) nu a mai vrut sa suga.

Week-end placut in continuare.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

andrea, vorbesti serios? nu se gasesc vaccinuri in oras? ar fi chiar culmea, nu pot sa cred, nu am cautat inca, nu am avut timp...

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Fetele, uitati aici, recomandarile de pe site-ul ministerului sanatatii, privind gripa aviara.

RECOMANDARI PENTRU POPULATIE
Pentru a minimaliza posibilitatea infecției, persoanele care călătoresc trebuie sa evite contactul cu păsări (ex. pui, găini, rațe, gâște, porumbei, prepelițe) sau orice alte păsări sălbatice, și să evite zonele în care păsările infectate cu virusul H5N1-pot fi prezente, precum păsările din curți și din ferme și păsările din piețele de păsări vii. Nu consumați produse din păsări, neprelucrate termic sau incomplet prelucrate termic, inclusiv mâncăruri care conțin sânge provenit de la acestea.
Ca și în cazul altor infecții, una dintre cele mai importante practici preventive este spălatul pe mâini cu atenție și frecvent. Spălatul frecvent al mâinilor, folosind fie apă și săpun îndepărtează potențialele surse de infecție de pe piele și ajută la prevenirea transmisterii bolii. Când nu există săpun la dispoziție și mâinile nu sunt vizibil murdare se poate folosi alcool pentru ștergerea mâinilor.
Când preparați hrana:
• Separați carnea crudă de cea prelucrată termic sau de alimentele care sunt gata de consumat. Nu folosiți același cuțit sau instrument de tăiat pentru a pregăti carnea crudă și alimentele care sunt gata de consumat.
• Spălați –vă pe mâini între operațiile de manipulare a alimentelor crude și celor prelucrate termic .
• Nu puneți carnea prelucrată termic pe aceeași farfurie sau suprafață pe care a fost așezată înainte de a fi prelucrată.
• Toate alimentele provenite de la păsări, inclusiv ouă sau sânge, trebuie prelucrate termic cu atenție. Gălbenușurile de ouă nu trebuie să fie lichide sau să se prelingă. Deoarece virusurile gripale sunt distruse de căldură, temperatura pentru prelucrarea cărnii de pasăre trebuie să fie mai mare de 70°C .
• Înainte de a manipula și prelucra termic ouăle, spălați-le cu apă cu săpun iar după aceea spălați-vă pe mâini.
• Nu folosiți ouă fierte moi sau crude în alimente care nu vor fi prelucrate termic.
• După manipularea păsărilor sau ouălelor crude, spălați-vă pe mâini și spălați toate suprafețele și instrumentele atent cu apă și săpun.

• Dacă credeți că ați fost expus gripei aviare, urmăriți-vă starea de sănătate timp de 10 zile. Dacă prezentați febră, tuse sau dificultate în respirație sau dacă vă îmbolnăviți în perioada de 10 zile, consultați un medic. Înainte de a începe consultația spuneți medicului: 1. ce simptome aveți 2. dacă ați venit în contact direct cu păsări 3. unde ați călătorit
• Nu călătoriți în timp ce sunteți bolnavi și limitați-vă contactul cu alte persoane cât de mult posibil pentru a preveni răspândirea oricărei boli infecțioase.

Deci e clar: ne apucam si spalam ouale inainte de consum, renuntam la produsele cu maioneza sau cu oua crude, cutit separat de taiat carnea cruda (intrebarea mea este - imi trebuie si un burete separat ca sa spal cutitul de carne si vasele in care ampus carnea cruda?, cred ca da), etc, etc.

Mergi la inceput