Referitor la Canada as dori sfaturi daca se poate!

Referitor la Canada as dori sfaturi daca se poate! | Autor: angeldrop

Link direct la acest mesaj

Eu sunt logodita, ne dorim foarte mult sa emigram in canada si suntem constienti de faptul ca la inceput ne va fi foarte greu si suntem de acord sa acceptam si sa ne intindem nervii la maxim, plecam de la premisa ca ne poate fi mai greu decat in Romania si daca nu reusim sa facem ceva in 2-3 ani sa ne intorcem. As dori sa stiu daca are vreo importanta foarte mare facultatea eu nu am terminat, in schimb el o are terminata dar nu cred ca i-ar putea fi de folos deoarce a terminat dreptul, in schimb are experienta si se pricepe foarte bine la calculatoare, chiar luna asta ne-am deschis o firma de service. Este cautata aici pentru ca se pricepe foarte bine in domeniu. Am inteles ca este mai bine daca ne-am casatori inainte de a pleca si nu o facem pentru faptul ca vrem sa emigram, oricum traim impreuna si impartim totul ca un cuplu casatorit, numai ca inca nu ne-am permis sa facem nunta din punct de vedere material, si avem de gand sa o facem in 2006 data inca nu o stim exact,oricum de facut o puteam face si pana acum dar vrem sa fie ceva frumos nu doar la starea civila cu martori. Credeti ca am avea ceva sanse sa ne stabilim acolo acum ca stiti ceva despre noi, ce sfaturi imi puteti da?,si as aprecia foarte mult! Chiar am nevoie de asa ceva! Aaa... mai e bine de stiut ca amundoi stim engleza bine iar eu studiez la fac. profilul de sociologie si asistenta sociala. Va mumtmesc pentru atentie si sper sa nu va deranjez cu problema mea.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca daca vrei sa emigrezi cu sotul in Ca mai bine incerci pe partea franceza ca dureaza putin. Daca aplici pe partea engleza dureaza si ai toate sansele sa te paraseasca sotul pina ajungi la interviul final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angeldrop spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Yo cred ca daca vrei sa emigrezi cu sotul in Ca mai bine incerci pe partea franceza ca dureaza putin. Daca aplici pe partea engleza dureaza si ai toate sansele sa te paraseasca sotul pina ajungi la interviul final.

Buna mersick petru mesaj, dar de ce sa ma paraseasca nu inteleg?, si pentru partea franceza trebuie sa stim franceza ceea ce noi nu stim. Si ce ai vrut sa spui prin a ma parasi, m-ai jignit! Daca nu se poate sa emigram ramanem in tara asta este ,oricum el a spus ca unde sunt eu vrea si el sa fie sica nu e de acord sa plece fara mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Poate iti vor spune altii din proprie experienta ca eu nu am cum, dar dand un search pe net vei gasi destule site-uri cu informatii detaliate despre emigrarea in canada, informatii pertinente dupa parerea mea. Ti se spune si partea buna si cea rea, dificultati intampinate etc.

uite un site ca exemplu www.montreal.ro/" target="_blank">http://www.montreal.ro/

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna!
Guestus are dreptate, cel mai bine e sa depuneti actele pentru emigrare in Quebec, partea franceza.Apoi, daca va permiteti financiar si aveti cunostinte in partea engleza va puteti stabili acolo. Informatii despre emigrarea in Quebec gasiti pe www.cic.gc.ca(sper ca n-am gresit ceva. Tot ce stiu referitor la emigrarea in partea franceza e ca trebuie sa cunoasteti destul de bine limba franceza. Ideal ar fi sa stiti bine si engleza, daca va decideti sa va stabiliti ulterior in partea engleza.Dar cred ca acestea le stiati deja. Cat despre studii, avand in vedere ca veti emigra la categoria muncitori calificati, ar fi bine sa le aveti terminate, va ajuta la punctaj. Ca aici nu prea sunt recunoscute, asta e alta poveste.Puteti incepe prin a va face autoevaluarea online, va calculati punctele obtinute si apoi luati o decizie.Important e sa stiti ce vreti si sa fiti hotarati ca vreti sa faceti pasul asta care implica destule cheltuieli si stres.Da, inceputul poate fi tare demoralizant, noi am aplicat pentru partea engleza in Germania si a mers totul ca pe roate, dar tot am avut bataie de cap cu adunatul actelor necesare si destule cheltuieli. Si...aveti rabdare! Primii ani sunt cei mai dificili, unii constata rapid ca nu s-au acomodat aici si se-ntorc in tara de origine, altii se resemneaza si raman,desi nehotarati, luptand sa le fie mai bine, altora le merge bine de la inceput, apoi in mod firesc foarte bine si nici nu se gandesc sa se mai intoarca de unde au plecat.Noi facem parte din ultima categorie.Va doresc succes,sper ca v-a fost cat de cat de ajutor mesajul meu.

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Statistic vorbind sint sanse mai mari sa te paraseasca sotul dupa 3-4 ani decit dupa 1 an. Sint si exceptii care confirma regula.

Mergi la inceput

quote:

Statistic vorbind sint sanse mai mari sa te paraseasca sotul dupa 3-4 ani decit dupa 1 an. Sint si exceptii care confirma regula.

original, ca de obicei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angeldrop spune:

Mutumesc pentru raspuns Mona, singura problema ar fi ca nu stim franceza , asa ca nu prea putem face mai nimik ptr partea franceza, iat tu mai guestus nu fi asa sigur si numai sari asa repede cu gura ca te paraseste pana faceti actele ca noi nu ne luam ptr a emigra mai usor , ne luam ptr a putea face piept geutatilor vietii impreuna ca nu e asa usor sa nu ai cu cine sa iti impartasesti bucuriile vietii sau supararile si sa nu ai pe nimeni alaturi. Ne luam pentru ca ne iubim si suntem constienti ca viata nu e usoara, amundoi am trecut prin multe in plus eu am fost casatorita si amundoi avem experienta vietii, nu doar ca sti hai sa ne casatorim ca ce bine este si frumos si ca ne iubim si asa mai departe si cand dam de greu sa fugim care mai de care in directii diferite! Si nu vad de ce iti tot dau eu tie atatea exlpicatii esti prea pesimist sau dezamagit!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by angeldrop

quote:

Buna mersick petru mesaj, dar de ce sa ma paraseasca nu inteleg?, si pentru partea franceza trebuie sa stim franceza ceea ce noi nu stim. Si ce ai vrut sa spui prin a ma parasi, m-ai jignit! Daca nu se poate sa emigram ramanem in tara asta este ,oricum el a spus ca unde sunt eu vrea si el sa fie sica nu e de acord sa plece fara mine!
Ei, hai ca nu e cazul sa te superi ori sa te simti jignita, mesajul mi se pare o gluma.Nu poti rade pur si simplu? Nu vreau sa par rautacioasa, dar daca la o simpla gluma reactionezi astfel, ce vei face in situatii dificile? Hai noroc si fruntea sus!si nu uita sa zambesti cat mai des!

Ioana

Ei, hai ca nu e cazul sa te superi ori sa te simti jignita, mesajul mi se pare o gluma.Nu poti rade pur si simplu? Nu vreau sa par rautacioasa, dar daca la o simpla gluma reactionezi astfel, ce vei face in situatii dificile? Hai noroc si fruntea sus!si nu uita sa zambesti cat mai des!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

nu pune la suflet, asa e Guestus.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Ioana, atunci depuneti actele pentru partea engleza, eu nu stiu cum decurge totul in cazul asta pentru ca n-am depus actele in Romania, din fericire. Dar am auzit ca se acorda greu viza pentru partea engleza, dureaza ani de zile, daca sunteti dispusi sa asteptati nici o problema. Iar suma de bani ceruta drept garantie pentru a emigra in partea engleza e destul de mare.Daca dispuneti de banii acestia, iarasi nici o problema.Eu stiu ca majoritatea se zbat sa invete franceza pentru emigrarea in Quebec,chiar daca-si doresc sa se stabileasca in partea engleza.De multe ori cand te angajezi sa mergi pe acest drum constati ca trebuie sa te apuci de lucruri noi pe care esti mai mult sau mai putin dispus sa le-accepti.Cum e cazul invatarii limbii franceze.N-o sa va strice deloc sa stit franceza chiar daca ajunsi in partea engleza.Noi am aplicat pentru partea engleza dar sotul meu a dat si test de franceza pentru a castiga la punctaj.

Mergi la inceput