Fetele din America (52)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liris spune:

m-am uitat si eu pe site-ul asta de case.
preturile, design-ul, excelente ... mai ales ca trec prin experienta inumana de a ma uita dupa o casa de cumparat aici in Olanda ... unde sunt incredibil de scumpe, inghesuite, nasoale...
in sfirsit nedumerirea mea este ... pretul de constructie este o.k. l acasele astea cu eaglesnest, dar din cite stiu eu pretul terenului in California este nimicitor. nu-i asa? sau gresesc?!

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Liris , la discutia precedenta s-a zis ca nu te poti atinge de o casa in CA, preturile fiind de la juma de milion in sus. am gasit varianta asta, care reduce simtitor costurile. preturile la teren se invart in jur de 100-150,000 pe lot, mai spre deshert gasesti si 20 de acri la banii astia. daca socotesti ca o modular home costa inca 100,000 (cu finisaje, etc), pretul final ajunge la 250,000, care e cam average pana si pentru USA. taxele de proprietate ar fi cam 2,500 pe an, iar rata lunara in jur de 2,000. deci afordable, cum se zice si nu cu mult peste ce-ai putea plati pentru ceva inchiriat. nu vorbesc de trailers, ci de modular homes asa cum arata ele pe siteul ala. asta era dilema mea, e posibila varianta asta pentru CA? avand in vedere ca flexibilitatea structurii trebuie sa faca fata cutremurelor din zona? ca nu cred ca o casa de caramida sau beton poate fi raspunsul...comparativ cu FL, cam astea is preturile si pe-aici. idem la chirii. in zona de est a LA, chiriile la o casa cu 3 bedrms, 2 baths, & backyrd sunt in jur de 1,200. cam asa sunt si pe-aici, ca asa ne-a evaluat si noua un property manager casa daca vrem sa o inchiriem. nu ma refer la palate, ci la o casa normala.

amuleta, sarumana.
pisik, nu mah, nu merge cu trishul prin amerika :-))) multumesc de oferta, oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

a-ha ... am inteles.
pai cum e structura e de otel nu? si peretii de lemn??!! cred ca la un cutremur problema e ca-ti cade mobila in cap ... dar din ce stiu eu, in CA case d'astea sunt garla. sau nu?!

bun, tocmai m-am uitat ce pot gasi la 220.000 de euro in Olanda (250.000 dolari). durere ... poate totusi plecam o data si o data (mai repede) peste ocean.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!

grumpy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

pai sa va zic eu ce se poate lua cu banii astia in paris: un apartament de 3 camere circa 70-80 mp. dar urcati mai degraba spre 240.000 euro... si noi ne gandeam sa cumparam o casa acolo, poate ar fi mai interesant decat sa platim chirie, am inteles ca este unul din cele mai sarace state si deci preturile la case sunt scazute. am intrat pe internet si am vazut niste case pe la preturile astea.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

conchita, trishul merge oriunde, daca e subtil si bine plasat. sunt atatia escroci si acolo ...

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Liris, fundatia e turnata, normala. si casa asta se monteaza deasupra, iar modulele se prind intre ele prin nush ce tehnica, inca nu m-am dumirit. ce ma entuziasmeaza pe mine la modulele astea e ca-s construite in fabrica, in conditii controlate, deci gradul de precizie e ridicat. si da, in CA se fac case din lemn din cauza de cutremure. aici in FL is majoritatea din beton/caramida, din cauza de uragane.

pisik, despre ce stat zici tu ca e cel mai sarac din US? despre CA=California?! mah, ma indoiesc. :-) cat despre trish la scoala, iti zic eu ca e imposibil. adica o fi posibil, dar pe pielea ta si cu consecinte dezastruoase. in orice caz, nu solutii dintr-astea va ceream, ci sa-mi zica si mie cineva care e gradul de dificultate al unui examen CLEP.

Mergi la inceput

conchita, spuneam ca am inteles ca este unul din cele mai sarace state, si nu cel mai sarac, si vorbeam despre acolo unde am sa ajung, si anume arkansas, sau la vrajitorul din oz.

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

PS nu ti-am sugerat sa trishezi, am facut o gluma, apoi o parere a mea ca trisharea asta se poate intampla chiar si pe meleaguri americane, eu m-am fript deja cu niste escroci de acolo. ca tot veni vorba sa va povestesc: a intrat frati-miu pe un site si ii apare "sunteti al xxxxxxxx-lea vizitator al sitului nostru, ati castigat o excursie de doua sapt nu stiu unde". numai ca voiau 600 euro sa iti trimita un pachet prin posta cu confirmare/contract/nu stiu ce. si cum voiau serie de card sa ii scoata direct din cont si nu acceptau cont in europa de est, frati-miu s-a rugat e mine sa il dau pe al meu, iar eu am avut incredere in el ca stie ce face si nu am verificat. inutil sa va mai spun ca gaura de 600 euro la mine in cont a fost, ce sa-i cer lui frati-miu atatia bani?

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisik 4ever

conchita, spuneam ca am inteles ca este unul din cele mai sarace state, si nu cel mai sarac, si vorbeam despre acolo unde am sa ajung, si anume arkansas, sau la vrajitorul din oz.

aa, scuze, nu stiam ca la arkansas te referi. dar sa stii ca dorothy e din kansas :-))
aia cu escrocii de care povestesti, da, ai dreptate. imi pare rau ca ti s-a intamplat asta.

Mergi la inceput

si mie imi pare rau... de mine si de banuti...
macar stiu sa fiu atenta...
PS am gasit o casuta pe la 172.000 dolari, ma intreb in ce colt prapadit o fi la pretul asta...

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput