Cazare la minastire
In Postul Craciunului am vrea (sotu si cu mine) sa mergem in pelerinaj la vreo minastire, pentru 10 zile-2 saptamini. Pina acum nu am gasit informatii despre cazarea la minastire cu exceptia Minastirii Rohia din Tara Lapusului.
Deci rugamintea mea este, daca ati fost cazati la vreo minastire, unde si cum se ajunge acolo, cit costa (cazarea si masa), ce ai voie si ce nu ai voie (de exemplu eu imi amintesc ca intr-o minastire femeile nu au voie sa intre in pantaloni, dar asta se refera numai la biserica Minastirii, sau si la curtea minastirii?).
Multumesc din suflet!
Raspunsuri
adrienne12 spune:
Du-te la Rohia. N-o sa regreti. Eu am fost acolo in '87. Nu sint credincioasa dar acela e un loc de suflet pt. mine. AU o biblioteca impresionanta si peisajul e superb. n. Steinherdt a locuit acolo in ultima parte a vietii. Sper ca in ac. viata sa ma pot intoarce cindva acolo.
lucia_cs spune:
Cand am fost copil am fost la manastirea Sanbata de Sus, am avut cazare si in acea perioada mai construiau ceva ceea ce spuneau ca o sa fie pentru cazari. Daca vrei mai multe detalii ii pot intreba pe ai mei parinti care au fost acolo de curand.
Era acolo un calugar orb, se zicea ca este unul extraordinar.
Pentru ai mei este mereu o mare binecuvantare sa se afle in acea manastire.
Pelerinaj spiritual placut.
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
michelle7 spune:
la Bodrog la cativa km de Arad se poate innopta la manastire.Exista si o icoana facatoare de minuni. Slujba de la miezul noptii de asemenea e foarte interesanta pt ca se fac si exorcizari
michelle7
danielac spune:
Guestus, chiar crezi ca e cazul de rautati aici?
eu cred ca nu in toate subiectele postate trebuie sa ne aratam doza de cinism...de care dispunem, unii oamnei mai sunt si seriosi!
Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
Danutza Mamaruta spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Lucia, Sambata de Sus e pe linga Sibiu? Poti sa imi spui mai multe despre minastirea asta?
Adrienne, sa nu imi spui ca l-ai si intilnit pe Steinhardt, cred ca am dormit vreo 2 ani de zile cu cartile lui sub cap.
Multumesc inca o data!
myrrha spune:
Mai aproape de Bucuresti cum ti se pare?
Am stat intr-o vara in liceu la minastirea Pasarea, de maicute. A fost frumos, curat, linistit, dar inclin sa cred ca e mai frumos vara (sau toamna) decit iarna.
De ajuns se ajunge usor din Bucuresti, cazarea si masa cred ca erau foarte ieftine. Iar cum e minastire de maicute, nu sint restrictii prea rigide la imbracaminte (la Cernica sint mai severi).
narancea spune:
da are dreptate guestus, o alternativa buna e sensei tanaka, ca ea renovase ceva la manastirile alea din moldova. poate stie ea ceva.....
columbiana spune:
daca ajungi prin Apuseni, din Teius urci 18 km-se merge cu masina si gasesti un colt de Rai: Manastirea Rimet; sigur vei gasi cazare, am inteles ca acum au si camere separate inchiriate contra-cost, daca nu, in dormitoarele comune sigur veti gasi locuri; cred ca poti suna si face rezervare; nu vei regreta, peisajul este superb, manastirea frumoasa, rugaciunile de seara, cind dispare vinzoleala turistilor, mi se pareau tare frumoase; am stat acolo citeva vacante pe vremuri, fac maicile o coliva super-buna.
in general in manastiri se recomanda tinuta decenta- fusta lunga, fara decolteuri prea....eventual o esarfa pe cap ( imi amintesc la Lainici-cred, cind am vizitat-o, era la poarta un calugar ce dadea fuste lungi cui era in sort sau mini, inainte de intrare.
am putea juta cu ceva? pentru ceilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3