Sfecla rosie

Sfecla rosie | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

La ce mai folositi sfecla rosie in afara de salata? Am auzit de supa(ciorba) de sfecla dar nu am gustat nicodata si nu stiu cum se face. Sau de o mamica care rade sfecla fiarta in amestec cu mar si biscuite... Voi cum o folositi si mai ales cum o preparati pentru copil?



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Claudia, noua ne place foarte mult borsul (sau ciorba) de sfecla rosie.Cred ca e pe locul doi dupa ciorba de burta
Poti sa o faci cu carne (afumata) sau fara.
Iti spun varianta fara carne.Fierbi in cuhta 1-2 sfecle rosii cu tot cu coaja.Separat faci o ciorba normala de legume.O iei de pe foc, decojesti sfecla rosie si o dai pe razatoarea (mare sau mica,cum vrei tu) in ciorba de legume.Apoi pui leustean verde si daca vrei bors, sa o acresti.Mai fierbi un pic si servesti cu smantana.E super buna (mai ales daca pui si carne afumata, dar si fara merge foarte bine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Silvia, ce reteta apetisanta mi-ai dat!!! Am s-o incerc in weekend si iti spun cum a iesit! Multumesc!!!!



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Silvia, borsul asta de sfecla nu are nici un secret?
Te intreb fiindca e preferatul sotului meu(i-l facea bunica lui). Am incercat de mai multe ori sa-l fac, dar mi-a iesit cam porcarie...
Pui in el si altceva decit leustean, pentru aroma?
Pls, astept sa-mi spui!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Denitel, daca iti iese ciorba de legume (si cu carne afumata)buna,pui sfecla data pe razatoare peste ea si leustean, lasi un pic la fiert si gata.In farfurie pui si smantana.Eu il acresc cu bors, noua asa ne place.Sa nu pui multa sfecla, ciorba devine prea groasa.Cam atata,nimic special...aaa, bunica cocea sfecla in cuptor,dar eu o fierb normal si are acelasi gust bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Multumesc, Silvia! O fac miine si te anunt cum a iesit.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Silvia vad ca folosesti bors aici in USA. Cum ai reusit sa umpli, ca eu am incercat de vreo 2 ori si nu mi s-o acrit destul si as mai incerca ca muuuuullltttt imi lipseste?

Multam de secret :)

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura
http://community.webshots.com/user/zarzarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Alina, mi-am adus din Ro multe pachetele de bors.E un fel de paf alb care il pui chiar cu 5 minute inainte sa iei ciorba de pe foc si gustul e acelasi ca la borsul cu huste.Si eu am incercat sa pun aici,dar nu mi s-a acrit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

OK, bors magic am si eu :)

Credeam ca ai reusit originalul...

multam' frumos oricum

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura
http://community.webshots.com/user/zarzarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Silvia, am facut borsul de sfecla. A iesit foarte bun!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

ma bucur...fac si eu in week-end
silvia

Mergi la inceput