Help!Help!Help!

Help!Help!Help! | Autor: paola_s

Link direct la acest mesaj

In primul rand vreau sa imi cer scuze pentru deranj, iar in al doilea rand sper sa ma lamuriti cu anumite chestiuni.
1. sunt cetatean strain(respectiv din columbia)si sunt insarcinata in luna a7a, acest copil este facut inafara casatoriei(tatal fiind cetatean roman)...intrebarea mea este ce cetatenie va avea copilul in cazul in care se va naste in Romania.
2. in cazul in care copilul nu va obtine cetatenia romana ce este de facut?

Ar mai fii anumite intrebari dar acum ma rezum doar la acestea si in functie de ce imi veti raspunde voi reveni nu nelamuriri.
Va multumesc mult si o zi buna.
Paola.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Bine ai venit pe
Daca se naste in Romania copilul va avea cetatenie romana, fiindca tatal este cetatean roman(dar sa recunoasca copilul, sa fie trecut numele tatalui pe certificatul de nastere). Acelasi lucru este valabil si daca vei naste copilul in afara tarii pt. ca tatal este cetatean roman.
Nu este necesara casatoria parintilor pt. ca bebe sa obtina cetatenia.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Gresit. Cetatenia copilului este acordata dupa cetatenia mamei indiferent de locul de nastere al copilului. Fie ca nasti in Romania, in avion, in Franta sau in Columbia copilul tau va avea cetatenia pe care o ai tu indiferent de cetatenia tatalui declarat sau nedeclarat dupa caz.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

http://www.roembus.org/english/services/legea-cetateniei-romane.htm

"A. Prin nastere
Art. 5.
Copiii nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani, sunt cetateni romani.
Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
a) s-au nascut pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
Copilul gasit pe teritoriul statului roman este cetatean roman, daca nici unul dintre parinti nu este cunoscut."

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by marius

Gresit. Cetatenia copilului este acordata dupa cetatenia mamei indiferent de locul de nastere al copilului. Fie ca nasti in Romania, in avion, in Franta sau in Columbia copilul tau va avea cetatenia pe care o ai tu indiferent de cetatenia tatalui declarat sau nedeclarat dupa caz.

Marius Pernes

Eu stiam ca copilul ia cetatenia tatalui daca acesta il recunoste.
Caz: mama romanca, naste in Italia, necasatorita, tatal recunoaste copilul, copilul devine cetatean italian, ma insel oare?????

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Darria

Bine ai venit pe
Daca se naste in Romania copilul va avea cetatenie romana, fiindca tatal este cetatean roman(dar sa recunoasca copilul, sa fie trecut numele tatalui pe certificatul de nastere). Acelasi lucru este valabil si daca vei naste copilul in afara tarii pt. ca tatal este cetatean roman.
Nu este necesara casatoria parintilor pt. ca bebe sa obtina cetatenia.

noi

Corect, rectific asa este cum scrie mai sus. Romanii sunt mult mai permisivi in acordarea cetateniei. Unele state sunt extrem de exclusiviste la acest capitol.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paola_s spune:

Va multumesc tuturor ...mi-au fost extrem de folositoare informatiile voastre.

Mergi la inceput