Intrebare CIC pentru bebe 2

Intrebare CIC pentru bebe 2 | Autor: marioan

Link direct la acest mesaj

Buna!
Eu termin pe 17 oct 2005 CIC pentru bebe1 si urmeaza sa merg la munca.Dar se pare ca se anunta si bebe2(inca nu e sigur) deci as avea doar 9 luni maxim de munca .Voi avea drept la CIC pentru bebe2.Stiu ca inainte CIC era perioada considerata contributiva fara plata mai e asa? Daca nu ce ma sfatuiti? Sa ma duc sa platesc retroactiv 2-3 luni?
Va rog un raspuns! Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Perioada cat ai fost in CIC este considerata stagiu de cotizare pentru CIC 2
Conditia este sa incepi serv imediat dupa terminarea CIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioan spune:

Multumesc frumos pentru raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

Eu sunt in CIC din iulie 2004, si stau pana la 2 ani cu primul copil (care are acum deci, 1 an si 3 luni).Am ramas gravida. Urmeaza sa nasc al doilea copil in iunie 2006 (cu o luna inainte de a implini 2 ani primul). Am de gand sa intru in CIC2.Beneficiez de cei 8 mil. lei conform proiectului de lege (dc va fi aprobat in forma actuala) sau cf. legii actuale? Cineva mi-a zis ca trebuie sa lucreaz cel putin 6 luni intre CIC-uri. Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Monica Nu ai nevoie sa lucrezi 6 luni. Eu am nascut cu aproape 4 luni inainte sa implineasca bb 1 2 ani si voi intra in CIC 2 fara probleme, doar sa depun actele necesare si sa fac cererea.

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

Multumesc mult! Oricum il doresc pe bb2 ca si pe primul. Pacat ca din cauza unei functionare care nu stia prea bine legea (cea in vigoare), cel putin o mama a facut un avort pentru ca nu-si permitea din punct de vedere financiar bb2, fara sa primeasca alocatia pentru ingrijirea lui. Si i-a spus de cele 6 luni pe care nu le avea... Mare pacat!
Si legile se mai pot si schimba, chiar in bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Si eu sunt in CIC pt primul copil care are acum 1 an si o luna si mai astept un bebe care se va naste in iunie 2006 cd fetita mea va face 1 an si 8 luni. Din ce spuneati voi mai sus am inteles ca pot beneficia in continuare de CIC si pt. bebe care e acum in burtik.
Intrebarile mele sunt: cd trebuie sa ma duc sa anunt la serviciu ca sunt din nou insarcinata, si cd trebuie si ce acte trebuie sa depun la serviciu ca sa pot intra in CIC pt urmatorul copil.
Multumesc anticipat pt. cele 3 raspunsuri.

AURASI NICOLETAsi bebe mic din burtik

Mergi la inceput

Da' pe aici nu mai vrea nimeni sa intre sa-mi raspunda si mie?
Haideti va rog, aruncati cu niste raspunsuri in mine, va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

S-a mai raspuns insa daca tot suntem on line trebuie facut la fel ca si pt actualul CIC.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Eu credeam ca o sa intru direct in CIC pt bb2 si nu o sa mai stau in concediul pre si postnatal.
Multumesc de rasp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Scuze am fost destul de neclar. Poti sa intri direct in CIC2 si trebuie aceleasi demersuri ca si pt CIC1. Asta vroiam sa spun.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput