Am baut putin alcool, are ceva?
Raspunsuri - Pagina 3
Sheannamp spune:
Intr-un articol pe emedicine.com, articol privind efectele negative ale diverselor substante, radiatii, toxice in sarcina, adica acesta
http://www.emedicine.com/med/topic3238.htm
am gasit urmatorul raspuns la intrebarea "Cat alcool se poate consuma fara riscuri in sarcina?"
How much alcohol is safe to consume during pregnancy?
No amount of alcohol is considered safe. Fetal alcohol syndrome (FAS) has been reported with very low levels of consumption. Pregnant women who drink even minimal amounts of alcohol may be compromising fetal development. Heavy drinking (3.5 drinks per d) during pregnancy remains an established risk factor for FAS and other adverse perinatal outcomes. FAS is completely preventable, but it is not curable once alcohol has damaged the fetus. Fetal consequences of FAS include mental retardation or borderline mental deficiencies and intrauterine growth restriction with all parameters of growth lagging—length, weight, and head circumference.
Further consequences include abnormal brain development and/or behavioral difficulties. Craniofacial abnormalities consist of a smooth groove in the upper lip; narrow, small, and unusual eye shape; a small cranium; an upturned nose; and a small or malformed upper jaw. Cardiac anomalies have been reported but remain relatively rare, as are other limb abnormalities, such as hand and feet deformities. In the United States today, doctors diagnose about 1 in 750 newborns with FAS.
While some debate still exists regarding the effects of light or moderate drinking during pregnancy (light drinking is defined as 1.2 drinks per d, moderate drinking as 2.2 drinks per d), research has shown that even minimal consumption can have detrimental effects on fetal development. Children exposed to moderate levels of alcohol during pregnancy show growth deficits and intellectual deficits along with behavioral problems similar to, although less severe than, those found in children with FAS. Drinking during month 7 increases the odds of preterm delivery, even for light or moderate drinking.
Additionally, moderate consumption of alcohol by pregnant women can have significant consequences on the developing nervous system of the fetus. Research has begun to examine the extent to which these problems affect the child's ability to function on a day-to-day basis at school and with peers. Findings indicate that alcohol has a greater impact on child development when the mother consumes several drinks in a single day than when she consumes several drinks over several days (ie, 1-2 drinks per d). A number of factors, including gestational period, periodicity of mother's drinking, and genetic factors, play important roles in determining the effects of drinking alcohol on the fetus.
In USA, "1 drink" este echivalent cu 345 ml de bere, 147ml de vin, 44ml de tarie.
Din lipsa de timp o sa traduc doar ideile principale.
In sarcina nu se accepta nici cea mai mica cantitate de alcool. Sindromul de alcoolism al fatului a fost raportat si in cazul unui consum mic de alcool si nu numai la cele care consuma mai mult de 3,5 bauturi pe zi (adica, cam 3 beri pe zi, de exemplu). Acest sindrom se poate preveni dar NU se trateaza odata ce alcoolul a afectat creierul fatului. El se va manifesta cu siguranta atunci cand consumul de alcool e mare. Se manifesta prin retard mental sau dezvoltare mentala la limita inferioara si restrictia cresterii intrauterine a tuturor parametrilor - greutate, inaltime, circumferinta capului, anomalii craniofaciale cu anumite caracteristici, deficit de dezvoltare a creierului, tulburari de comportament. In USA, sunt diagnosticati cu acest sindrom 1 din 750 nou-nascuti.
Desi inca exista dezbateri privind riscurile consumului usor si moderat de alcool in timpul sarcinii (consum usor=1,2 bauturi pe zi, adica o bere, respectiv 200 ml de vin, consum moderat=2,2bauturi pe zi, adica, cam 2 beri si 350ml de vin), cercetarile au aratat ca si un consum mic are efecte negative asupra dezvoltarii fetale, copii expusi la nivele moderate de alcool in timpul sarcinii au ulterior deficit de crestere si intelect precum si tulburari de comportament similare cu cele ale sindromului alcoolismului la fat, chiar daca nu asa de severe. Consumul de alcool in primele 7 luni de sarcina creste riscul de nastere prematura chiar si in cazul unui consum usor sau moderat
In plus, consumul de alcool (mai ales daca mama face un exces intr-o zi decat in cazul in care consuma usor zilnic) se asociaza cu tulburari de concentrare si de rezolvare a treburilor de zi cu zi in cazul copiilor.
Un rol important in determinarea impactului pe care alcoolul il are asupra fatului il au: durata gestatiei, frecventa cu care mama consu,a alcool si factori genetici
Trebuie sa recunosc sincer ca nu am avut nevoie sa caut in plus alte articole in care sa scrie ca nu-i bai daca bei un pahar-2 de bere, de pofta.
Pentru mine a fost mai usor sa tin abstinenta totala la alcool in timpul sarcinii si anului de alaptat decat sa caut studii privind cuantificarea exacta a riscului.
In alta ordine de idei, nu te supara ca te intreb, dar cum de nu a intrat in coma alcoolica mama ta dupa un consum de 400ml (aproape juma de litru) de tuica. Cred ca de fapt ai vrut sa spui 20 de ml (un toi) si nu 200! Te rog sa nu o iei ca pe o jignire, dar mie acest lucru mi se pare absolut inacceptabil din punct de vedere medical.....
Nici nu vreau sa ma gandesc ce alcoolemie era in laptele mamei dupa nastere si cat din ea a ajuns la bebelus.....
Ma bucur insa ca Dumnezeu a fost acolo si a avut grija sa nu i se intample nimic rau nici fratelui si nici mamei!
Elena_P spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Fetal alcohol syndrome (FAS) has been reported with very low levels of consumption.
Pai, uite, exact la faze din astea vreau sa vad cine l-a reportat, unde l-a publicat si sa vad studiul complet, sa vad caracteristicile esantionului de femei care s-au luat in calcul, si daca au luat in considerare si ceilalti factori inevitabil prezenti si care pot sa aiba efecte asupra copilului. Ca asa, gusta saraca femeie o gura de sampanie si intra pe net sa citeasca o spereietoare de asta si umbla stresata vreo trei saptamani ca o sa aiba nu stiu ce efecte ireversibile si nasoale asupra copilului.
quote:
Trebuie sa recunosc sincer ca nu am avut nevoie sa caut in plus alte articole in care sa scrie ca nu-i bai daca bei un pahar-2 de bere, de pofta.
Cred ca m-ai inteles un pic gresit. Eu nu caut articole care sa scrie ca nu-i bai, ci eu caut studii unde sa-mi dea rezultate concrete cu ce se intampla, cu date prelevate si tratate corect. Sa-mi dea caracteristicile demografice, sociale etc ale esantionului de paciente observate si dupa aia sa zica ca la categoria de consum cutare rata defectului cutare a fost cutare. Exemple de studii de acest gen le-am dat in postul anterior.
quote:
In alta ordine de idei, nu te supara ca te intreb, dar cum de nu a intrat in coma alcoolica mama ta dupa un consum de 400ml
Nu ma supar. Sincer, si eu m-am mirat (si da, era aproape o juma' de litru, ca ea cand a plecat de acasa sa nasca, bunica i-a dat o sticla de juma' de litru de s-a mirat maica-mea, la care bunica-mea i-a zis "Lasa ca o sa-ti trebuiasca."). Mama zice ca nici n-a simtit unde s-a dus tuica aia. N-a simtit-o nici in cap nici in picioare. Zice ca aia a fost prima data cand a gustat tuica, pana atunci nu mai bause asa ceva. Cert este faptul ca nici ea nici fratele meu si nici alte doua femei care au nascut in aceeasi perioada cu ea n-au avut nici un soi de complicatii (si asta in absenta totala de tratamente medicamentoase la nastere si dupa, de aparatura performanta etc), spre deosebire de nasterea cu mine la o maternitate din capitala cand m-am ales si cu infectii si cu oase rupte, si mi-au pus si o diagnoza din aia nasoala (care evident n-a fost corecta), dar asta e deja alta istorie... Am mai intrebat femei care au nascut pe la tara cu moasa din sat si cica au primit si ele tratamente cu tuica si au copii absolut normali (care si la capitolul IQ stau bine).
PS: Acum sa nu se inteleaga gresit. Nu sunt adepta nasterilor fara supraveghere medicala intr-un sat prapadit unde nu exista nici macar un aparat de masurat tensiunea. Povestesc doar ce s-a intamplat, asa ca exemplu.
Sheannamp spune:
Elena, am inteles.
Eu insa am invatat sa ascult de sfatul medicului.
Ori, acesta spune NU Alcool in sarcina!
Nici guri, nici pofte nici nimic!
Evident ca daca se intampla ca in situatia Andirei, riscul e minim (in primele saptamani de sarcina), dar sa afli ca esti insarcinata si sa continui sa bei, indiferent cat si indiferent sub ce pretext nu e bine. Punct!
In ceea ce priveste exemplul cu tuica, repet, Dumnezeu e mare!
Ank83 spune:
quote:
Stiu ca toata lumea isi inchipuie ca daca e sanatos copilul vecinei care a baut paharul de vin zilnic atunci inseamna ca e ok sa bei dar in toate cartile si articolele pe care le-am citit scrie clar ca creierul fatului e ireversibil afectat de alcoolul din sangele mamei si ca nu se poate preciza care e concentratia de la care neuronii sunt distrusi asa ca mai bine esti mai prudent!
Dar e adevarat ca nu toata lumea vrea ca sa aiba copii genii, iar la tara era mai util un copil calit si cu brate bune de munca decat un "tocilar" cu gandul la carte......
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS, MAI INTELIGENT SI MAI FERICIT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
hai sa nu discutam despre IQ-ul celor de la tara... ca daca e sa vb de unde au plecat marile personalitati si genii ai neamului... cred ca cei de la oras ar lasa capul jos de rusine
Ank Raul 17.10.2007
si 9+
Poze Raulito
Angellique spune:
Eu nu inteleg de ce ai nevoie de "doza de sprit":(.M-a intristat mult mesajul tau si nonsalanta cu care vorbesti de consumul de alcool periodic:(.Stiu ca nu bei decat la "2-3 sapt",dar totusi e tarie si e vb de SARCINA!!!
6+
Ank83 spune:
Felicic ... tareee ... parca te si vad... cum doctorul iti spune "impinge!!!" si tu... "hac!!!.. hac!! ce ai zis jakie????"
Ank Raul 17.10.2007
si 9+
Poze Raulito