PERICOL ....Public.....dc.Ranga din Giulesti..
Raspunsuri - Pagina 2
Karina spune:
Faza povestita de Liana, mi-a adus aminte de prof. Muntean de la Timisoara. Acum 8 ani cind am fost la el, la fel s-a comportat. Totul pe banda rulanta, fara prea multe explicatii, totul pe banii tai. Sincer m-am simtit ca un animal dus la control. 5-6 femei in cabinet, una pe masa, alta se dezbraca, altele se uitau - nu ca ar fi fost curioase, dar ce sa faca ?! Mi se pare cel mai degradant lucru. Dupa ce ca orice vizita la ginecolog este un stres mai mare sau mai mic, dupa ce ca te duci la dr. - in cazul asta - fiindca nu reusesti sa faci un bb si nu stii de ce si esti superstresata, se mai poarta cu tine si asa degradant. Din pacate insa, n-ai ce sa faci, asa cum am facut si eu: Muntean era cel mai bun si speram sa-mi rezolve problema. Dar a doua oara nu m-am mai intors la el...
E bine sa faci publica purtarea ei, macar fetele care se duc totusi la ea stiu la ce sa se astepte.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina
+ Bogdanel 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
melina34 spune:
eu i-am fost pacienta o perioada, atit inainte de conceperea copilului cat si dupa;ca profesionist m-a ajutat, m-a sfatuit, tot ceea ce mi-a recomandat a fost ok si a avut drept rezultat copilul meu minunat dar toate acestea cu pretul pe care l-ai spus:asteptat la usa ore intregi, consult pe fuga, tel inchis si apogeul cind mi-a venit sorocul, era plecata din Buc. si am nascut cu un dr de garda, no name dar a fost super baiatul- desi investisem timp si bani in dr. de mai sus;
am renuntat la dumneai de citiva ani tocmai pt k nu si-a schimbat deloc atitudinea fata de paciente,ca e mereu pe fuga,acum am un alt medic care imi vorbeste calm si imi explica, suportul moral este principalul motiv pt care am ales pe altcineva.
mai exista medici priceputi si calmi, calzi,sper sa gasesti un asemenea om pt k din punctul meu de vedere relatia cu un medic este de lunga durata, de cursa lunga...
M.
Amely spune:
Liana, in primnul rand felicitari pentru curajul de a deschide un asemenea subiect!
Eu am o prietena care a nascut cu Ranga, si atata mi-a ridicat-o in slavi (nu comentez!), ca pana la urma am ajuns in vara trecuta la ea, printr-o recomandare foarte "inalta"... desi cu mine s-a purtat "bine" prin comparatie cu altele pe care le tinea cu orele la usa ei, am fugit cat am putut. Cu toate ca eu eram complet lipsita de experinta la capitolul dr-i ginecologi, pur si simplu intuitiv mi-am dat seama ca-mi pierd vremea la ea. Dar nu puteam sa-i zic nimic, mi-era jena fata de persoana care ma trimisese la ea - tot doctorita, dar nu gineco - caci imi este foarte draga si in plus ii era si prietena...
Poate o fi mai priceputa pe monitorizarea sarcinii, dar nu pe probleme de infertilitate, pt. ca mie dupa un HSG, niste instilatii si o eco, care m-au "usurat" (si asta acum un an) cam de 2 mil., mi-a zis "du-te, pasarico, ca poate ramai...sunt alte fete cu probleme adevarate, nu vezi ce-i la usa mea?". Eu vedeam ce-i la usa ei, eu insa venisem pentru problemele mele si asteptam niste investigatii mai serioase, nu "tac-pac", scurt 2 milioane, si explicatii ioc!
Cam asta a fost experienta mea cu Ranga, in caz ca mai vrea vreo fata sa-si "incerce norocul" la ea, cel putin sa stie la ce se poate astepta...
si
la toate, mamici sau viitoare mamici!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
ana maria spune:
Pot sa va spun si eu ceva despre dansa. Nu am fost pacienta ei dar indirect am aflat ceva. Cu mine in salon la Giulesti era o doamna, pacienta domanei doctor. Cu o seara inainte sa nasca i-a facut o ecografie si i-a spus ca va naste prematur si ca va fi destul de rau ca bebe e mic. La sala de nasteri s-a anuntat nastere prematura iar doamnna a nascut natural. Copilul a avut 4,8 kg (patru si 800), nicidecum prematur. Nasterea a fost foarte traumatizanta iar copilasul a avut cefalhematom, stiu ca a iesit din spital cu un icter foarte puternic din cazua suferintei de la nastere. Iar doctorita i-a spus pacientei ca ea este vinovata ca si-a calculat gresit data UM. Nu stiu ce a mai facut, imi doresc sa fie bine acum!!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
acina spune:
Liana imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat.
Am fost si eu pacienta doamnei, pana cand am ramas insarcinata .
Desi am mers cu cineva f apropiat ei deci nu s-a purtat cu mine urat , mi s-a parut superficiala din punct de vedere profesional si am cautat alt doctor care sa-mi urmareasca sarcina.Recunosc ca banii nu au contat , oricum as fi dat la fel la orice medic as fi mers. Dar atitudinea ei m-a suparat, total dezinteresata si neprofesionista.
Anca
22+
Pozele Noastre
Liana30 spune:
quote:
Originally posted by Karina
Faza povestita de Liana, mi-a adus aminte de prof. Muntean de la Timisoara. Acum 8 ani cind am fost la el, la fel s-a comportat. Totul pe banda rulanta, fara prea multe explicatii, totul pe banii tai. Sincer m-am simtit ca un animal dus la control. 5-6 femei in cabinet, una pe masa, alta se dezbraca, altele se uitau - nu ca ar fi fost curioase, dar ce sa faca ?! Mi se pare cel mai degradant lucru. Dupa ce ca orice vizita la ginecolog este un stres mai mare sau mai mic, dupa ce ca te duci la dr. - in cazul asta - fiindca nu reusesti sa faci un bb si nu stii de ce si esti superstresata, se mai poarta cu tine si asa degradant. Din pacate insa, n-ai ce sa faci, asa cum am facut si eu: Muntean era cel mai bun si speram sa-mi rezolve problema. Dar a doua oara nu m-am mai intors la el...
E bine sa faci publica purtarea ei, macar fetele care se duc totusi la ea stiu la ce sa se astepte.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina+ Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Karina si la Munteanu din Timisoara de la Bega am fost anul trecut si la fel mi s-a intamplat si mie..ba mult mai multe...
am scris anul trecut si despre el...
offfff credeam ca toate mi se intampla numai mie...dar vad ca sunteti o gramada ...
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"
galinarodica spune:
Uite ca ma bag si eu ca musca in lapte... TREBUIE SA LUAM ATITUDINE! Nu de alta dar isi bat joc de noi pe banii nostri de 2 ori....Fiindca iau bani de la casa de asigurari care ni-i opreste noua din salariu plus ce le dam mai cu chitanta mai in plic. Si ca tot veni vorba si fiindca sunt si jurnalist; din pacate oamenii se revolat cand vorbesc unii cu altii si eventual ii raspund unui astfel de medic si nu mai calca pe la el, dar daca cineva ar vrea sa scrie un articol despre asta si ar intreba cine este dispus sa dea un interviu, sa spuna oful va spun eu ca 90% ar spune "nuuu, nu pot sa fac asta..." , de reclamatie la colegiul medicilor (comisia de etica)nici nu se mai pune problemasi atunci cum sa se rezolve?! Va spun eu atata timp cat stam cu mainile in san asa o sa se intample vrecvent fiindca vorba bunicii "astora nu le mai e frica nici de dumnezeu nici de dracu!). Medicii, la sf. facultatii semneaza un juramant (Juramantul lui hipocrat)in care printre altele se spune ca trebuie sa te trateze cu intelegere si respect pe tine pacientul lor, dar se pare ca juramantul asta ramane doar intre peretii aulei pentru unii dintre doctori.
Si acum asa la sfarsit va intreb si pe voi cele nemultumite (pe drept cuvant) de prestatia si atitudinea respectivilor medici ati accepta sa vorbiti despre asta cu reportofonul pe masa?
Eu sunt pe acest forum fiindca vreau si eu un bb si nu ca jurnalist, dar daca voi sunteti gata sa faceti asta sunt si eu gata sa ma zbat si sa vorbesc cu editorul revistei la care lucrez ca sa publicam un material despre aceste fapte si aceste persoane.
Astept opiniile si decizia voastra ori pe PM sau e-mail, ori aici pe forum.
Pana atunci drum drept su lumina in suflete.
baby-boom spune:
Galinarodica, un pic offtopic, dar bine pusa problema!
Eu din fericire in afara de faptul ca m-a deranjat faptul ca medicul cu care ma nascut era mereu pe fuga, nu pot sa-i reprosez altele...cum am zis din fericire!
Insa cand citesc despre acesti oamnei , ca dr. Ranga ma incovrig de scarba si spaima, nu alta!!
Daca nu se iau masuri concrete aceste persoane se vor considera omnipotente....macar voi ati spus aici ceva, dar ganditi-va la femeile acelea amarate care considera medicul 1-a putere-n stat...si io personal cred ca de aici li se trage...ca de obicei tare-s lezati daca pe langa consulatie ii mai si tragi usor de limba!
Rusine lor....cat despre juramantul lui Hipocrate....cunosc persoane care au tarminat medicina, si ma indoiesc ca ar fi in stare sa pastreze sfant acest juramant, la ce fel de caracter au aratat ca poseda
Nu generalizez, dar sunt multi, chiar aici am citit multe-multe exemple!
Sa dea Domnul sa le creasca contiinta acestor domni doctori....sau macar sa treaca si ei doar printr-o experienta povestita de una din mamici, aici!
Florina, mamica Elisei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341&whichpage=1" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg
danutza_c spune:
Draga Liana, sincer imi pare tare rau de experienta mai mult decit neplacuta pe care ai avut-o cu "marea dr. Ranga". Cind am vazut titlul subiectului deschis de tine mi-a incoltit un zimbet rautacios si m-am gindit ca in fine cineva are curajul sa spuna adevarul despre ea.
Profesional si altfel, stiu de ea de multi ani si stiu ce fel de om e in primul rind. Calitatea ei de om e la minus si asa un om nu va putea nciodata fi un doctor bun. Medicina se face in primul rind cu bun simt si pe urma cu stiinta de carte, iar ei ii lipsesc cu desavirsire amindoua. Numele si locul la acel spital si l-a obtinut multumita sotului care e mare profesor de anatomie la facultatea de medicina. Era, acuma ar fi trebuit sa fi iesit la pensie. Iar ea s-a casatorit cu el in anii lui de glorie si a cules roadele. Nici cu el nu imi e rusine si de altfel cine se aseamana se aduna, nu?
Intr-adevar asa cineva nu trebuie si nu merita sa poarte titlul de doctor pentru ca face de rusine aceasta profesie. Si oboseala si numarul mare de pacienti nu sunt o scuza pentru un comportament atit de mizerabil. Nici macar pentru unul mai putin mizerabil.
Sper ca te simti bine si iti doresc din suflet sa fie totul cu succes.