Pretentii la o gradi particulara

Pretentii la o gradi particulara | Autor: Ioana Sora

Link direct la acest mesaj

Si fetita mea e la cresa si stiu ce conditii sau pretentii am eu pentru ea. Dar m-ar interesa si ce va intereseaza pe voi atunci cand va inscrieti copilul la o gradi particulara, pentru copii intre 1,5-4 ani. Tare mult mi-as dori sa reusesc sa infiintez o gradi particulara, pentru inceput o mini-gradi. Asa ca incep cu intrebarile despre gradi ideala...
Va intereseaza program lung sau scurt ? In cazul unui program scurt, 8-13:30, ati vrea ca piticul vostru sa manance de pranz acolo ?
Sa se vorbeasca in engleza sau poate in alta limba ?
Sa fie luat de acasa si adus acasa ?
Ce le place cel mai mult copiilor vostri la gradi ? Ce ii atrage ? Despre ce va vorbesc ei cel mai mult cand ii luati de la gardi ? Jocuri, jucarele, povesti, teatru de papusi, despre ceilalti copii cu care se joaca ?
Ce taxa vi se pare rezonabila ?

Cuum vedeti voi gradi ideala pentru copilul vostru ?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

pai .. vezi si tu ce a mai scris lumea pe aici...ca ne tot impartasim experiente .. si bune si rele.

iti doresc succes!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Multumesc, Andries. :)
Citesc topicul asta de mult, de cand cautam o cresha pentru fetita mea. Dar am citit mai degraba care sunt nemultumirile. As vrea sa vad care sunt puctele forte ale unei gradi particulare, din punctul de vedere al parintilor si chiar al copiilor, sunt convinsa ca toti copiii vorbesc despre ceea ce i-a impresionat la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Hai sa te ajut eu putin. Desi nu imi permit o gradi particulara voi raspunde la intrebarile tale:-initial ma gandeam la program scurt cu mancat acolo-acum prefer lung pana la 16 sa zicem-mi-ar placea sa se vorbeasca in engleza-nu ca ar costa deja prea mult-al meu inca e in perioada de acomodare dar trecand peste asta, si peste faptul ca a avut rosu in gat de 2 ori, as zice ca ii place mult sa deseneze, de fapt se vede si din desenele facute si sa se joace cu masini. Insa ca o completare am ajuns eu la concluzia ca trebuie sa stii cum sa il atragi pe un copil. Si anume sa ii descoperi pasiunile, sa le exploatezi, sa il stimulezi sa il lasi sa faca ce ii place adica joaca cu puzzle sau cuburi sau pictat si trebuie neaparat laudat si scos in evidenta cat de bine a lucrat el sau cat de frumos a stiut sa construiasca sau cat de repede a terminat puzzle. Luati pe rand si laudati in fata celorlalti copii cred ca le face mare placere.-taxa nu stiu avand in vedere ca la un program de 8 ore costa cam 5-6 milioane, eu as spune ca rezonabil ar fi o taxa de 3 milioane pe luna desi sincera sa fiu si asa nu ma incadrez,asta din punctul meu de vedere iar din punctul tau de vedere probabil e muuult prea putin. Oricum in privinta asta nu pot sa te sfatuiesc.Gradi ideala presupunand ca ai banii ca sa platesti taxa ar fi cea in care cum spuneam educatoarele sa aiba aptitudinea de a sti sa il faca pe copil sa iubeasca gradinita, mai intai de toate. Apoi sa il faca sa invete lucruri interesante, in joaca, nu prin impunere, sa incerce sa le stimuleze la fiecare in parte inclinatiile spre o activitate sau alta, sa stie sa rezolve frumos conflictele intre copii, sa stie sa ii laude, si sa ii mentina ocupati si interesati in activitatile gradinitei. Sa le propuna tot felul de lucrari cum ar fi lipit de obiecte (din natura - frunze, orez, seminte, betisoare) sau hartie coloroata pentru a le stimula imaginatia si a construi diverse figuri, in fine multe chestii din astea.Apoi pe de alta parte gradinita sa fie curata, sa se mentina ordinea si igina, copiii sa fie bine ingrijiti si chiar verificati saptamanal de catre cadrele medicale daca nu au rosu in gat sau probleme respiratorii (bronhii - plamani) tuse, rinite si sa nu se permita accestul copiilor cu astfel de probleme in gradinita.Spun asta pentru ca la noi la gradi se practica adusul copilului la gradi impreuna cu tubul de antibiotic. Insa am inteles ca acum nu mai au voie. Macar atat.Inca o chestie ar fi ca la sfarsit de saptamana sa se dea fiecarui parinte o foaie cu activitatile ce s-au efectuat in acea saptamana si cu atitudinea copilului legata de activitati, comportament fata de copii si educatoare, progrese etc.Hehe, adevarul e ca la atatea pretentii tre sa platesti nu gluma!Sper ca te-am ajutat un pic.


mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august-octombrie 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ce mi-as dori eu de la o gradinita:
1. cel mai important: copilul sa fie in siguranta absoluta, sa nu-l gasesc batut, zgariat, muscat de alti copii, imbrancit si cazut pe scari, pocnit, lovit de leagan, rapit etc.
2. la fel de important: sa nu existe nici cea mai mica pedeapsa corporala, sa nu fie pedepsita, intimidata, amenintata cu anumite pedepse (ex. auzit de mine: cine nu e cuminte il inchid in boxa)
3. sa fie o atmosfera relaxata, sa nu o oblige sa faca ceea ce nu vrea (sa manance, sa doarma etc), sa fie toata lumea calma si bine-dispusa. Sa nu fie ca la armata.
3. cadrele didactice sa fie sincere cu parintii in absolut tot
4. sa nu-i ingradeasca imaginatia si creativitatea, sa-i descopere aptitudinile, s-o incurajeze, s-o lase sa se afirme, s-o ajute sa relationeze cu alti copii, sa n-o faca sa se simta prost cand face o greseala
5. mancarea sa fie sanatoasa si variata, bazata mai putin pe dulciuri si mai mult pe fructe la desert si gustari
6. foarte important: sa fie curatenie, sa se respecte igiena fiecarui copil, sa fie invatati sa respecte si ei regulile de igiena (asta porneste evident din familie, dar in colectivitate se mai uita, asa ca educatoarele sa aiba grija sa le aminteasca). Daca un copil merge la toaleta si nu se spala apoi pe maini si se joaca cu jucariile... de aici stiti si voi ce se intampla.
Cam asta imi vine in minte acum, dar sunt sigura ca la o adica o sa am pretentii si mai mari.
Oricum, vreau sa vad ca fetita mea este tratata cu respect. Conform reclamei, you don't respect her, you don't respect me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Uite parerea mea:

1. Chestiuni generale: e bun si program scurt si lung. Marea majoritate a copiilor incep cu program scurt. \

2. Transportul e vital. Insa trebuie insotiti, cu centura in masina, un sofer atent si grijuliu, atentie la cum sunt imbracati, daca transpira, atentie cu sunt predati acasa.

3. Mesele sa se serveasca la gradi. Si nu in sistem de catering, ci cu bucatarie proprie, cu meniu adecvat si foarte curat. Pentru copiii mai mici bucatelele ar trebui taiate mai micute si eventual ajutati sa manance.

4. Dupa 3 ani sa faca si o limba straina.

5. Sa aiba curte si parculet cu loc de joaca propriu. Alex a mea e prea mica sa stiu ce ii place. Insa am observat ca adora casuta si topoganul din curte.

F F F IMPORTANT si cred ca trebuia pus pe primul loc: personalul, curatenia, grija pentru copii.

Degeaba ai toate dotarile, daca nu supraveghezi atent copilul, daca nu stii sa ii atragi, daca nu se poarta cu ei cu blandete si rabdare.

Mare atentie sa fie mereu curati, sa fie schimbati, sa nu primiti copii bolnavi doar de dragul taxei incasate.

De multe ori personalul este inselator. Poate in fata spun una, si par draguti, insa in fapt nu au rabdare cu copiii si se poarta urat.

O grupa sa nu depaseasca 8-10 copii si numarul ingrijitoarelor si educatoarelor sa fie suficiente. Daca se primesc copii pana in 2 ani trebuie sa fie constiente de nivelul de dezvoltare si de ceea ce pot face acesti copii. Necesita schimbare, nu stiu totdeauna sa spuna cand ii doare ceva, nu pot cobora singuri scarile, etc etc. Despre asta as scrie un tratat, insa e bine sa fie constient si personalul gradinitei de asta.

Legat de taxa, e greu de spus ce inseamna rezonabil. Daca cele de mai sus ar fi indeplinite, probabil ca limita mea de rezonabilitate ar creste.



Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu cred ca in Bucuresti ducem lipsa gradinitelor cu program super prelungit.
Pentru mine, ideal ar fi ca bebe sa poata sta la gradinita macar pana la 18.30, chiar 19.00.
Din ce in ce mai multi dintre noi lucram pana la ora 6, si tot din ce ince mai multi NU MAI FAC un copil pentru ca nu au cu cine sa il lase. Sau se vad nevoiti sa mai angajeze si o bona part time, care sa il ia pe copil de la gradinita si sa il duca acasa seara...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu as cere sa aiba un program f riguros de joaca afara, minimum 45 de minute,pe vreme rece si o ora si ceva cand e mai cald.

Doctor permanent, sau macar de 3 ori pe sapt si in restul timpului asistenta.



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciquita spune:

Daca vrei o gradi, ar fi sa o iei la picior si sa inti prin fiecare gradi care o gasesti in zona ta. Sa vezi bune si rele si ulterior sa vezi cum te poti diferentia.

Pe langa aspectele amintite mai sus, care sunt foarte importante, as mai aminti si urmatoarele:

- atmosfera dintr-o gradi trebuie sa fie primitoare: decorata frumos, culori calde, luminata corect, aerisita bine, etc.

- structura corespunzatoare - de ex fara scari in spirala care clar dupa dimensiune nu sunt destinate copiilor. apropo, exista vreo gradi construita de la bun inceput pt a fi gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

pai pe ntru inceput:
sa fie curat farmacie
sa fie educatoarele vigilente ca dobermanii
sa fie medic si asistenta
nu tzim sa invetze cine stie ce limba la doi ani: sa converseze mult in schimb, sa invetze cantecele si poezele in romaneste (sunt foarte frumoase, ce au? , nu stie copilul sa vorbeasca corect sau sa ceara de mancare/un suc, dar face pian si engleza la un an jumate)
copiii sa fie incurajatzi fiecare in mod separat (unul sa deseneze, altul sa cante), fiecare dupa aptitudini si de placere
ambele programe sunt convenabile, deci si scurt si lung
de pedepse corporale nici nu vreau sa vorbesc
stiu si eu ce mai era? copiii tzinutzi curatzi, mancatzi, aerisitzi, grupe mici ca numar de membri
aaaaaaaaaaaa, unii mai transpira - sa se uite madamele la ei sa-i schimbe, ca unele ii scot afara transpiratzi si nu stii de ce tuseste copilul mereu intre 3 si 7 ani, dupa care brusc nu mai are nimic.


zic si eu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu am copii, dar sper ca nu se supara nimeni ca ma bag in seama.

Cred ca ideea de program prelungit e foarte buna si de potential succes. Cred ca 19 e o ora buna ca multi parinti sa stea linistiti la serviciu.

Problema e ca am inceput sa adun cat ar costa chirie spatiu, facturi, salarii personal(ma gandesc totusi ca nu 5 milioane, nu?plus impozite si asigurari), salariu medic si asistenta, mancare si daca e ca o grupa sa aiba 8-10 copii mie mi-a cam dat cu virgula. Cred ca trebuie facute niste calcule foarte serioase si cautat exact segmentul care isi permita sa dea banii.

In problema limbilor straine mi se pare aqua di piove. Sa zica "how are you" si "apple" poate invata si la scoala si va retine mult mai repede. Sau daca e sa faca o limba straina eu as merge pe alta limba, cum ar fi germana sau franceza. Oricum va invata engleza. Eu una daca as avea un copil as vrea ca pana in clasa 1 sa se descurce bine cu romana.

Mergi la inceput