Copilasi si bebelusi de sept-oct 2004 (85)
Raspunsuri - Pagina 7
anamari spune:
Ioana Alexandra
Alexia Anca
Raluca Maria
La multi ani!!!-sa se bucure parintii de voi, si sa fie numai lumina in viata voastra
La multi ani si celorlati bebelusi care au devenit copilasi in ultimele zile
loreema-astept si eu nr. de cont...sper ca totul sa fie bine cu alex...stiu sigur ca glucimetru se gaseste aici, despre aparatul de administrat insulina nu am nici cea mai vaga idee, dar cred ca probabil iti trebuie reteta...
imi pare rau ca ai avut un we asa urat...bine ca nu a patit nimic fetita ca eu cred ca-l bateam pe nenea ala...
si Lia a facut primii ei patru pasi nesustinuta...are mama bebe mare acum, plus ca i-a iesit in fine un coltisor-nu e inca dintisor dar e o speranta mare ca in curand vom avea si noi macar doi -trei dintisori cu care sa ne mandrim-uff, asta a devenit o obsesie pentru mine...
crini-felictari pentru primii pasi...
ca si celorlati bebei care merg
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-31
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
georgiana.david spune:
Ramona, parca tu intrebai de caldura din casa??? Eu am dat drumul la centrala cam de 2 saptamani (la 23 de grade)
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
loreema24 spune:
quote:
Originally posted by georgiana.david
Ramona, parca tu intrebai de caldura din casa??? Eu am dat drumul la centrala cam de 2 saptamani (la 23 de grade)
Nu am intrebat eu dar cine a intrebat vede raspunsul.
Si eu am dat drumu la calorifer electric de 3 saptamani ca era prea frig in casa.
Aniversare 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei www.babysfirstsite.com/LoreemaMariaVlad" target="_blank"> Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !
pufymic spune:
Fetelor o rog pe cea care pune numarul de cont al Ana-Mariei pe prima pagina(sa fie vizibil), imi modifica si mie la Alesio?Ca acum are 7 dintzoci....Pleaseeeee!!
Pupici!
Ioana& Alesio(08.10.2004) cu bazucu' bebe si pitic de un anishor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
ana_a spune:
Ioana, am modificat eu la dintisorii lui Alesio, ca am modificat si la al meu care are 6 dinti de muuult si era trecut doar cu 5. Care este dintele al 7-lea? in care parte?dreapta sau stanga jos? Asteptam si noi al 7-lea si nu stiu de unde va rasari
Bine ca sa deschis si bazarul pentru Alex, eu maine voi pregati niste poze cu hainitze, azi nu am reusit sa caut si acu imi doarme piciul nu mai intru prin dulapul lui Sper din tot sufletul sa o putem ajuta pe Ana-miti si mai ales pe micutzul Alex
Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
Strengarul de un an
loreema24 spune:
Postat de Ana_miti la subiectul pe insulina.L-am trecut si aici pt ca presupun ca nu are timp sa mai intre peste tot .
Am intrat sa va dau nr de cont si sa va spun ca am fost la Bucuresti si ne-a spus doctora ca pentru Alex pompa de insulina inca nu este buna. este prea mic pentru asa ceva.
Cat despre dispozitivul de injectat insulina a spus ca putem sa incercam. I-a mai umblat la dozele de insulina si la hidrati, astfel:
7.00 = insulina 3 ui Actrapid si 25 de HC;
10.00 = HC = 25;
13.00 = insulina 1,5 ui Actrapid si 30 HC
16.00 = HC = 15
19.00 = insulina 3 unitati de Mixtard 30/70 si 25 de HC
22.00 = HC = 15
Am mai discutat cu dansa despre Spitalul Fundatiei "Cristian Serban" de la Buzias, Timisoara si mi-a spus ca este chiar indicat sa merg acolo cu el, mai ales prin faptul ca eu, ca parinte de copil diabetic beneficiez de consiliere in acest domeniu si este bine si pentru el.
Cand eram pe drum si ne intorceam acasa m-a sunat sora mea, caci cu ea il lasasem acasa sa imi spuna ca Alex a avut glicemia 585, a repetat testul si glucometrul a indicat"HI"(adica peste 600mg/dl).
Am sunat la dr, am intrebat ce trebuie facut....desi mintea mea o luase razna in momentul acela. Am sunat-o apoi, i-am spus ce trebuie sa faca. Cert este ca , asa cum spunea si d-na dr. la varsta lui este foarte greu de echilibrat un diabet. Variatiile de glicemie, mare, mica vor continua ceva timp de aici in colo. Va trebui sa ne obisnuim cu aceste stari si sa nu ne mai pierdem cu firea.
In seara asta la ora 19.00 a venit cu o glicemie de 163, a mancat si apoi a dormit o ora si la 20.30 s-a trezit nu prea bine din somn. Am vazut ca este ceva in neregula cu el si i-am luat o glicemie:385. imediat am iesit afara, ne-am plimbat pe jos putin, am urcat niste trepte pe scara si apoi i-am facut baie. La 22.00 a scazut la 197. acum doarme. Sa vedem la 1.00 si la 3.00 in noaptea asta cum vor fi glicemiile.
Acum am sa incerc sa va raspund cat de cat la ceea ce m-ati intrebat in mesajele voastre:
Cred ca cel mai bun aparat pentru ALex ar fi http://www.dealtime.com/xPO-Medi_Jector_Vision_Needle_Free_Insulin_Injection_System_1_ea
desi, este cam scump pentru buzunarele noastre.Si mai este o problema trebuie sa se potriveasca cartusele de insulina: Actrapid si Mixtard 30/70, de 100 Ul/ml ( 3 ml, produse de Novo Nordisk). Altfel, degeaba tot efortul. Dar fiind asa de mic, caut ceva care sa fie in avantajul lui(raportat la pret -calitate). Daca cineva are alta parere sau stie sigur vreun alt dispozitiv mai bun, nu ma supar, m-as bucura sa ma ajute.
Testele de care avem nevoie pentru glicemie sunt GLUCOCARD X-SENSOR (compatibile cu aparatul GLUCOCARD X-METER).La noi o cutie de 5o de teste costa 1.200.000 lei.
Numarul de cont estepe numele meu, Bogdan Ana-Maria si este deschis la:
Banca Transulvania, Agentia Giurgiu,SWIFT: BTRLRO22GRA
Cont valuta: RO88BTRL05304201596892xx
Draga mea anina_n as vrea sa mai vorbim, dar problema mare este ca ziua nu prea pot sta la calculator, abia intru sa mai citesc si eu din mesajele voastre.Daca se poate dupa 22.00. Ce zici?
Cineva, dar numai stiu exact cine, parca annie-xtreme, vorbea de produsele SAntos pentru diabetici. LA spital mi-au spus mamicile ca nu sunt foarte bune, avand compozitie sintetica.Nu stiu ce zic acum.
Cat despre injecatrea insulinei acum o facem cu pen cu ac de 8 mm, de la Novo Nordisk.
P.S. VREAU SA VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU CEEA CE FACETI PENTRU NOI!!!
Aniversare 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei www.babysfirstsite.com/LoreemaMariaVlad" target="_blank"> Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !
sofiabebe spune:
quote:
Originally posted by georgiana.david
'neata la toata lumea
Si Damian a intrat intr-o faza plina de mofturi, mananca doar ce vrea el si mai are o chestie care nu stiu daca e bine, e topit dupa biscuitii aceia mici, mici, un pic sarati, crakers. I-a dat al meu sot acum cateva zile ca plescaia langa el cand manca si de atunci mi arata non stop si plange daca nu ii dau. I-am ascuns in dulap dar a vazut unde si se duce de-a buselea si deschide singur dulapul si se serveste. Or fi buni, or fi prea sarati?
Intr-o alta ordine de idei, eu joi plec iar la Timisoara, de data aceasta cu treburi. Oricum nu cred ca o sa lipsesc de la apel ca o sa am acces la net.
Sunt prea saraaaaaaaati!!!!!
Sanatate ana_miti! Doamne ajuta!
Stati calme, nu au nimic dac aisi baga samfing in gura si chiar pe gat. Sunt doar copii mici, de-aia sunt lucrurile alea car ecica sa nu le dai copiilor intre 0 si 3 ani ;).
Al meu e racit cobza, scoate niste sunete de ma face sa inteleg de unde vine expresia asta cu cobza :)) - dar se simte rau, tuseste, plange si e toropit de somn toata ziua :( Of!
bebe si puii:
Ziua lu' Sofia
La mare la Neptun
Ziua Filiponului
danyce spune:
Cu muuuuuuuulta intarziere urez si eu La multi ani fericiti alaturi de parintii lor fetitelor dulci:IOANA ALEXANDRA, ALEXIA ANCA, RALUCA MARIA.
Pufymic, e tare scump Alesio! Si tare fain e tortul ala in forma de caine dalmatian!Tu l-ai facut? (eu, printre altele, incerc sa "debitez" o sirena pana la ziua Almei).
Ramona, imi pare rau pt weekendul tau. Bine ca nu a patit Loreema nimic. Asta e cel mai important.
Ana_miti, imi pare nespus de rau ca micutul Alex e bolnavior. In Olanda sunt foarte multi copii diabetici. Chiar am vazut azi un reportaj la televizor si ma gandeam la Alex al tau. Se pare ca aici nu e asa o mare problema in controlul acestei boli la copii, iar cand copilasii sunt mai mari pot singuri sa-si monitorizeze glicemia cu ajutorul unor aparate, care, am inteles eu, functioneaza foarte simplu. La fel, copilasii aceia stiu exact ce au voie sau nu sa pape, iar aici sunt iar o sumedenie de produse special pt diabetici.Daca vrei, pot sa dau cautare pe net pe siteurile in olandeza sa vad ce aparate se utilizeaza aici sau daca se gasesc cele mentionate de tine si cat costa.Normal ca voi traduce toate informatiile utile pe care le voi gasi si ti le voi trimite.Ma mai gandesc si cum altfel te pot ajuta cu micutul tau...o sa inspectez piata sa vad ce produse sunt pt copilasi diabetici asa de mici ca Alex si o sa incerc sa trimit prin ai mei spre Romania dupa ziua Almei (urmand ca mama sa-ti trimita tie produsele). Mai pot face asta in mod regulat pe viitor, cand mai pleaca cineva de aici spre Romania.
O sa revin si cu noutati despre noi, despre Alma. Acum mor de somn si inca ma dor ochii de la clorul din piscina in care am inotat in urma cu cateva ore. Pupici,
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Andreea_si_Doru spune:
La Multi Ani!Ioana Alexandra, Alexia Anca si Raluca Maria
va doresc din tot sufletul multa sanatate, bucurie in suflete si curaj!
Cu intarziere ... scuzati, ca ieri mi-a facut fitze calcu` :|
Draga Ana_miti ii doresc si eu lui Alex multa sanatate, ai sa vezi ca o sa fie totul bine pana la urma, si noi ne rugam pentru voi si suntem alaturi, chiar la 12000 de km departare.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la urma si micutul Alex sa uite pana va fi mare intamplarile de acum!
si numai numai bine!
Sanatate multa tuturor!
Andreea, Doru si Nathalie(29.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea zanei www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra
Nathalie
Mada spune:
buna fetele, am citit mesajul anei, astept si eu sa se trezeasca sa ma uit prin lucrusoarele fetii.
lorena, puiul tau este bine ca greutate pt un an si inaltime la fel. nu te ingrijora ca nu a luat in greutate, poate luna asta va recupera.
cum a fost cu intarcarea? greu?
ff frumoase pozele , ai un ditamai flaucaul, tortul arata super, ce fructe erau deasupra? coacaze?
crini felicitari pentru bebe mergaret.
va pup
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca